11 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 12

 1. Tänään radion ohjelmassa kerrottiin, että länsi-Suomessa kylvettiin ensimmäiset varhaisperunat maahan. Onkohan meidän Pohjois-Karjalaisten mielestä vähän liian aikista perunan maahan panolle.
  On opittu, että perunamaan multa muokkauksen jälkeen on kuivahtanut ja kuohkeana valmis ottamaan vastaan varhaisperunan siemenet.

 2. Ne on nuo lounaissuomalaiset erityisasemassa säitten suhteen.

 3. Oletteko kuulleet semmoista, että varhaisperunamaan multaan on upotettu lämpöputket pitämään maan perunalle kasvulämpöisenä. Maalämmitys ja peiteharso pitävät kasvuolosuhteet perunalle otollisina.

 4. Kantapään kautta on perunan viljely opittu kivisillä pelloilla Pohjois-Karjalassa. Jokavuosi laitan perunan keväisin syksyllä muokattuun maahan.kasvamaan. Routa kuohkeuttaa kasvuravinteen saaman mullan, joka on erinomainen perunan siemenen ja sen itusten kasvualusta. Kai me saman kaltaiset toimijat minkä Litjan esittämä elokuvarooli todeksi näytteli ollaa niitä mielensä pahoittajia.

 5. Parempi sijan tönkämä syksyllä, kuin miehen muokkaama keväällä.

 6. Taidetaan lähestyä erästä ajallista ajankohtaa. Nimittäin kävyn karistajaisia, kuten vahankansan sanonnoissa on ilmaistu.
  Tuulet näköjään lisääntyvät ja maanantaihin luvassa jopa 8 metrin tuulennopeuksia.

 7. Muistelen kuulleeni niin. Että kuarnan karistajat ja päreen päristäjät.

 8. Vuan oiskohan se ollut niin, jotta:
  Katajan karistajat, petäjän päristäjät ja havun hangelle ajajat.

  Tahi sitten huomisen päevän lumilanteen mukaan:
  Mikä Muariina katolla, se Vappuna vaossa.

 9. Kävin tänään imaralla ja lappeenrannassa politikkojen kojuilla keskustelemassa missä mennään. Harmittaa mutta heillä ei ollut mitään kongreetista sanottavaa. Nyt tarvitaan oikeita uusia aloitteita joihin tietotekniikan jo lapsena oppineet ovat valmiita hyväksymään. Suomi sata vuotiaanakaan ei voi jäädä pelkästään katsomaan menneisyyteen vaan tulevaisuus pitää olla kirkkaana.

 10. Nyt kun oikeasti ajattelen ollaan tiedottamisen pelikentillä. Karjalaisen lehteen Laakkosen ollessa puikossa ei tavallinen pääse kirjoittamaan se on ostettujen toimittajien pienten ymmärtäjien tarinaa. Rahan edessä pirukin tanssii sanoi edesmennyt enoppini, joka opit oli oppinut kainuussa.

 11. Niin se vain Earth Hour sammutti valot
  aika tarkkaan täällä Join kaupungissakin,
  miten lie siellä Värtsilän suunnalla?

  Muistakaahan käännellä kellot, tai paremminkin
  viisarit kesään päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *