Kaustajärven siltajuhla ja kävelyretki kuvina

Siltajuhla

kuvanosto
Juhlaa vietettiin lauantaina 16.7.2016 Heinäjoen sillalla kosteassa säässä. Sää ei kuitenkaan haitannut. Juhlijoita oli kuutisenkymmentä. Paikalle oli rakennettu 5 telttaa, jotta juhlijat nauttisivat ohjelmasta ja tunnelmasta kastumatta.

kuva1

Musiikista vastasi Kuisma Lipponen.

kuva3
Ohjelman juonnon hoiti tuttuun tapaan Tarmo Tikka. Ensin lauloimme yhteislauluna Karjalaisten laulun. Juhlapuhujana oli rajan uusi päällikkö Markku Räty.

kuva2

Kaustajärven kylä –kirjasta piti puheenvuoron Katja Tikka. Hän esitteli myös koko kirjatoimikunnan.
Arpajaiset oli yksi ohjelma numero. Arpojen myyjänä oli Anita Malin. Pääpalkintona oli herkkukori, mikä sisälsi Kaustajärven tuotteita. Sen voitti Matti Majoinen. Lisäksi arvottiin kaksi Kaustajärvi-karttaa. Ne voittivat Riitta Pakarinen ja Heikki Harinen.
Yhteislaulujen esilaulajina oli mm. Anja Muranen ja Kerttu Oikarinen.
Juhlan lopussa juhlijat tanssivat Kuisma Lipposen säestyksen tahdissa.
kuva4 kuva5 kuva6

Kävelyretki
kävelynosto

Auringon paistaessa sunnuntaina 17.7.2016 lähdimme kävelyretkelle ”Elämysretki Väinö Linnan hengessä” Mellitsan lammen parkkipaikalta. Kävelijöitä oli kolmisenkymmentä. Oppaina olivat Pentti Mielonen ja Veikko Tikka. Taukopaikan nuotiosta vastasi Jussi Mielonen, jolle jätimme eväsreput.
Kiersimme Huoltotien lopusta alkuun päin. Oppaat kertoivat paikoista. Matkalla nautimme mansikoita, vadelmia ja keräsimme kanttarellejä. Aittolammen uimarannalla pidimme tauon. Paistoimme makkaraa, banaania ja söimme eväitä.

kävely kävely2 kävely3 kävely4 kävely5 kävely6 kävely7 kävely8 kävely9

Teksti ja kuvat Hannele Alander

9 comments for “Kaustajärven siltajuhla ja kävelyretki kuvina

 1. Wautsi !
  On teillä ollut mahottoman kovat juhlat.

 2. Hörppään iltapäiväkahvin mukista, jonka kyljessä lukee: ”Universumin Helmi. Kaustajärvi. Nipin napin Suomen puolella”. Siinä pieni lohdutus mielipahaan, etten päässyt mukaan Siltajuhlaan ja patikkaretkeen.

  Kaustajärvi on syytä ottaa mukaan Suomen 100-vuotisjuhlien joukkoon, niinkuin on tarkoituskin ensi vuonna ilmestyvän – kylän elämästä kertovan – kirjan sivuilla.

  Miten tämä on mahdollista? Siten, että entisetkin, nyt muualla vakituisesti asuvat, kaustalaiset pitävät yllä Via Karelian ja Kaustajärven ympärillä sijaitseva kylän henkeä.

 3. Kiitokset Hannelelle kattavasta reportaasista.

 4. Kiitos oli hyvin laitettu kuvat ja selostukset.

 5. Kaustajärvi on pieni upea, kaunis kylä kesäisin. Kylällä on
  vakituisia asukkaita kymmenkunta, mutta talkoohenki on suuri.
  Jo hautausmaan talkoissa keväällä oli noin kaksikymmentä ihmistä siistimässä
  hautausmaata.
  Siltajuhlien pystytystalkoissa olikin aikamoinen vilske, kuka niitti
  sillanreunusheinikoita, kuka lakaisi sillankantta, ketkä pystyttivät sadetelttoja.
  Oli kaikelaista muuta puuhastelua, koristelua yms .
  Suurin osa ihmisistä oli kesäasukkaita, lomalaisia ja muuten Kaustajärvimielisiä.
  Vilske oli kuin lämpimällä päivällä muurahaispesässä.

  Omasta puolestani kiitän kaikkia osallistujia siltajuhlien järjestämiseen.

 6. Olin Tikan Eerkin kanssa vanhimmat paikalla olleista
  Kaustajärvellä syntyneistä paljasjalkaisista.
  Erkki on syntynyt siinä sillan korvassa,minä täällä
  järven toisella puolella.

 7. Olin Kaustajärven siltajuhlassa ja olen syntynyt Kaustajärvellä . niin että oli siellä alkuperäisiä siellä syntyneitä vielä kaksi Maija Kautto (Hiltunen) ja Aili Hiltunen , olimme siellä käymässä , asun Vantaalla ja siskoni Helsingissä. Kyllä lapsuuden maisemat näytti toisenlaisilta ”Heikinrinne” tien alussa valtatieltä käännyttäessä Kaustajärven kylään ja Tarvaiseen menevän tien alussa oli kivi ja se oli isokivi , nyt en sitä huomannut , olikohan enää siinä , samoin ”Heikinrinne” alennettu ja tasoitettu melkein huomaamattomaksi. Maiseman vihreys ja vaarojen kauneus kyllä samanlaiset korostuneesti näyttivät kauniimmilta. Kiitos järjestäjille kahvista , makkarasta ja siltajuhlien ohjelmasta jäi muistot Kaustajävellä vietetystä lapsuudesta. Toivottavasti pääsen vuoden päästä järjestettäville juhlille .

 8. Maijalle ja Ailille, kivi on työnnetty tien toiselle puolelle ja on lepikon peitossa. Kivi on siirretty ihan liikenneturvallisuuden takia. Hevosaikakaudelle siitä ei ollut haittaa. Kyllä Heikinrinne on entisen korkuinen ja sen huomaa jäätikkökelillä autolla liikkuessa. Kuten huomasitte paljon on metsä vallannaut alaa ja peittänyt ihmistenkäden työtä. Rakennuksia purettu pois ja toisia jäänyt heitteille.

  Siltajuhlasta on kehittynyt entisten ja nykyisten kyläläisten tapaamistilaisuus, jossa vuosikymmenten jälkeen nähdään jälleen toisiamme. Nytkin kaukaisimmat saapuivat Ruotsista vartavasten tähän tilaisuuteen. En ole osallistunut tähän tilaisuuteen aikaisemmin ja nytkin ”mokasin” osallistumiseni. Mutta siltajuhla on osoittanut tarpeellisuutensa ja toivonmukaan saa jatkoa tulevinakin vuosina.

 9. Oikea Kaustajärventie on nykyäänkin hiekkatie ei asvaltti jalanalla polta rajaa kohden kulkiessa paljainjaloin. Tyhmät kajosivat tien nimihin ymmärtämätättä paikallishistoriaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *