13 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 12

 1. Luku harrastus on kiva kokemus. Meillä Suomessa on maan kattava kirjato kirjan ystävien käytössä. Käyn viikoittain kirjastossa jokamiehen oikeutta käyttäen jonka haluaisin jatkuvan. Viimeisin kiinnostus minulla on ollut välimerenalue ja Italian historia. Sisilia Välimeren suurin saari on mielenkiintoinen historiansa suhteen niin Euroopan ja Italian alkuvaiheita luomassa. Sisilia on ollut maan-tieteellisesti etelä-euroopan valloittajien ykköskohde ja tukikohta. Sisilian suurin tulivuori Etna on meille Suomalaisille tuttu joululaulusta. Välimeri on tänäpäivänä pakolaisvirroista tuttu. Ihmiskunnan historiassa ihmiset ovat olleet liikkeessä läpi koko kirjoitetun historian ajan. Ei kai se lopu niin kauan, kun ihminen tallaa tämän pallon päällä.

 2. Nyt on sitten Saharan eteläpuolisten alueiden vuoro vyöryä tänne, sanoi joku asiantuntija(nimeä en muista).Joskus ennen nuorenpana opiskellessani avoimessa yliopistossa luin kirjasta tämän ennustuksen klansainvaelluksista. Hyvin on paikkansa pitänyt.

 3. Kansat ovat vaeltaneet kymmeniä tuhansia vuosia parempien kalavesien,runsaampien riistamaiden,väljemmän elintilan ja vähemmän väkivallan toivossa.Suomalaisetkin tänne jostain kaukaa kaakosta.

  Näin se on mennyt ja tulee menemään,hamaan loppuun saakka.Nykyisinhän etsitään kovasti ratkaisua siihen että
  voisimme vaeltaa paremman elämän perässä toisille planeetoille.

  Ihminen luulee olevansa kaikkivoipa ja on kuitenkin vain säälittävän itsekäs tuhertaja.

 4. ai se islami on rauhan uskonto.jotenkin on vaan vaikea uskoa sitä tämän päivän,pariisin ym takia

 5. Uskonto on tulkinnasta kiinni, kaikki uskonnot.

 6. On tullut näköjään Värtsiinkin juttujen perään
  linkki ”Jaa”. Eli onko nyt niin, että jos sinne tarinansa
  lähettää, ei lähettäessään tiedä, minne se loppujen
  lopuksi päätyy. Tai tietää, että mahdollisesti johonkin noista
  annetuista ”logoista”.
  *
  Tästä tuli mieleen, vieläkö eduskunnan äänestyksissä
  käytetään termejä ei-jaa-tyhjää-poissa?

 7. ”Tästä tuli mieleen, vieläkö eduskunnan äänestyksissä
  käytetään termejä ei-jaa-tyhjää-poissa?”

  Vastaus Tellen kysymykseen; Kyllä.

 8. Minäkin huomasin tuon ”jaa” linkin. Äly – kännykässä tuosta on saanutkin kärsiä jatkuvasti. Kyllä se on niinkuin Telle tuossa arveli. Jos hyvässä uskossa luulee kirjoittavansa jonkun jutun vain Värtsiin, niin sen voi ”jakaa” vaikka minne. En tiedä onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä.

 9. Onhan näitä Värtsin juttuja voinut halutessaan jakaa ennen tuon ”jakonappulan” ilmestymistäkin. On vaan kopioinut jutun osoitteen ja liittänyt sen sitten sähöpostiin, fasebookiin jne. Ihan samalla lailla kuin näihin kommenteihin linkitetään milloin mitäkin.

 10. Ihan hyvä nappi se on helpottaa, näiden artikkeleiden jakamista. Ja saadaan sitä kautta kenties enemmän levikkiä julkaisulle.

 11. Ei pidä kirjoittaa sellaista mitä ei voi jakaa tai julkaista muuallakin netissä..kun nettiin kirjoittaa tai muuhunkin julkaisuun sitä vähän niin kuin antaa oikeuksia tekstiinsä. Eikä tämän palstan kirjoitukset taida mitään valtionsalaisuuksia pitää sisällään. Muutamat kirjoittelevat ja toiset sitten kehuvat. Ja niinhän se toimii hyvin. .hyvää pääsiäistä vaan kaikille.

 12. Tulinpahan vaan kysäisseeksi, kun itse olen tumpelo
  näissä nettimaailman asioissa. Nou hätä.

  Ja todellakin, kirjoittakaa ihmeessä sankoin joukoin,
  näin saamme lisää kehuttavia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *