Kuvia Koukkarilta

koukkari

Erkki Asikainen (sukset pystyssä), oikealla Matti Leinonen.

Koukkari

Hyppääjä Erkki Asikainen, Kuva: alpoaatos

Koukkari

Kuva: Seppo Järvinen

Share

8 comments for “Kuvia Koukkarilta

 1. alpoaatos
  19.3.2016 at 12:06

  Wautsi.. Jopa on harvinaisia kuvia.

  Tuo ryppyinen kuva on melko varmasti minun kuvaama koska filmi ja kuvakin on minulla, mutta en muista mistä mäestä lie kuvattu. Hyppääjäkin saattaa olla Kauko Asikainen, eikä Erkki.. Serkkuja kuitenkin

 2. erkki lintunen
  21.10.2020 at 9:56

  Silloin ei tarvinnut mennä Kiteelle asti hyppimään.

 3. Poikamies kolmannessa polvessa
  21.10.2020 at 10:26

  Noita pienempiä mäkiähän oli sitten pilvinpimein. Esim. Patsolassa Sistonen takana olevassa jontkassa oli semmoinen hyppyri, että sai melkein korkeutta mitata ennemmin kuin pituutta. Sitten Pykälävaarassa Kettusen kohilla suurinpiirtein, mutta vastapuolella tietä oli aika hurjakka mäki, tais olla enempi Slalom tyylinen tahikka syöksymäki. Värtsilän Piilaaksossa oli sitten Reijosen takana olevassa rinteessä hyppyrimäki, josta sai leiskautettuu 9-11 metrin siivuja, sauvojen kanssa tahi ilman. Se oli semmosta aikaa se:-)

 4. Alpoaatos
  21.10.2020 at 13:16

  Kiitos Erkille, kun otit jutun jälleen esille.

  Edelleenkin ovat hienoja kuvia. Vanha epäselvä kuva tuntuu arvokkaalta. Rypyt vain lisää vät arvokkuutta.

  Harkkolammen eteläpäässä oli myös hyppyrimäki. Se oli siinä lammen eteläpäässä, jossa oli loivin rinne. Siihen tultiin Patsolantien puolelta Turusen talon kohdalta. Kartassa paikan nimi on “Syväkaivo.” En muista koskaan laskeneeni kahta kertaa samana iltana, koska ylöskiipeäminen oli aivan hirveän rankkaa ylämäessä ja umpihangessa. Siellä alarinteessä oli notkelma, joka muodosti luonnon hyppyrin. Tämä oli niitä Leinosen poikien vakiorinteitä

 5. Tapani Näätänen
  21.10.2020 at 18:35

  Erkki Asikaisen tyyli lähentelee Viki Kankkosen tyyliä.Sormet piti olla keskellä housun lahjetta.Kunnioituksella katselin näitten mäkikotkien hyppyjä.Koukkarilla oli “yhteiskäytössä” mäkisukset siellä mäkimontun kopissa.Kerran rohkaisin mieleni ja laskin sen pienemmän mäen.Se kerta riitti, onneksi en kaatunut. Koukkarin lammessa oli paljon ruutanoita.Värtsissä taitaa olla toinenkin juttu Koukkarista, lähinnä koskien Leinosen Mattia.Poikamies vois täsmentää, missä tämä Värtsilän Piilaakso on vai tarkoititko sitä: entä jos juttuun?

 6. Poikamies kolmannessa polvessa
  21.10.2020 at 19:39

  No, sanotaanko niin, että piilaakso on näiden ympärillä olevien vaarojen ja mäkien välissä oleva keskipiste. Eli Värtsilä Kity:-)

 7. Sakari H
  21.10.2020 at 20:24

  Värtsilän Piilaakso löytynee siis 3,14 km säteellä Piilovaaralta itään, muistin tässä piimää juopotellessa, piimäparrastani piittaamatta.

 8. Poikamies kolmannessa polvessa
  21.10.2020 at 21:02

  Juuurrrrikin niin……:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *