40 comments for “Viikon puheenaiheet vko 15

 1. Värtsilän laaksossa laski lumen paksuus lähes 40 centtiä viikon sisällä. Vapuksi saatanee viimeistään sulat maat.
  Vanha sanan parsi: Mitä Muarriina muassa sitä vappuna katolla..

 2. Minä olen kuullut tämän sanonnan: Mitä Mariana katolla, sitä vappuna vaolla. Tämän sanonnan mukaan vielä olisi vappunakin lunta.

 3. Kyllä lumet Värtsilän laaksosta lähtee jahka tämä etelästä Helsingin yllättänyt lämpöaalto ehtii sinne.

  Lämpötila nyt 14,5 C ja loput lumet sai kyytiä🌞

 4. Kyytiä ovat lumet saaneet,täällä Luutalahdessakin on mittakepin luona laskenut jo 40cm. Runsaan lumisateen jälkeen mittakeppi oli 5cm lumen alla nyt pinta on laskenut 80cm kohtaan.On vielä hankala lähteä marjapensaiden tukia laittamaan.Vasta muutama pensaan oksa pongahtanut lumesta vapaaksi. Tänään sadellut vettä hissukseen ja lämpöä
  +3.3 astetta, ei hanki kannata suksimiestäkään
  terv:Kalle

 5. Pienen lyijykynän tyngän tilalle tuli kehityksen myötä uusi tuote. Mustepullo ja imupaperi, sekä kaunis teksti kirjeiden kirjoittajan oli luomassa uutta yhteiseloa katse kohden tulevaa. Tuli kuiva mustekynät, tuli atk, joka ei rauhaa suo. Mietin ihmisen kehitystä kokonaisuutena apinasta tähän päivään. Aina ihminen on aikojen kuluessa noussut pysty kävelijäksi. Nyt ihminen on ottanut ensi askeleen takaisin kohden alkuihmistä. Kännykkää tuijottavan sivusta otettu kuva voi sen viitteen antaa.

 6. Älkää hyvät Jumalan luomat, ainutlaatuiset ja rippikoulun käyneet kristityt ihmiset viitsikö jauhaa sontaa.
  Pyhän Raamatun todistuksen mukaan apina on ollut apina ja ihminen on ollut ihminen alusta asti tähän päivään saakka ja on tästä eteenkinpäin niin kauan kun maailma pysyy!

 7. Vai ihminen on ollut apina, hahahhaa.
  Eskolla on omat teoriat joka ”asiassaa kohdallaan”.
  Voisiko näinkin olettaa, että lehmäkin on ollut joskus hevonen
  tai päin vastoin?
  Mieti Esko lisää!

 8. No, niin. Taas mennään näihin uskon asioihin.Eiköhän jokainen saa uskoa niinkuin parhaaksi näkee.Tärkeintä on, että toteuttaa uskoaan (minulla rakkauden käsky) parhaansa mukaan. Yhdentekevää rakkauden käskyn kannalta, miten Jumala tätä maailmaa on kehitellyt.

 9. Vielä vähän lissee… Miehiikii joskus niin sattuvasti nimitellään siaks, niin mikähän yhteys näillä sitten muka on…….:-)

 10. Poikamies kolmannessa polvessa, nyt tuli pitkästä aikaa paras
  kommentti mitä tämän lehden sivuilla on ollut.
  Meitä miehen jurikoita on matkan varrella sanottu ties miks,
  vaikka ”siaks.”

 11. Kiitos, Ois pitäny aikoinaan laittoo poikain nimeks Kunto, niin tulipa mistä hyvvään ja missä kunnossa tahaansa, niin sais kyläläiset sanoo, jotta sieltä se Kunnon isä tuloo:-)

 12. Olipa hyvä kommentti, Poikamies kolmannessa polvessa,
  tällaisia lisää.

 13. Aina ei kule niinkuin mustalaispojan hiihtokisoissa. Isä kysy, että mones olit? Poika sano jotta viijes. Miten mahollista, kun teitä on vain kolme, kysy isämanne. No kun ei kule, niin ei kule, sano poika:-)

 14. Vau! Olipa kivaa luettavaa nimim. Poikamies kolmannessa polvessa.
  Tämä elämä on joskus liian totista. On kiva lukea tällaisia kevennyksiä.
  Kiitos!

 15. Ehkä kannattaisi lukea hiukan ihmisen evoluutiosta ennen kuin rupeaa pilkkaamaan toisia 😕

  Kun ihminen kehittyi apinasta 2,5 miljoonaa vuotta sitten tuntuu tämä pari tuhatta vuotta vanha tarina Jeesuksesta aika pieneltä.

  Vältettäiskö kuitenkin uskonnon ja politiikan veivaamista näillä sivuilla kuten lehteä perustettaessa rajattiin🌹

 16. Pastori Olli Valtonen totesi jossain haastattelussa
  tähän tapaan: ”Loppujen lopuksi saatamme kaikki olla
  väärässä.”

 17. Kiitosta vaan, vejin tuossa ”apinan raivolla” jonkun ohennus eli kevennys-suakkunan:-) Ei toinna nokkautuu:-)

 18. Täytyy oikoa hiukan.En tarkoittanut kommentillani Sinua poikamies😁Mielestäni kommenttisi olivat ja ovat mainioita.Ei elämä ole niin vakavaa että pitäisi ruveta elämöimään😉

  Tuo anonyymin muistutus on erittäin hyvä.Katsoin itsekukin tuon tv ohjelman missä Pastori Valtonen tuon suuren viisauden lausui.

 19. Elikkä yhteenvetona: Ehdoton kantani tähän asiaan……..lienee:-) Hyvin mänöö asiit, vaan antaapa männä:-)

 20. Alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa,Jumalan kuvaksi Hä loi heidät mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.Pitkänä perjantaina tuli 46 vuotta siitä kun Jeesus pelasti minut.Nyt pitkänä perjantaina olin kuoleman porteilla,Veritulppa jalassa ja sain sydän kohtauksen leikkuu pöydällä.Ei Herra viela minua kuolemalle antanut,Kuinka olisi ollut tilanne, js ne teidän apinanne olisivat olleet ohjaksisa?Jokaisella on oikeus pitää omat mielipiteet näistä asioista,Kuitenkin on hyvä muistaa että sinut tuomitaan omien tekojesi ja sanojesi mukaan,ja Iloinen yllätyss odottaa siellä tuomarina ei ole ne sinun apinasi, vaan se vanha Jeesus,Hänet on Jumala antanut kaiken tuomariksi,Tässä ei ole vaihtoehtoa.Kun seuraa ihmisen kehitystä,olemme menossa kohti aikaa joka oli Noan aikana,koko maailma oli turmeltunut.

 21. Anteeksi en halunnut loukata kenenkään uskonnollista vakaumusta. Näin piirros kuvasarjan etelä-saimaasta missä apinasta kehittyvä ihminen nousi pystyssä kävelijäksi. Siitä sain idean kännykän himo käyttäjien ryhdin kumartuvan laitetta tuijottaessa.

 22. Kännykän käyttäjän ja Neandertal-ihmisen hahmoissa on kyllä yhteneväisyyttä. Hyvä havainto!

 23. Luin jostakin, että viimeisimmän evoluutiokäsityksen mukaan ihminen ei ole kehittynyt apinasta, vaan apina on kehittynyt ihmisistä. Samoin siitä, että nyt on kehitys kääntynyt takaisin päin. Nykyihmisen aivokoppa on noin 1,5 desiä pienepi kuin kivikauden ihmisellä. On menossa siis tyhmenemisen kehityskausi.

  Raamatun ihmiskuva on toisenlainen kuin evoluutioteorian. ”jumala sanoi; Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.

  Ja jumala lio ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.”

  Raamatun kertoma isoperiaate ihmisen synnystä riittää minulle. Se, joka uskoo toisella tavoin uskokoon kuten haluaa,

 24. Jos lie kuppikoko nupissa pienentynyt,niin varmaan nykyteknologialla suahaan vähän isompi aivo”implantti” laitettua tilalle, jos näyttää tarvis vaativan:-)

 25. On tuossa tietennii hyväkii puolesa, vähemmän sopii kusta piähän, kun on pienemmät tilat:-)

 26. Kuule Pikamies, imlantit ovat kalliita ei niitä tavan immeisille laiteta. Mutta kirurgia kehittyy ja taurastamolta saa sijan aivoja halvlla, varaosat sieltä.

 27. Nykyään ihmiset tuijottavat kännykkää monissa tilanteissa. Ihmiset kävelevät älykännykkä kädessä etukumarassa. Tämä johtaa monenlaisiin yläselkäongelmiin. Nuoretkin kärsivät näistä. Ryhtiliike olisi kohdallaan.

 28. Aivoista en tiedä mutta keskustelu palstalla kasvaa alas kuin lehmän häntä.

 29. Oikeassaolemisen halu varmaan ..
  Mutta kävinpä lukemassa keskustelupalstaa jossa käytiin vähän samaa oikeassaolemisen taistoa evoluutiosta, aiheena oli lepakon kehittyminen hiirestä. Muutaman sataa kommenttia jaksoin lukea

 30. Maailma on mullin mallin. Ihmisten pyssyillä voi tuhota suurimman osan eläviä olentoja. Ydinsodan jälkeen jää ilmakehässä elävistä olioista eloon vain torakat ja rotat. Tätäkö ihmiskunta toivoo. Pienellä ihmisellä lapsien ja nuorien tulevaisuus on ykkös asia.

 31. Oli taas ihana aamu. Peipposet lauloivat, tosin virsi ei ollut kovin pitkä. Tiet ovat toisin paikoin lähes kulkukelvottomia. Kesäähän se vain tietää.

 32. Palaan vielä palstalle tuon evoluutiokeskustelun tiimoilta:
  Esko Tarvainen pyytää anteeksi, jos hän on loukannut kommentillaan joidenkin uskonnollista vakaumusta. Siinä hän tekee aivan oikein; näin minäkin tahdon tehdä. Pyrin ehdottomasti kunnioittamaan jokaisen lähimmäisen vakaumusta, vaikka se olisi kuinka erilainen kuin omani. En vain voi sille mitään että luonteellenikin ominaisesti kiivailen niiden asioiden puolesta, jotka ovat minulle pyhiä ja kalliita. Jokainen saa minunkin puolestani uskoa niin kuin tahtoo; juuri tämä ihmisellä oleva tahdon valtahan erottaa hänet viettien ohjaamasta eläimestä!

  Mielestäni kyseessä ei kohdallani kuitenkaan ole mikään Alpon arvelujen mukainen oikeassa olemisen halu, vaan sisäinen tuntemus että asia on näin. En ryhdy kiistelemään kenenkään kanssa mutta voin vakuuttaa, että vaikka Raamattu ei kaikilta osiltaan ehkä olekaan mikään varsinainen luonnontieteen oppikirja niin se on silti minulle kokonaisuudessaan Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa. En osaa selittää, kuinka paljon minulle henkilökohtaisesti merkitsee Joren siteeraama ”pari tuhatta vuotta vanha tarina Jeesuksesta”. Olen jo ylittänyt reilusti odotettavissa olevan elinaikani ennusteen puolivälin joten oikeasti minua kiinnostaa myös se, missä vietän iäisyyteni. Jeesus Nasaretilainen ei ole mikään pelkkä historiallinen roomalaisten teloittama kansanvillitsijä, vaan hän on totisesti ylösnoussut tänäänkin elävä persoona joka tahtoo kutsua ja pelastaa jokaisen ihmisen. Luonnollinen järkemme ei voi tietenkään tätä käsittää, mutta Pyhän Hengen valaisemana asia kyllä jollakin tavoin selvenee.

  Näin siis lyhykäisyydessään; tunnustaudun uskovaiseksi, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi olen mielestäni ihan täysipäinen kansalainen. Edelleen, kuka minut lähemmin tuntee, tietää kyllä että en ole missään tapauksessa mikään haudanvakava kaveri. En ole ketään parempi, mutta en ehkä huonompikaan ihminen. En pääse vastoinkäymisiä pakoon sen enempää kuin kukaan muukaan mutta silloin(kin) voin turvata Häneen, joka on aina SUUREMPI !

  Täysipäisyyteen viitaten otetaan vielä loppukevennys kymppiuutisten tapaan:
  Pitkäkestoisesta mielisairaalahoidosta kotiutunut potilas tapasi yllättäen erään useiden vuosien takaisen tuttavansa. Morjestettiin siinä sitten aivan kädestä pitäen ja vaihdettiin kuulumiset:
  – Olet taas ilmestynyt maisemiin!
  – Näin on tapahtunut; minulla menee nyt mukavasti ja omistan sellaistakin, jota sinullakaan ei tietääkseni ole!
  – Älä nyt, mitähän tuo lienee?
  – Terveen paperit!

 33. Hotelli Joki,kotilounasta klo 10.30-14,täänään makaronilaatikko.Cafe-Niirala kiinni.

 34. Hankikanto hyvä Kaurilassa viikonloppuna. Kesti hihtää kapeilla latusuksilla. Oli kurjet peltoaukealla huilaamassa suoaukeiden sulamista odottamassa. Oli mustarastaat metsän sulien kohtien reunoilla omia säveleitään soittamassa. Kaksi joutsenta ja noin kaksikymmentä hanhea teki ylilennon omat äänensä ilmoille päästäen. Radan varressa västäräkit etsivät elävää ravintoa auringon maata lämmittäessä.

 35. Jatkoksi Matti J:n kommenttiin. Teksti hotelli joen sivuilta

  Hotelli Joen kotiruokalounas alkaen 16.4. ma-pe klo 10.30-14

  Ma 16.4. Makaronilaatikko 7€
  Ti 17.4. Makkarakastike ja keitetyt perunat 7€
  Ke 18.4. Kinkkukiusaus 7€
  To 19.4. Hernekeitto 6€
  Pe 20.4. Kanaa ja riisiä 7€

  Lounaaseen sisältyy salaatti tai jälkiruoka, leivät ja levitteet, mehu tai vesi. Kahvi/tee

 36. Se on taas arvottava saako Värtsilästä ruokaa. Vai pitääkö ostaa eväät mökkimatkan varrelta.

  Viimeksi söin Niiralassa viime viikolla. Ruokaa runsaasti tarjolla mutta vähän syöjiä.

  Oikeastaan ihmettelin monipuolista tarjontaa. Esim lihapullia oli kahta laatua. Olikohan jälkiruokaakin kahta laatua koska oli marjakeitto ja kahvi ja vielä erikseen pinaattilettuja puolukkahillolla. Vai oliko pinaattiletut eturuokaa en ymmärtänyt. Söin varmuuden vuoksi pinaattilettuja eturuuan kanssa ja vielä toisen kerran kahvin kanssa.
  Alkuruokakeitonkin jätän usein syömättä.

  Eli vähän yksinkertaisempi tarjonta riittäisi jos vain jotain olisi. Onko vahvistusta että C-Niirala lopetti?

 37. Siitä pula, mistä puute:-)

 38. Onkohan viikonloppuisin lähin ruokapaikka Kiteellä jos ei ole lupaa mennä rajan taakse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *