12 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko -43

 1. Muistan 40-vuotta sitten kun Kymiyhtiö käytti Kaustajärveä koekenttänä ja oli kotikyläämme käyttänyt sitäkin ennen. 40-vuotta sitten kaatoi kymintalon kohdalta mäenpäältä sammalsuolle pienen kaistan. Siinä kaatui minun lapsuuden ilta-auringon maisema. Siinä hävisi vartioaseman hiihtolatu ja tilalle tehtiin syväaurattu aukko. Kenenkähän aivojen aivoitus oli tehdä Suomen luontoon syväauraus nimellä metsänhoito. Kuljin saman aukon läpi pari viikkoa sitten. Nyt 40-vuotta on syväaurauksesta on ja maasto on todella vaikeaa kulkea. Kaustajärven kesäisen retken voisi tehdä kyseiseen maastoon sammal -suolle lehmien alustoiden tekopaikoille.

 2. Sinivalkoinen ääni, selostajalegenda Paavo Noponen
  on poissa. Tuli mieleen Cortinan talviolympialaiset
  1956. (?) Ilmeisesti se oli ensimmäinen kerta kun kiinnitin
  huomioni häneen Pekka Tiilikaisen selostajakumppanina.

  Ei ollut vielä televisioita, mutta kilpailuja saimme kuunnella
  koulun yhdistetyssä jumppa-/juhlasalissa. Voisi todeta,
  että ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Toihan se
  vaihtelua koulutyön harmaaseen arkeen.

 3. Myötätuntoa Esko Tarvaisen mietteisiin. Olen käynyt Mökivaaralla katsomassa niitä Kymin aurausjälkiä. Valokuvasin niitä leveitä ojia sillä silmällä että jos vaikka väkertäisi jonkun tarinan niistä. Mutta enpä tiedä.. tulee aina vain surulliseksi kun näkee ja muistelee tehtyjä virheitä.

 4. ….”lumihiutaleita hiljalleen, sataa maahan vielä vihreeseen,
  syksyn keltalehdet peittäen, heittäen pois”…….

  Tuskinpa tuo maahan kevyesti leijaava lumi jäänee vielä
  pysyväksi täällä Join kaupungissa.

 5. Ystävämme Värtsin lukijakunnassa! Ensi sunnuntaina Kiteen Mieskuoro juhlii 110 vuoden ikäänsä. Tovin kuoroa johti Teuvo Tikka, teille hyvinkin tuttu. Kautta kesti syksystä 1975 kevääseen 1982. Juhlakonsertissa 30.10. laulamme myös Teuvo Tikan laulun Korpievankeliumi. Blogissa Pajapellon nurkasta on enemmän kerrontaa 110-vuotiaasta laulajajoukosta. Olkaapa hyvät ja käykää kurkkaamassa! http://kankaalanpekalta.blogspot.fi/2016/10/kiteen-mieskuorolla-on-110v-juhlat.html

 6. Kiitos, Kankaalan Pekka! Oli mieltä ylentävää lukea Kiteen Mieskuoron vaiheista. Ja kuunnella tarjolla oleva äänite ”Kuljen yksin autiolla tiellä”.- Toivon, etteivät rivit harvene ja ettei kukaan kulje yksin Kiteen kaduilla ja teilllä. Harmittaa, että on toinen meno juhlapäivänä!

  P.S. Kiitos Ruskealan kirkon vihkiäisissä esittämistänne lauluista! Työ Ruskealan ja Sortavalan toivottavasti säilyy kuoron ohjelmistossa.

 7. Lueskelin tuon viikon 42 viestiketjun kokonaisuudessaan. Välillä läikkyy ja välistä reunat pitävät paremmin. Oon huomannut jotta verkkolehden taso on parantunut kun en liienmalti kirjoittele siihen.

 8. KylläKalevi Tikan kirjoitukset ovat siellä tason nostatuspuolella.

 9. Olipa hieno ’Autereet’-syyskonsertti eilisiltana Tohmajärvellä.Kiitokset Vesa Honkanen,Timo Hacklin,Katri Tolvanen ja Erkki Gröhn.Kiitokset myös järjestäjänä toimineelle Tohmajärvi-Värtsilän Sydänyhdistykselle. Toivottavasti saamme kuulla heitä tai Vesaa ja Monosen Aria talven aikana täällä Värtsilässäkin! Jospa Värtsilän pitäjäyhdistys ryhtyisi puuhaamaan heidän konserttiaan.

 10. KUTSU VÄRTSILÄN RIISTAMIESTEN HIRVIPEIJAISIIN

  Perinteinen hirvisoppa Värtsilän koululla ylihuomenna sunnuntaina eli 30.10 KLO 12.00.
  Jälkiruokana täytekakkukahvit.

  Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *