3 comments for “Arkistojen kätköistä – Värtsiläpäivät 30 vuotta sitten

  1. Muistaako kukaan Irtolan kaupassa – 50 luvun lopussa työskennellyttä tyttöä nimeltään Kinnusen Annikki joka oli kotoisin Kaustajärveltä ja asui Valkoisella Talolla.Huhu kertoo hänen menneen naimisiin Myllyniemi nimisen henkilön kanssa mutta sittemmin eronneen ja asuvan Joensuussa mutta en saa hänestä osoite enkä puhelinnumeroa.Jos tiedät Annikin puhelinnumeron niin ilmoita minulle s postilla :penttinenerkki06@gmail.com tai puhelimella 050 5059910

  2. On kulttuuriteko palauttaa tämä juttu vuoden takaa Värtsin lukijoille. Kiitos! – Tästä pari asiaa. Ensinnäkin: Värtsilän Kotiseutyhdistyksen arkistoa selatessani olen ihmetellyt ja ihaillut joidenkin uskomattoman paljon Värtsilän hyväksi vapaaehtoisesti toimineiden työtä. Heidän joukossaan Pirjo on kuin primus motor.

    Erityisesti tämän esille tuominen on ajankohtaista sen vuoksi, että Värtsilän Myllymuseota ollaan palauttamassa näyttelykelpoiseksi. Tarjolla erittäin arvokasta esineistöä kertomassa entisaikojen elämästä. Nuorille sukupolville ja lapsille tarpeellista tietoa. Pari päivää sitten esineistö on mitattu (pituus,leveys,korkeus) ja luettelo tehty. Edessä on valokuvaus ja digitalisointi. Tämä kerrottakoon yhtenä esimerkkinä Kotiseutyhdistyksen lähiajan tavoitteista. Huomenna yhdistyksen hallitus kokoontuu päättämään jatkosta., useista uusista hankkeista.

    Toinen asia: Värtsilän laakson pelloilla tehdään hyvin tärkeää ojitusta ja palstojen uusjakoa. Tämä on Suomi 100 -teko, jos mikään.Omavarainen maataloustuotanto on kansallinen tavoite! Olkoon se myös rohkaisemassa ja tulevaisuudenuskoa lujittamassa jokaisen maatilan perhepiirissä. Viljava Värtsilän laakso ja sen ympäristö on myös näkemisen arvoinen maisema.

    Tehdään Värtsilästä merkittävä osa Tohmajärven kuntaa – seurakuntaakin jos kirkon maallauksen talkootyö otetaan vastaa. Lupaa odotetaan kieli pitkällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *