14 comments for “Viikon puheenaiheet vko 13

  1. Sehän on kohta Pääsiäisen aika
    ja lienee tuossa se ylösnousemuksen taika
    Mie aina herkut syön huolella
    ja olen uskovaisten puolella

    Mitäpä sitä väittelemään näistä
    uskon asioista, joita en väistä
    Mutta yleensä syntiselle armoa anon
    ja yläkerran ukolle kiitokset sanon

  2. Kirjoititpa avarakatseisen runon! Kiitos siitä!

  3. ”Pakkasen purema” on puraissut ihan asiaa. Minä istahdin kiirastorstai-iltana telkkarin ääreen katselemaan oikein antaumuksella pääsiäis-aiheista ohjelmaa. Selasin pariin kertaan läpi kaikki parikymmentä kanavaa, eikä ainoaltakaan kanavalta tullut mitään pääsiäiseen liittyvää ohjelmaa. Ilmeisesti olen toisinajattelija. Onneksi itseltä löytyi pääsiäis aiheinen DVD elokuva.

    Pitkäperjantai-aamuna (n klo 9) selasin myös kaikki TV kanavat läpi yhtä laihoin tuloksin. Kirkkoaikaan (Klo 10 ) oli ”Nojatuolikirkko” . Siinä oli hyvää ”jutustelua” ja hyvää musiikkia.

  4. Kustaa Vilkuna puhii ”kiiran” ajosta. Se on semmoinen Tapanin ajon kaltainen
    ajelu, mutta suomalaiskansallisesti paholaisen karkottamista. Mie kävin
    ajamassa kiiraa ja näin kevään ensimmäiset joutsenet.

  5. Västäräkistä vähäsen mutta mites kyyhkysestä? Kevään ensimmäinen kyyhkynen nähty tänään Sääperin joukkuepilkkikilpailun jälkeen Värtsilässä.
    Eiköhän nää lumet sula vielä ennen Juhannusta vaikka lisää on vielä luvassa 🙂

  6. Tänään aprillipäivän aamuna Patsolan mäellä nähtiin tämän kevään ensimmäinen mustarastas.

  7. Pirtajärvellä kuultiin peipposen laulua 1.4.

  8. Mie kuulin Hämäläisen Willen lauluu juutuubista:-)

  9. Täten vannon, kautta kiven ja kannon ja vaikka kautta karjalanpaistin, en ikinä enää yritä tehdä “juhlaruokaa” semmoista, mitä en ole OPPINUT tekemään.
    Se lampaanviulu. Lukemattomien nettiohjeitten ym mukaan, ei se taaskaan onnistunut. Kauan kauan sitten yhden kerran olen lammasta laittanut. Äitikin oli silloin vielä olemassa, hän sanoi, että olisit paistanut kypsäksi.

    Tämä kuuluisa, yhdeltä nuormies Villeltä lahjaksi saatu viulu on meillä nyt käsitelty ohjeen mukaan, ohjeen mukaan tehdyssä marinaadissa liotettu pussissa yön yli ja enemmänkin, pussia käännelty moneen kertaan, jotta marinaadi pääsee joka puolelle maustamaan..Paistettu uunissa ohjeen mukaan ja vielä annettu hautua. No söihän sitä, mies ainakin, kun on kiltti mies, eikä juonittele muutenkaan ruuan kanssa. Mutta on sitä vielä norjanharmaallekki hyvä annos.

    Siis EI ONNISTUNUT. Siis EN OSANNUT.

    Vannon, että tästä eteenpäin AINA, jouluna, juhannuksena, pääsiäisenä, ja aina, jos ns. JUHLAruokaa tarttee, Tuulan keittiö tuottaa vain UUNPAISTIA ja KUKKOSIA. PISTE.

  10. Hyvä Tuula, pysy päätöksen takana, ehdoton kantani, lienee:-) Muutenkaan tuo lammas ja viulu ei sovi oikein yhteen:-)

  11. Vävy paistoi lammasta pannulla ja minä savustin pyhäjärven muikkuja pääsiäispöytään Kaurilassa. Lapsen lapset nauttivat lumesta. Kaustajärvellä lunta oli riittämiin.

  12. Tuula, mitenniin ei onnistunut? Paistoit lihan ja muistit maustaakin sen. Ja jos Lapinharmaalle kelpasi niin eihän se huonoa ollut. Mitä sille olisi pitänyt vielä tehdä? Höpöhöpö. Aikanaan, kun meillä oli enemmän enemmän syöjiä, siin savustettiin naapurin kanssa useampi lampaan viulu kerralla. Homma tehtiin niin, että suolattiin lihat ruiskulla. Laitettiin lihat entiseen saunan Kota-kuumavesi pataan. Pataan kylmää vettä noin 50 L. Lämmitettiin toholla kiehumispisteeseen mutta ei keitetty. Kansi päälle ja annettiin kinkkujen olla kuumassa vedessä .useita tunteja. Sen jälkeen kinkut savustettiin lämpimällä savulla. Ei ne mitään kurmeeta olleet, mutta ihan kelvollista evästä kuitenkin. En tiedä, joko olisi pitänyt puhua keittokinkuista kun niitä näin lämmitettin, mutta eipähän jääneet sitkeiksi.

  13. enstex haetaan eelgigantista tahi pareesta maitokaupasta vakkuuumisulkija ja siihen vakkuumivilimiä,seuraavax kuivamaustetaan lihakönttä ,otetaan kelmua soppeli pala ja hitsataan toinen pää,sujautetaan suolattu kuivamaustettu lihas syntyneeseen pussukkaan,marinaadi perässä pussiin,pussukan avoin pää koneeseen,ilmat ulos,hitsaus,huoneenlämmössä maikuminen käyntiin,ehkä kylmäkaappia yön yli,käärö kestää mietoa uunin lämpöä semmoseltaan,tai keppuun vettä ja pussukka uppeliin,lämpöpyyntö uunille toivottu lihan sisälämpö pluz liitte til,tunteja uunissa reippaasti ,uunin jälkeen saa tekeytyä ja jäähtyä,jotta lihaneste ei irtoa lihasta, (on tietty myynnissä vesigrilleläkin erityisesti tarkotusta varten),liha siistitään, uuni- tai grillipaahdetaan ,grillituunia,esmerkiksi”nestesavua”ja sitten…….

  14. JÄNISJOKI

    Sinä olet ajatusteni virta
    sanojeni kuohu
    ja hiljaisuuden valkama
    Istun laiturin laidalla
    jalat veteen valuen
    Sinä huuhdot jalat ja aivot
    jalkojen yläpuolella

    Sinä valut rajan yli
    ilman viisumia
    rajamiesten ohi
    Sanat muuttuvat mukanasi
    en ymmärrä niiden merkitystä
    Ei se mitään sillä
    rajan tällä puolella
    on vielä Agricolan abc
    jota alakoulussa tavattiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *