Värtsiläpäiville alkavana viikonloppuna

Kesä on ehtinyt jo niin pitkälle, että alkava viikonloppu on heinäkuun toiseksi viimeinen. Tämä ajankohta on perinteisesti ollut Värtsilä-päivien viettämisen viikonloppu. Niin tänä vuonnakin.

Värtsiläpäivien aikaan kirkko ja Myllymuseo ovat avoinna lauantaina sekä sunnuntaina. Kylätalon yläkerrassa on ansioituneen kuusankoskelaisen Ilkka O. Lehtisen näyttely. Hänet tunnetaan paremmin nimellä Ilja West ja hänen tuotantoonsa ovat kuuluneet veistokset, grafiikka ja maalaukset.

Perjantainen matka Venäjän Värtsilään, Ruskealaan ja Sortavalaan toteutui. Matkalaisten linja-auto lähti Kylätalolta aamulla kahdeksan jälkeen.

E.Karhu1

Paikalliset yhdistykset juhlistavat vuosipäiviään Värtsiläpäivillä. Se kuuluu ja näkyy. Juhlallisuudet aloittaa Värtsilän Kisa, joka juhlii 70. vuotta perjantai-iltana Navetan vintillä klo 18 alkaen. Juhlapuhujana on Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen. Lisäksi tarjolla on musiikkia, historiikkia, huomionosoituksia ym.
Iltaa voi jatkaa Hotelli Joessa Jaron karaoken tahdeilla.

Lauantaina toritapahtuma alkaa klo 9. Rajavartiolaitos tuo tapahtumaan tänä kesänä koiranäytöksen n. klo 12.15 ja järjestää perinteisen Rajakävelyn n. 12.30. Rajakävelyyn osallistujien tulisi ilmoittautua Rajan teltalla. Kävelijät kyyditään rajalle autoilla, joten käveltävä matka lyhenee rajalla kävelyyn, n. 3 kilometriin. Pelastuslaitos järjestää kalustoesittelyä ym. ja Tullin Liikkuvanryhmän toivotaan ehtivät paikalle. Kalasta ja kalastuksesta pitäville torilla on tarjolla mm. Esko Kettusen ohjeita kalankäsittelyyn ja jigi-kalastukseen, Kalatukku H. Malisen kala-annoksia ja tutun Savumestarin herkullista savukalaa ym. Kiteen Kotileipomon myyntiauto herkkuineen, thai-ruoka, makkara, jätski sekä kahvi Kylätalolla, Makasiinissa tai Hotelli Joessa varmistavat ettei nälkä pääse yllättämään. Lisäksi tämän kesän Värtsiläpäivillä on tarjolla paellaa, liha vihannesruokaa espanjalaisittain. Lisäksi torilla on muita erilaisia myynti- ja esittelykojuja sekä myyjiä Navetan alakerrassa.

Rinteen Pirjo ja Kalervo järjestävät mielenkiintoista luonnontuote-esittelyä; villivihannes- ja sieniesittelyä sekä neuvontaa. Lisäksi tarjolla on tunnistamisvisa. Jokainen meistä voi tuoda omia kasveja ja sieniä tunnistettavaksi! Niinpä metsään etsimään sieniä ja sienien kanssa huomenna torille.

MLL tarjoaa vuosipäivänsä kunniaksi lapsille ja lapsenmielisille klo 11.00 Lasten Musiikkiorkesteri Loiskiksen esityksen Navetan vintillä. Lisäksi lapsille tarjotaan ilmapalloja sekä karkkia. MLL hankkii myös uusia jäseniä ja kaikkien uusien jäsenten kesken arvotaan hyviä palkintoja (klo 14.30).
Torin tunnelmaa täydentävät Ari Mononen ja Vesa Honkanen musiikillaan sekä palkittu petroskoilainen tanssiryhmä upealla esityksellään.

Klo 12 on Vuoden Takojan julkistaminen, vasaran luovuttaminen ja lyhyt juhlapuhe. Kyykkäotteluun Värtsilän Kisa on haastanut Tikkalan Veikot. Kesäteatterissa ”Taistelevat koppelot” klo 16 ja klo 18 kirkolla soivat Ehtookellot sekä pidetään laulutuokio. Illalla tanssitaan Navetan vintillä Satu Suhosen tahdein. Hotelli Joessa on terassi avoinna klo 02 asti.

Sunnuntaina on Messu Värtsilän kirkossa perinteiseen aikaan klo 10. Paikallinen pyöräilyretki, Tour de Värtsilä, järjestetään tänä kesänä sunnuntaina puolilta päivin. Kesäteatterissa ”Koppelot taistelevat” klo 14.

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *