12 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 29

 1. Tänään sateli säännöllisin välein ja helle oli loitolla. Sopivailma oli lähteä metsään vadelmia ja kanttarelleja poimimaan. Molempien sato on tänä vuonna runsas ja vadelmat ovat kookkaita, sekä melkein madottomia. Luonnon vadelmat tarvitsevat poutapäiviä runsasmääräisen raakilesadon kypsymiseen.

 2. SONERAN matkapuhelinverkossa ollut isoja ongelmia Tohmajärvellä koko päivän. Vika korjauksessa, kuulemma. Pitkäänpä kestää korjaaminen! Ei toimi netti, ei puhelut! Elisan verkko toimii.

 3. Karjalainen kertoo tänään, yhteyksien olleen paikoin poikki kolmesta neljään päivään. Syynä on Dna:n ja Soneran yhteisverkkoprojekti, jota on rakennettu tämän viikon ajan, kerrotaan Dna:lta.

  Tohmajärven Tikkalaan rakennetaan uutta tukiasemaa, jonka myöta puhelujen kuuluvuuden pitäisi parantua ja alueelle saadaan 4G-verkko. Rakennustyöt pitäisi olla valmiit torstain ja perjantain välisenä yönä, tämän jälkeen ongelmia ei pitäisi olla.

  Olen suhtautunut aina kyseisiin operaattoreihin varauksella. Elisa pelittää aina, harvoin on katkoksia. Huoltokatkokset ei kestä kauaa ja niistä ilmoitetaan ennen katkoksia.

 4. Tänään tuntui ihan vitsiltä kun ei edes tekstiviestiä saanut lähetetyksi, mutta samalla tuli Soneralta iloinen viesti että yhteydet on nyt saatu huippukuntoon.

 5. Ei mahda se 4G yltää Värtsilään saakka, vaikka Sonera tekstiviestillä kehotti siitä iloitsemaan. Enpä ole muutosta huomannut.

 6. Luin Sakari H:n kommentin, vaikka ymmärrän sen sisältämästä asiasta aika vähän. – Toisaalta minua kiinnostaa enemmän, miten täällä rajan läheisyydessä asuvat saisivat rajalla liikkumisen lupia samalla lailla kuin ennen. Nyt muuan talon vanha isäntä ei pääse rajavyöhykkeellä sijaitsevalle poikansa – ja hänen itsensä entiselle – pellolle auttamaan. Rajavartiostossa on virkailija tokaissut, ettei hänellä ole siellä mitään tekemistä. Ajattelikohan tämä, että vanha isäntä on niin kehnossa kunnossa, että voi huomaamattaan astua raja-aidan väärälle puolelle. Onko tämä uuden sukupolven kuvittelua meistä, jotka ikämme olemme asuneet täällä ja tehneet vyöhykkeelläkin töitä ilman sen suurempia lupavaikeuksia?

  Onko muutoksen takana Venäjän johto vai Suomen sisäministeriö?

 7. Tulipa tuossa mieleen v.50 lopulla tai 60 luvun alussa kävästiin kesää viettämässä Värtsilässä pappilanmutkassa Revon Santun emäntä tuli taas kafeelle meille ja kehu tietävänsä hyvän mustikka paikan vaan venäjän puolella,se reissu kesti Marilla jokusen kuukauden,,lyhensin juttua kun aika pitkä..

 8. ”Suuri ympärivuotinen matkailukeskus on suunnitteilla Karjalaan vain muutaman kymmenen kilometrin päähän Suomen itärajasta. Karjalan tasavallan päämiehen Aleksandr Hudilaisen mukaan keskus on toiminnassa jo kahden vuoden kuluttua.

  Hudilaisen mukaan matkailukeskus tulee Värtsilän kylän ja Sortavalan kaupungin välille, mutta tarkempaa paikkaa ei vielä kerrota. Matkailukeskukseen tulee hänen mukaansa muun muassa iso hotelli, ravintola, laskettelurinteet, uimahalli ja fitness-keskus.”

  Aiheesta lisää täältä

  http://yle.fi/uutiset/suomen_itarajalle_karjalaan_suunnitteilla_suuri_matkailukeskus/9048311

 9. Sillä lailla, saattaisko olla Ruskeala, siellä oleva louhos jo hyvä alku matkailukeskukselle !

 10. Aleksandr Hudilainen on Pohjois-Karjalan ystävä. Siksi voi suhtautua Tuulan välittämään uutiseen toiveikkaasti. Jos suunnitelma toteutuu ja suhteet maiden välillä säilyvät entisellään, se vaikuttaa piristävästi myös Suomen puoleiseen Värtsilään.

 11. Eilenillalla saatiin seurata muurahaisyhdyskunnan häälentoa.
  Sitten alkoi siipien pudotus leikki ,oli muuten armotonta leikkiä.
  Siinä alkoi siivet karista,voivat laulaa siivetönnä en voi lentää
  ja niin edelleen.
  Sade sekotti homman ja monelle kävi siinä onnen mykkyrässä
  huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *