Juuri vaikeudet osoittavat, mihin ihminen pystyy.


Kun joudumme vastatuuleen, meidän on muistettava, että myötävirtaan soudettaessa ei pinta kovetu eivätkä lihakset vahvistu.

Ehkä valitamme ja nurisemme asioiden ollessa pahimmilaan, mutta jälkeenpäin olemme tyytyväisiä siitä, että olemme onnistuneet ja siten saaneet lisää voimia ja itseluottamusta tulevien kohtaloiden varalle.

Usein näemme lähimmäisemme kulkevan suorina ja murtumattomina suuremmissakin vaikeuksissa kuin omamme. Se innoittaa. Silloin meidän on kumarrettava heille, ja jos voimme, ojennettava kätemme avuksi- esimerkillään he ovat auttaneet meitäkin.

Epiktetoksen: sanoja myötäillen: Ilmari Majoinen

2 comments for “Juuri vaikeudet osoittavat, mihin ihminen pystyy.

  1. Vaikeudet ovat sitä varten, että ne voitetaan. Joittenkin ihmisten kohdalla tuntuu, että vähemmätkin vaikeudet välttäis. Viisas hierojani sanoi kuitenkin, että elämä menee niinkuin se menee. Useinkaan emme asioille mitään voi.

  2. Minun entinen työkaverini on nykyään tuulivoimaloita tekevän tehtaan johtaja. Tapasin hänet taannoin lounas ruokalassa. Edellisestä tapaamisesta oli kulunut noin viisivuotta. Kysyin häneltä? Sinäkö nykyään taistelet tuulimyllyjä vastaan. Fiksu nuorimies vastasi minulle: minä taistelen tuulimyllyjen puolesta. Tämä nuorimies johtaa tuulivoimaa vievää menestyvää yritystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *