Kangasvuokot

Etelä-Karjalassa, jonne muutin nelikymppisenä, on muuan erikoisuus, nimittäin rauhoitettu kangasvuokko. Joka kevät tulee seurailtua, milloin nämä kämmenen kokoiset kukat aukeavat. Sehän on varma merkki kevään tulosta. Nyt myöhästyin viikolla – parilla, mutta kangasvuokon kukat olivat parhaimmillaan, Niinpä tuli otettua tämä kuvasarja, johon antoi juuri päättynyt pikainen lumikuuro oman lisäefektinsä. Kuvattua tuli myös toinen aikainen kukkija, niinikään rauhoitettu näsiä, joka on todella myrkyllinen. Kuusi näsiän marjaa koituu kohtaloksi lapselle ja kymmenen aikuiselle. Mutta näsiän kukat ovat kauniita. Ainahan voi kesämökiltä juuria näsiät pois, jos luulee lasten napsivan niiden marjoja.

Jouko Varonen

http://joukolasse.kuvat.fi/kuvat/kangasvuokot+ja+näsiät+Kourula+Lappeenranta+22.4.2016/

kangasvuokko

 

2 comments for “Kangasvuokot

  1. Herkkä, kaunis kuvasarja!

    En ole koskaan nähnyt kangasvuokkoa muuta kuin kuvissa.

  2. Hienoja kuvia taas Jaskalta
    Immolan Rajakoulun maisemissa noita ennen oli. Ei ne nyt niin häkellyttävän kauniilta näyttäneet kun niitä kauenpaa katseli. Ihmettelin vain, kun ne kukkivat valkovuokkoaikaan, mutta eivät ihan tutuilta valkovuokoilta näyttäneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *