Talkoita kautta aikojen

Yhteisen hyvän eteen on Värtsilässä talkootyöllä toteuttettu kenties lukemattomia isompia tai vähemmän isompia töitä. Löysin arkisoista kuvia Renkitalon maalaus talkoista. Aikoinaan Talo jäi Pitäjäyhdistyksen hallintaan, jolloin se virallisestikin nimettiin Renkitaloksi, jona se oli toiminut jo Arppenkin aikoihin.

Aluksi se olikin lisäapu kesäaikaisten näyttelyjen pitopaikkana ja yhdistysten materiaalivarastona. Talon maalaus toteutettiin Kansalaisopistolta tulleen Maalarimestarin vetämällä kurssilla, jossa keitettiin tynnyrillinen punamaalia.
Sen jälkeen parina seuraavan päivänä se maalattiin yhdistysaktiiveista koostuvan talkooporukan voimin. Lisänä oli räystäiden maalaksessa käytettävissä Varosen traktori nostokauhoineen.
Hemppa Turunentalkookuva1 talkookuva2

1 comment for “Talkoita kautta aikojen

  1. Hyvää työtä on tehty. Nyt olisi taas tehtävä. Renkituvassa on tapahtunut vesivahinko, jonka seuraukset on uhka koko rakennukselle. Kuitenkin Renkitupa on olennainen osa Arppen pihan kokonaisuutta. Lattioiden purkamista, jotta sisätilat tuulettuvat? Joutavan roinan poistaminen? Sen jälkeen mietintämyssyyn pohdintaa, miten rakennus hyödynnetään tämänhetkisiä tarpeita vastaamaan? Talkoot vai/ja työllistämistoimet? Tässä Pitäjäyhdistykselle (kolmas sektori) ja kunnalle (ensimmäinen sektori) pohdinnan aihetta!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *