Niiralan rajanylityspaikan aukioloaikaan liittyvä kuulemistilaisuus järjestettiin Onttolassa 24.8.2016

Pohjois-Karjalan rajavartiosto järjesti yhteistyössä Tullin kanssa 24.8.2016 Niiralan rajanylityspaikkaan liittyvän kuulemistilaisuuden Onttolassa. Tilaisuudessa tarkasteltiin Niiralan rajanylityspaikan yöaikaisen aukiolon (klo 23.00 – 07.00) mahdollista rajoittamista.Tilaisuuden tavoitteena oli informoida asian taustoja sekä selvittää eri toimijoiden kannat asiaan ennen keskusvirastotasolla tehtävää jatkovalmistelua ja päätöksentekoa.

Tilaisuuteen osallistui 46 henkilöä eri yhteisöistä ja organisaatioista. Kuulemistilaisuudessa kuultiin viranomaisten taustatiedon lisäksi useita rakentavahenkisiä suullisia kannanottoja. Lisäksi eri organisaatiot lähettivät ennakkoon kirjallisia kannanottoja. Suullisissa ja kirjallisissa kannanotoissa tuotiin esille Niiralan rajanylityspaikan yöaikaisen aukiolon säilyttämisen tarve elinkeino-, matkailu- ja taloussektorin näkökulmista. Pohjois-Karjalan rajavartiosto toimittaa saadut kannanotot Rajavartiolaitoksen esikuntaan jatkokäsittelyä varten.

Rajavartiolaitos on suunnittelemassa Imatran, Niiralan, Vartiuksen, Kuusamon, Sallan ja RajaJoosepin rajanylityspaikkojen aukioloaikojen mahdollista rajoittamista osana Rajavartiolaitoksen säästötoimenpiteitä. Niiralan osalta kyse on rajanylityspaikan mahdollisesta yöaikaisesta kiinniolosta päivittäin klo 23.00 – 07.00. Nykyään Niiralan rajanylityspaikka on avoinna ympäri vuorokauden.

Lisätietoja antaa apulaiskomentaja, everstiluutnantti Marko Turunen (marko.turunen@raja.fi tai
puhelin 0295 423 002).

Rajavartiolaitoksen tiedote valtakunnalliseen 23.8.2016 kuulemistilaisuuteen liittyen:
http://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/rajavartiolaitos_kartoittaa_itarajan_rajanylityspaikkojen_aukioloaikojen_mahdollisten_muutosten_vaikutuksia_69381

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *