18 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 35

 1. jore
  29.8.2016 at 11:10

  Kesä kääntyy vääjäämättömästi kohti syksyä.

  Koulut ovat alkaneet,sadonkorjuu on käynnissä,metsästyskausi hyvässä vauhdissa ja
  viikonloppuna vietettiin rannikkoseuduilla “Venetsialaisia”eli mökkikauden lopettajaisia.

  Nämä turhat pippalot ovat lisänneet suosiotaan hurjasti.Viikonlopusta on tullut joillakin alueilla
  Vapun syksyinen versio.Suomalainen on hyvä keksimään syitä holtittomaan alkoholin käyttöön 🙁
  Meidänkin kylillä oli useissa paikoissa elävää musiikkia,kokkoja ja ilotulituksia.Näissä olosuhteissa on ikäänkuin
  sallittua laittaa kannat kattoon.

  Minun mökkikausi kyllä jatkuu Venetsialaisista huolimatta.Vedet viilenee, kalat liikkuu ja etsivät ravintoa aktiivisemmin.Kalakelit ovat siis vasta alkamassa.

  Miten Värtsilässä metsästyskausi on alkanut?Vieläkö Uudenkylän lammella käydään sorsajahdissa?
  Kuinkas kävi karhunmetsästyksen kanssa,kai siellä joku kontio kaadettiin?

  On mukava kuulla että Wärtsilän mustan osalta asiat kehittyvät ja pottu kasvaa kotimullissaan hyvin.
  Joko siitä on ensi syksynä myyntiin?

 2. Jussi Raerinne
  29.8.2016 at 14:15

  Uudenkylänlampi on erittäin voimakkaasti umpeenkasvanut, mutta ainakin näin sateisena kesänä siellä kyllä linnut edelleen viihtyvät. Olin itse aloituspäivän (20.8) iltana sorsapassissa Jänisjoen ja lammen välisellä kannaksella pumppuaseman vieressä; lintujen liike eli ns. iltalento oli erittäin hyvä mutta “väärästä” sijoittumisestani johtuen en päässyt ampumaan yhtään laukausta. Koirattoman miehen on näet aivan turha pudotella saaliit pehmeäpohjaisiin korkeisiin ruovikoihin, joiden päältä siis mainittujen siivekkäiden lentoreitit ainakin sillä kertaa menivät.

  Lammen pienissä avovesilampareissa ja pumpulle johtavassa kanavassa on jopa kaloja, yleisimpänä ruutanat mutta myös ahvenista ja särjistä on havaintoja.

  Uudenkylänlammelle on olemassa periaatteessa melko lailla valmis kunnostussuunnitelma, mutta sen toteuttaminen vaatii suuren määrän ulkopuolista rahaa. Mikäli pumppuasema purettaisiin ja lampea käytettäisiin vanhaan malliin Jänisjoen tulva-altaana, se edellyttäisi nykytilanteessa lammen alavan eteläreunan pengertämistä. Juuri tämä konetyönä suoritettava valtava maansiirto-operaatio on käytännössä mahdoton maksettava paikallisilla varoilla.

  Karhulupia oli käytettävissä Keski-Karjalan (Kitee, Tohmajärvi ja Rääkkylä) alueella yhteensä yhdeksän (9) kpl. Ne hyödynnettiin reilun vuorokauden kuluessa; Värtsilän Riistamiesten toimesta kanta harveni kolmella (3) yksilöllä joka on pientä tuurintynkääkään vähättelemättä jälleen osoitus ehdottomasta ammattitaidosta!

 3. Irene Peuhkurinen
  29.8.2016 at 15:37

  Myrsky ja mylväys kävi. “Omat sorsat” eivät sitä säikähtäneet. Ne taitavat vain lisääntyä, kun tuntevat olonsa turvalliseksi asutulla rannalla. Tytön 2 kissaa oli niille suuren ihmetyksen aihe. Niin oli sorsatkin kissoille. Kissa istui rantakivellä ja sorsat vedessä piirissä sen ympärillä turvallisen matkan päässä.

 4. Telle
  30.8.2016 at 20:20

  Onko muilla ongelmia DNA-puhelinyhteyksien kanssa?
  Meillä on toisesta kännykästä hävinnyt kenttä kokonaan
  viikonlopun aikana täällä Kaustajärvellä. Saunalahti
  kyllä pelittää.

  Nimim. Tiedosta kiitollinen

 5. Leena Mielonen
  30.8.2016 at 20:46

  Eipä pelitä Saunalahtikaan täällä Kaustajärvellä. Yhteydet useasti poikki. Taidetaan olla syrjäseudulla?

 6. alpoaatos
  31.8.2016 at 0:51

  Savikon seudulla Sonera ei toimi. Vaihdoin sim kortin älykännykästä ikivanhaan perinteisempään kännykkään niin se toimi edes vähän. Kesällä on tehtyjen “parannusten” jälkeen on toiminut vielä huonommin. Kannattaa käydä valittamassa ja vaikka kirjoittaa muistiin ne “herjat” mitä puhelin heittää. Kävin tänään kertomassa näistä ongelmista ja kartoista tarkistettiin että kyllä pelaa siinä osoitteessa minkä annoin. Mutta kun ei pelaa. Minun herjassa lukee “Valitsemanne verkko (Sonera) ei ole käytettävissä.

 7. Pentti Pakarinen
  31.8.2016 at 7:36

  Saunalahden sieppaa Megafon,alkoi eilen tälläinen toiminta.

 8. alpoaatos
  31.8.2016 at 8:29

  Megafon on venäläinen verkko. Ymmärtääksenni myös tulevat puhelut ja viestit pitää maksaa aika kalliisti. Jos haluaa, ettei halua puhelut ja viestit kulje Megafonin kautta niin Värtsilän seudulla on puhelimen verkkoasetuksissa on valittava “listalta” oma verkko. Todennäköisesti Pentillä on ruksi kohdassa “Automaattinen”. Kannattaa katsoa, että puhelimessa on aina oman verkon nimi, muuten voi tulla puhelulaskussa yllätyksiä.

 9. erkki lintunen
  31.8.2016 at 11:22

  Soitin maanantaina Niiralaan kolme kertaa. Aina oli pitkä tauko ja sitten ihana naisen ääni venäjänkielellä. – Njet ponimai!!!

 10. Pentti Pakarinen
  31.8.2016 at 13:35

  Elisa otti huomaansa molemmat puhelimet,nyt pääsee perille
  ilman rajan ylitystä.

 11. Lukija
  1.9.2016 at 14:45

  Kirkolliset ilmoitukset
  Eikö Värtsi-lehti enää julkaise kirkollisia ilmoituksia?

 12. erkki lintunen
  1.9.2016 at 16:32

  Hyvä kysymys. Sammutetaan valot joka paikasta. Ensin hautausmaalta ja kirkon pihasta. Nyt tiedotuksesta???

 13. erkki lintunen
  1.9.2016 at 23:18

  Kuuntelin ja katsoin netistä, yle.fi / klassiset, konserttia Helsingin musiikkitalosta. Kiinalainen Lang Lang oli Hannu Linnun johtajan Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Tämä maailman pianistien huippi Lang Lang mykisti minut taidollaan. Kuuntelin ja katselin ihmetellen. Ei voi olla totta, että ihminen soittaa noin Beethofenia ja Progofjevia! Olin aivan sanaton. Mutta salin täyteinen yleisö taputti seisoaltaan. Kaksi ylimääräistä esitystä Lang Langilta ei ole jokailtaista. Ja hän on vasta 34-vuotias, kuitenkin Kiinan monikymmenmiljoonaisen pianistijoukon ykkönen. Ei ole pikku juttu, että hän konsertoi vähäisessä Helsingissä.

 14. Leo Härkönen
  2.9.2016 at 0:04

  Loistava oli konsertti, tunnelma netistäkin katsottuna ja kuunneltuna kuin olisi ollut paikalla. Vähällä olin pompata seisovilleen konsertin päätyttyä minäkin.

  Silminnähden myös Lang Lang nautti esiintymisestään Musiikkitalossa RSO:n ja Linnun kanssa. Näinkin – maailmantähtien välityksellä – Suomea viedään maailmalle.

  Perjantai-iltana saadaan lisää kun toinen “ihmelapsi” Gustavo Dudamel orkestereineen esiintyy Musiikkitalossa. On hyvä kun tällaiset musiikkielämän huippuhetket näytetään netin välityksellä kaikelle kansalle. Hyvä Yleisradio!

 15. Marjut Murtonen
  2.9.2016 at 8:30

  Aurinkoista nimipäivää tämän päivän sankareille 🙂

  Tulee mieleeni eräs tapahtuma vuosien takaa. Vyöhykelupaa hakiessa oli rajamiehellä vikkelät sormet kirjoittaessa. Juuri tämän päivän nimipäiväsankarin nimessä kirjaimet vaihtoivat paikkaa, korjauksista huolimatta ei vieläkään onnistunut oikein. Joten se sai jäädä siihen.
  Vieläkin tuo tilanne saa hymyn kasvoille.

  Itse kirjoittaessani tekstiä sormet ovat välillä nopeammat kuin ajatus, pakko oikolukea teksti ennen kuin julkaisee.

  Mukavaa syyskuuta kaikille lukijoille 🙂

 16. Irene Peuhkurinen
  3.9.2016 at 9:46

  Kurpitsasato oli tänä sateisena kesänä liiankin hyvä. Ajattelimme tuoda ylimääräiset Kylätalolle halukkaitten saataville. Tuomme ne ensi maanantaina 5.9. postinhakureissulla, siis iltapäivällä. Joten vassakuu!

 17. alpoaatos
  3.9.2016 at 10:19

  Meillä on kurpitsaa nykyisin paistettu uunipellillä. Siinä saa tuhottua aika paljon kurpitsaa. Vaatii aika kuuman uunin nesteen haihduttamiseen. Saa olla aika suuria lohkoja, ne kutistuvat pieniksi ja herkullisiksi suupaloiksi. On halpaa ja hyvää herkkua.

 18. seppoilmari
  4.9.2016 at 10:50

  Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna ruoka ihan oikea. Vain miten se menikään tuo lastenlaulu. No, Kalevi sen tietää. Katsopa tätä. http://yle.fi/uutiset/kalevi_tikan_pellossa_kasvaa_46_erilaista_perunalajiketta__en_harrasta_perunoita_olen_niihin_hurahtanut/9139409

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *