7 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 14

 1. Tais tulla viime viikolla sanottuu kaik, mikä immeisten mielii askarrutti, ku tällä viikolla ei ou ennee mittää sanottavoo. Mie nyt aattelin muistuttoo kuitennii siitä, jotta tuas ollaa kohta vapussa. Simaistaa sitte lasilliset simoo kaikkie työtää tekevie ja ylenoppineije kunniaks.
  Pannaa uuvet kesähynttyyt piälle ja kohotetaa lippu salakoo. Toivotaa, että sieltä ois tulossa
  mielii lämmittävä suvi.
  Pussinpohjan Masa

 2. Terveisiä Hämeenlinnasta, jossa kävin ”haastattelemassa” sotaveteraania
  vaimoineen. Siellä ei ollut lumesta tietoakaan, vaan ruoho jo vihersi.

  Kertokaa minulle, että mikä on pitkän iän salaisuus? Ja sekin, että mikä
  on pitkän avioliiton salaisuus? Tapasin avioparin, jotka ovat näissä kahdessa
  kysymässäni onnistuneet melko pitkälle pääsemään.

 3. ”Jos Kuhasalon luontopolulle menet nyt
  sä takuulla yllätytyt”…..

  Parkkipaikan ympäristössä on tehty alkutalvesta
  hakkuutöitä. Poppelit ja kontortamännyt on kaadettu
  pois. On myllerretty oikein kovalla kädellä. Raivausta
  on suunniteltu kolmisen vuotta.

  Hybridihaavat saivat jäädä, muut vierasperäiset lajit
  haluttiin pois. Samalla aluetta aiotaan uudistaa
  lisäämällä lehtipuita.

  Näin siis Joensuussa, Pyhäselän rantamilla. Parina
  päivänä kävimme siellä kävelemässä kimaltavilla
  jäälakeuksilla. Joteskin kaihoilin niiden vanhojen poppeleiden
  perään….

  Aiheesta oli artikkeli myös sanomalehti Karjalaisessa.

 4. Tyrkytän jutustelun aiheeksi kahta kirjoitusta Karjalan Sanomista: Kauttakuljetukset Karjalan kautta lisääntyvät, 30.11.2015 (3/119) ja Kiinan uusi silkkitie kasvattaa Karjalan merkitystä, 17.11.2015 (4/119). Kirjoituksiin pääsee käsiksi ruudun oikeasta laidasta Linkit. Asia koskettaa kovasti Pohjois-Karjalaa ja Värtsilän Niiralaa.

 5. Me Suomalaiset olemme onnellisessa asemassa tänäpäivänä. Meillä on vapaamaa ja tilaa liikkua vapaasti. Kiinalaisia n.250 kertaa enemmän kuin meitä riippuen tilastosta mistä lukuja katsoo. Kun olin Mäntässä suunnittelemassa siistauslaitosta, jonka tuotanto perustui paperin kierrätykseen. Kierrätyspaperista valmistettiin WC-paperia. Silloin tuli mieleeni ajatus, jos kaikki maailmassa pyyhkisivät WC-paperilla kauanko puuvarat riittäisivät kysynnän tyydyttämiseen. Jätin ajatuksen sikseen ja keskityin koneiden suunnitteluun sekä tekemään asiakkaalle sopimuksen mukaisen tuotantolinjan.

 6. Kiinalaiset ovat löytäneet pikkuhiljaa lapin lomakohteet. Uskon, että lappin rauha ja puhdasluonto vetää jatkossa ihmisiä elämyksiä kokemaan. Suomi ja selvät vuodenajan vaihtelut voi hyödyntää matkailu-markkinoinnissa. Kauniinpi näkymä on vaaranpäältä katsella silmänkantamattomia vaaroja ja pikkuvesistöjä, kun karun lomakohteen penkanpäältä merenlahtea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *