22 comments for “Viikon puheenaiheet vko 41

 1. ASIOITA PITÄÄ VOIDA MUUTTAA
  MIELIPIDE

  Ympäristö ja Sivityslautakunnan yhteisessä kokouksessa, sekä muissa kokouksissa on jo tullut selväksi, että EI ole muuta kuin yksi suunnitelma. Mika Piiroinen vaati ottamaan käyttöön suunnitelma B:en. Tähän tuli täysi tyrmäys, koska se on jo hylätty edellisten valtuuston kokkouksissa. Nyt ehdotankin , että ei tehdä suunitelma B: tä vaan mennäänn suunnitelma A: mukaan ja tehdään siihen lisäys! Lisäyksessä otetaan huomioon Värtsilän koulun jatkaminen. Tämän ei pitäisi vaatia mitään ihmeellisiä koukeroita, kun otetaan huomioon, että ollaan tekemässä miljoonien investointeja. Mikä ihmeen pakko tässä yhteydessä on pakko lopettaa toimintoja? Kunnasta ei tule kaupunkia ,vaikka kaikki toiminta keskitetään Tohmajärven keskustaan. Tottakai kannatan keskittämistä, koska näin se menee. Mutta Tohmjärvi on maalaiskunta ja ainoa kansainvälisyys on Värtsilän Niiralassa, jossa sijaitsee rajaasema Venäjän kanssa. Ehdotankin, että tässä miljoonien investoinnissa jätetään kuntaan vielä Värtsilän koulu, koska sen negatiivista talous poikkeamaa ei kukaan ole vielä esittänyt. Otan sen kyllä huomioon, jos joku laskelman pystyy esittämään. Nykyiset laskelmat kunnan tuloista ja menoista, sekä mahdollinen velkajäämä, niin niistä haluisin kyllä vielä lisäselvitystä. Pitää myös ottaa huomoioon, että nykyinen lainojen korkotaso ei varmastikaan ole ikuista.Joten tämä pitäisi myös pystyä ennakoimaan.Värtsilän koulun lopettaminen johtaa vääjäämättä taas yhden kiinteistön alas ajoon, mistä kirjataan kunnalle satojentuhansien €:jen tappio.
  Joka tapauksessa ajan kunnan sekä oman kylän, Värtsilän etua ja teen kaikkeni, jotta valot ei sammu Värtsilässä.

  Ihan vaan PerusSuomalainen Markku Salo

 2. Hienoa Markku. Selkärankaisen miehen puhetta!

 3. Kevennys:

  – Onko ahven nisäkäs vai kala?

  – On

  – Mikä on?

  – No ahven:-)

 4. Jos koulutaksimatkoihin kuluu muutama tunti päivässä, kannattaisi ehkä kehittää koulubussi, jossa annettaisiin opetusta matkat edestakaisin missään koululla käymättä. Voisi siis lakkauttaa kaikki koulut nykyisen älyähkyn jättämässä säästövimmassa. Kyllä siinäkin oppisi, onko ahven kana.

 5. Olen ukkomies ja paluumuuttaja, joka ihmettelee, miten vähälle huomiolla on jäänyt Pohjois-Karjalan maakunnan Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjä. Kaustajärven kylä on onneksi hereillä.

  Hyvät ihmiset, varsinkin sivistyslautakunnan jäsenet, koulujen merkitystä ei pidä arvioida vain seinät edellä. On muitakin tekijöitä. Esimerkiski lasten koulukyyditysten vaikutukset, ison koulun välituntien kiusaukset, luokkakoot, koulun ja kotien yhteydet, kouluRAKENNUSTEN käytön mahdollisuudet muuhunkin kuin luokassa istuttamiseen, koulujen ja niiden lähialueiden kaavoituksen uudelleen arvioiminen. Viime mainittu olisi ajankohtaista erityisesti Värtsilässä. Nykyinen kaava on ihan hölmö, kun se ei ota huomioon Jänisjoen tarjoamia mahdollisuuksia.

  Niirala on vain osa Värtsilää. Tienpätkä siellä ei ole kaikki mitä voisi tehdä.

  Oletteko huomanneet, että venäläiset ovat investoineet ihan rajan pintaan eikä vain paikkakuntansa keskukseen, jonne ovat asettaneet jopa luvanvaraisen pääsyn. Värtsilän Niirala on unohdettu ja sen mukana muutaman kilometrin päässä Arppen piha. Seurakunta on sammuttanut valot kirkon seiniä valaisemasta ja Leminrinteen hautausmaan keskusristin ympäriltä. Kirkon ulkomaalaus – kokonaan lahjana – ei ole kelvannut. Perusteluna ainakin valojen osalta on – yhdenvertaisuusperiaate ”kun ei ole muuallakaan Tohmajärvellä”. Niinpä, ei tarvitse käyttää niitä mahdollisuuksia, joita Värtsilän laakso ja sen ympäristö voisi tarjota.

  Ehdotan, että Värtsilän Pitäjäyhdistys nimeää työryhmän pohtimaan, miten Värtsilä voisi olla edesauttamassa kunnan ja seurakunnan päätöksentekoja. Työryhmä olisi ihan epäpoliittinen.

 6. No johan oli jytky !
  Suomen presidenttipari ei ole ennen saanutkaan perheenlisää.

 7. Vuoden positiivisin uutinen. Ja luonnollinen sellainen. Vilpittömät onnittelut.

 8. JA VIELÄ KUMMILAPSEN SIUNATTUUN TILAAN.ISÄ ONKIN 77V KUN LAPSI MENEE EKA LUOKALLE

 9. Puu- ja metsuritermejä lainatakseni: Kun latva lahoo, niin oksa kovoo, pihka vaan tahtoo olla vähän tiukemmassa:-)

 10. Nyt odotamme vain uutista, että Pekka Haavisto olisi raskaana.

 11. Erittäin HYVÄ Make !!!!! Ja muutkin Värtsilän koulun puolesta kantaa ottavat.

  Koulun korjauksen hinnat selvästi esille kaikille kuntalaisille.

  Myös uuden kustannukset koulun osalta ja sitten muut rakennettavat.

 12. Lainaus alkaa: Kunnanhallituksen keskustelussa vahvistui näkemys, että kouluhanke oltaisiin toteuttamassa yhtenä kokonaisuutena rakentaen. Suunnittelun lähtökohtana on ollut edellisen valtuuston maaliskuussa tekemä periaatelinjaus, että oppilaspohja ja tilatarve mitoitetaan Kemien ja Värtsilän esiopetuksen, alakoulun, Tietäväisen koulun (yläkoulu) ja lukion oppilasmäärän mukaan eli noin 360 käyttäjälle.
  Lainaus päätyy.

 13. Aina hintansa väärti (vai väärin) kaupan tapana on malnostaa 3 kympillä. Kassalla se on yhteensä 30. Valituksen jälkeen yhteensä 10. Onko tämä sitä ns. reilua kauppaa?

 14. Keskustapuolue jyrää Kouluhanketta kuin käärmettä pyssyyn ei jären hävettä koko hommassa.
  Värtsilän koulu on ehdottamasti säilytettävä.

 15. Tänään on Kansainvälinen Tyttöjen Päivä. Kuukkelin avaussivulla on valmis linkki kolmen minuutin mittaiseen videoon, jossa näytetään eri puolilta maailmaa olevien eri-ikäisten tyttöjen lisäksi tietoiskumaisesti karmeita tilastolukuja.
  Itselleni palautui väistämättä mieleen vuosien takainen lukukokemus: Yhdysvaltalainen kirjailija Jean P. Sasson kuvailee saudinaisten elämää todellisen henkilökuvan kautta kirjoissaan Prinsessa ja Prinsessan tyttäret (kolmaskin kirja samasta aiheesta on ilmestynyt, mutta sitä en ole lukenut).
  Aika ajoin tosi järkyttävääkin tekstiä, suosittelen tutustumaan!

 16. Kommentteja lukiessa hiipi esiin sellainen asia, että kunnan päättäjäthän ne taitavatkin olla tosi koulukiusaajia.
  Kiusatessaan kuntalisia koulujen lopetuksilla ja niin kuin on ollut jo vuosikausia.
  Eiköhän oteta kerralla reilu askel tulevaisuuden kehitys lietsoon. Lakkautetaan kaikki koulut Tohmajärveltä ja kuten trediin kuuluu kilpailutetaan muilta kunnilta koulupalvelut. Jos vaikka Mikkeli voittaisi kilpailun, niin ei kun sinne.
  Maanantaina bussi veisi koululaiset Mikkeliin ja perjantai vuoro toisi ne kotiin. Vau ja mitkä säästöt!

 17. Perjantai 13.10 klo 9 Värtsilän koululle mielenilmaisuun koulun säilymisen puolesta.

 18. Karjalaisen sivulla oli jo klo 10 juttu Värtsilä koulun mielenilmauksesta.

 19. Korpeen ei kannata ainakaan lapsia jättää, jotka ovat tulevaisuuden tekijöitä. Pienessä asiat pyörivät kehää, josta on vaikea irtautua.

 20. Tämän sivun eräässä kirjoituksessa näin maininnan, Niirala on VAIN osa Värtsilää. Tähän voi kai jatkaa Värtsilä on VAIN osa Tohmajärveä.
  Kun aikanaan Värtsilä työnnettin Tohmajärven syliin, niin tulikohan silloin ajatustakaan mieleen siitä, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On selvää, että nyt reilun kymmenen vuoden jälkeen Tohmajärven kunta voi päättää omista asioista mieleisellään tavalla.
  Nyt on aika yrittää vaikuttaa kuntapäättäjiin Värtsilän koulun puolesta.
  Nimilistojen kerääminen lienee vielä tuttua puuhaa Värtsilässä, mutta myöskin kaikki nykyaikainen vaikuttaminen on otettava mukaan.

 21. Eiköhän ole läpihuutojuttu että uusi koulu mitoitetaan kattamaan myös Värtsilän tarpeet. Ainoa pelastus olisi väestön kasvu Niiralassa. Siitä taas ei ole mitään merkkejä näkyvissä. Eli sen arvaa mihin se johtaa, syrjäkylien lapset kuljetetaan suurempiin yksiköihin!

 22. Väkiluku laskee myös Tohmajärvellä. Muuttotappio kunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *