6 comments for “Kuvia Värtsiläpäiviltä 2016

 1. Mainituilta Pitäjäpäiviltä lienee mahdollisesti tulossa joku muukin juttu, mutta kommentoinpahan nyt tähän ainakin aluksi muutaman sanan:

  Perjantai-iltana olimme vaimoni Paulan kanssa kutsuvieraina Värtsilän Kisan 70-vuotisjuhlassa Kesäteatterilla. Vaikka siellä ei ollutkaan mitään liikunnallista ohjelmanumeroa tarjolla, niin voisi siitä huolimatta siteeraten vanhaa sanontaa todeta että ”ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua”. En ole itse urheilija, mutta olen aina mielestäni ymmärtänyt ja ymmärrän yhä paremmin että toimiva urheiluseura on kunnalle/kylälle tosi tärkeä juttu. Oli mukavat kekkerit!

  Niin kuin kuvakavalkadikin kertoo, myös toripäivä onnistui jälleen loistavasti. Sää suosi joten väki oli liikkeellä ja kauppa kävi. Itse päivystin upseerigollegan kanssa Reserviläisten makkaranmyyntipisteellä puolenkymmentä tuntia ja saimme kuin saimmekin ilman suurempia ponnisteluja kaiken myydyksi.
  Juttu luisti sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa ja mikä mukavinta, minua kävi siinä vasiten moikkaamassa muutama ihminen jotka olivat ennen eilistä vain niminä tuttuja Värtsin palstoilta. Nyt siis nämä nimet saivat kasvot.

  Parkkipaikkajärjestelyt olivat totuttua heikommat, mutta ohjaavia käsipareja näytti vastaavasti olevan normaalia enemmän; kolhuilta vältyttiin.

  Juhlajumalanpalvelukseen Värtsilän kirkkoon odotin kyllä enemmän väkeä. Olihan siellä varmaankin ehkä n. 80 osallistujaa mutta yleensä on ollut huomattavasti enemmän, takavuosina ja -vuosikymmeninä jopa kirkon täydeltä!

 2. Kiitän Värtsilän pitäjäyhdistystä siitä, että saimme tulla
  esittelemään Kaustajärven kirjaprojektia Värtsiläpäiville.
  Katoksemme oli hyvällä paikalla, aivan siinä Värtsiläisten
  seuran myyntikojun kupeessa.

  Porukkaa vieraili teltassamme sopivasti. Pääaasia ei ollut saamiemme
  tilausten määrä, vaan se, että pienen kylän ponnistus
  sai näkyvyyttä. Kenttäkuuluttaja Jorma Summanen, kuin myös
  valokuvia napsinut Eira Varonen ottivat meidätkin luontevasti
  mukaan ”kokoelmiinsa”.

  Koska olin itse hommissa, en ehtinyt kierrellä kovinkaan paljon
  muiden kojuilla. Sellainen tuli kuitenkin mieleen, että ehkä
  muutkin Värtsilän ns pikkukylät voisivat olla jotenkin esillä.
  Ei siellä tarvitsisi mitään erityistä myytävää tai esiteltävääkään
  olla, muun touhun lisäksi ihmiset etsiskelevät ja kaipaavat tuttujaan.
  Olis sellainen tietty kiintopiste…..

  No mutta. Nyt taidan vaatia jo liikoja. Värtsiläpäivät olivat taas
  kerran erinomaisesti järjestetyt ja ohjelmaa löytyi varmasti jokaiselle.
  Pidetään nyt peukkuja, että ensi kesänä Kaustajärvi kojussa on jo valmis
  tuote myytävänä. Kävijät esittivät toiveita myös Kaustajärvi
  paidan uudistetusta painoksesta.

 3. Värtsiläpäivät saivat mielen kiitolliseksi. On talkootyöllä saatu paljon aikaan. Kiitos Pitäjäyhdistykselle sekä Nuorisoseuralle, Mannerheimin Lastensuojeluliitolle ja Värtsilän Kisalle!!!

  Sunnuntain messusta klo 10 muutama sana. Markus Kontiainen oli suunnitellut sen kulun asiantuntevasti uudistuvan jumalanpavelveluksen periaatteita noudattaen. Aivan erityisesti mieltä ylensivät Eläkeliiton Värtsilän yhdistyksen kuorolaiset, jotka lauloivat Elina Luukkaisen säveltämän kastelaulun, kun kulkueristi oli tuotu kastemaljan vierelle. Seuran paidat korostivat tunnelmaa. Ja Arja Miinalaisen johdolla nämä samaiset eläkeläiset tarjosivat kirkkokahvit. Vapaaehtoinen kahviraha 113,90 euroa on hyvä lisä messussa koottuun kolehtiin – seurakunnan käyttöön – Värtsilän kirkon kunnostamisen kuluihin. – Eläkeläinen Oiva Tikan johdolla jatkuu alkanut kunnostustyö. Kotiseutuyhdistyksen keräämät avustusvarat ovat hyvässä käytössä. Jälkeä on jo nähtävävissä.

  Messussa palvelivat myös Olli-Pekka ja Jaana Sistonen laulaen ja soittaen. Tikan Teuvon perinne jatkuu tälläkin tavoin. – Ja olihan messussa muitakin toimijoita – ihan talkoohengessä, niin että yhdessä tekemisen meininkiä Markuksen johdolla, kuten kehittyvä jumalanpalveluksemme edellyttää.

  Ja kyllä pitää nostaa esille myös se kirjahanke, jota Kaustajärven kylä esitteli Värtsilän pitäjän isossa juhlassa.

 4. Värtsilän Kisa kiittää kaikkia perjantai-iltana juhlassa mukana olleita ja meitä muistaneita. Toivon, että kylässä riittäisi ja viriäisi vielä innostusta liikuntaa kohtaan. Täällä on aktiivisia osallistujia, mutta on vielä niitäkin joita ei tavoiteta.Otetaan mielellään vastaan vinkkejä harrastusmahdollisuuksista ja pyritään yhdessä luomaan ja kehittämään kaikille sopivia yhteisiä liikunnallisia ilon hetkiä.Ensi sunnuntaina on lasten urheilukisat klo 13 urheilukentällä, ja seuraavana keskiviikkoiltana 3.8 Marko Hovi vetää aikuisille jalkapallo tai pesäpallo illan.
  Tulossa on myös Kukkovaarajuoksu 24.9 johon toivotaan myös Värtsiläläisiä mukaan. Kaikkien ei tarvitse olla huippu-urheilijoita liikkuakseen, vaan ajatellaan että pystytään liikkumaan omin jaloin vielä pitkään. HYVÄÄ KESÄN JATKOA!!!
  Kisan puolesta; Mirja

 5. Kannattaa lukaista oheinen Hesarissa julkaistu kirjoitus kuntien muuttuvista tehtävistä. Tohmajärvellä ollaan – esimerkiksi kehittyvien Värtsilä-päivien, monien muidenkin tapahtumien ja vaikkapa Kaustajärvi-kirjan viitoittamana – oikealla, paikkakuntien identiteettiä vahvistavalla tiellä.

  Tellervo tällä palstalla aivan oikein toivoi muitakin kyliä tukemaan esiintymisellään Värtsilän pitäjä- ja Tohmajärven kuntakuvaa.

  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1469329214892

 6. Leo Härkösen antamaan osoitteeseen kannattaa pistäytyä. Hesarin jutussa on paljon aineksia sen pohtimiseksi, miten lähi tulevaisuudessa olisi suhtauduttava maakuntauudistukseen, josta on ensimmäisen kerran vakavasti puhuttu jo 1920-luvulla.

  Pohjois-Karjalan maakunnassa oleva Tohmajärven kunta ja siihen kuuluva liki rajaa Suomen puolella sijaitseva Värtsilän pitäjä kylineen on haasteiden edessä. Kannattaa hankkia tietoa ja näkemyksiä, keskustella porukalla – vaikkapa Arppen pihassa olevassa kylätalossa.

  Värtsilässä on ihan varmasti potentiaalia kehittyä merkittäväksi osaksi Tohmajärveä. Värtsilä EI ole laitakylä, vaan itsetietoinen, menneisyydestään ponnistava ja tulevaisuushakuinen pitäjä, joka elää ja kehittyy Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n ja muiden yhdistysten aktiivisuuden voimalla.

  Pitäjä on kolmannen sektorin käytössä oleva, ajankohtainen käsite. Sen ja kunnan välinen yhteistyö tuottaa tulosta koko kunnan alueelle.

  Ehdotan, että kyläpäällikkö kutsuu ainakin kerran vuodessa yhdistysten edustajat pohtimaan Värtsilän pitäjän tulevaisuutta. Tämän jälkeen esimerkiksi Värtsiläpäivät ovat entistäkin tasokkaammat. Ja uudet kuvat kukkivat mediassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *