Lisää taloutta

Tämä tarina yrittää olla kolumnin kaltainen.
Wikipedia määrittelee kolumnin mm näin:
Kolumnin tyylilajiin kuuluu että kirjoittajalla on oikeus
Piikitellä ja esittää olevansa oikeassa.

On Juhlan aika. Tähän aikaan vuodesta pörssiyhtiöt alkavat maksella osinkojaan omistajiensa pankkitileille.

Juhlapöytään on tänä vuonna syytä laittaa vain parasta. Ankanrinnan ja kaviaarin lisäksi ainakin tryffeliä ja hanhen maksa palleroita. Juomaksi kelpaa vain Dom Perignon.

Juhlan syy on siinä että suomalaiset pörssiyhtiöt takoivat loistavan 1800 000 000 euron tuloksen vuonna 2015. Tai siis 50 suurinta pörssiyhtiötä yritystä takoi. Se on yli 300 euroa per jokainen suomalainen.Vauvasta vaariin. Hyvä me! Jakoon pannaan 10,5 miljardia. Mutta eihän sitä tietenkään kaikille ruveta jakamaan. Ne jotka eivät ole älynneet sijoittaa näihin yhtiöihin eivät saa mitään. Ihan oma vika.Aivan vapaasti on saanut valita sijoittaako vai ei.

Se kyllä harmittaa että nämä ovat pikkurahoja kun katsoo maailman pörssejä. Kuten Dow Jonesia tai Nasdaqia.Siellä on iso raha. Eli meidän kilpailukykymme on heikko! Sitä pitää parantaa!.

Parannetaan kilpailukykyä tekemällä yhteiskuntasopimus. Kun jokainen eläkeläinen,työtön ja palkansaaja antaa vähän niin meidän kilpailukyky paranee. Me saadaan yhdessä ensi vuonna 20 miljardin tuloksen raja rikki.Hyvä me.Tsemppiä,ylävitonen ja nyrkkitervehdys.

Osinkojen verotukseen ei tule puuttua.Se heikentää meidän kilpailukykyä. Sitä paitsi Suomen suurituloisin Herra,Kone Oyj:n Herlin maksaa jo osinkotuloistaan 4,5 % pääomatuloveroa.

Nämä yhteiskuntasopimuksen tulonsiirrot on kyllä näpertelyä. Mutta tietysti onhan tämä hyvä alku.
Ensi vuonna leikataan eläkkeitä,lapsilisiä ja työttömyyskorvauksia 20%. Kesäloma lyhennetään kaksi viikoiseksi. Kuka sitä enempää jaksaa ollakaan kun sataa kuitenkin koko kesän. Palkkoja ei koroteta tällä vuosikymmenellä.Ai niin mutta sehän me on jo sovittukin.
No voisi niitä sitten laskea vaikka portaittain.Muihin Itä-Euroopan maiden palkkatasoon meillä on vielä matkaa.

Näillä eväillä Iloista mieltä ja Suomi nousuun!

jore

6 comments for “Lisää taloutta

 1. Oivaa piikittelyä. Aiemman kirjoitukseni Kävelijän kommentissa kehotettiin nauttimaan elämästä. Väärin on se, että vain muutamat pääsevät nauttimaan elämästä.
  Tänä aamuna kuultiin taas, kuinka yli 75-vuotiailta vammaisilta aiotaan leikata. Itse olen kohta 80 eikä pahempia vammoja ole. En siis tiedä, miten hyvät edut vammaisilla on ja onko niistä vara leikata. Mutta miksi ikäraja?

 2. Ikärajoja laitetaan varmaan siksi, koska silloin on syytä tapahtua ”ihmeparantumista.”

 3. Elämästä nauttiminen voi olla pientä ja yksinkertaista. Ja kaikki pystyvät sen tekemään. Nauttia voi siitä kun ei ole tänään kipuja. Tai siitä kun tänään suru on kevyempi kantaa. Tai katsoa ulos kun aurinko paistaa.Juoda kahvit ja hymyillä. Tai se voi olla vaikka hetki hoitajan kanssa. Juuri tänään.. 90 v asiakkaani iloitsee kun Suomessa on kaikki tänään niim hyvin. Kukaan ei kuole nälkään vaikka leikataankin.
  Ja kuka tahansa meistä olisi nyt päättäjä niin eipä olisi helppoja ratkaisuja. Nyt jokainen katsotaanpa ulos. ..eikö ole kaunista.

 4. Kiitos vaan Jorelle kolumnista. Ajatuksia herättävää pohdintaa.

  Vajaa viikko sitten oli telkkarissa mielestäni hyvä ohjelma pankkien ja valtiovelkojen kytköksistä. Systeemin nerokkuus on saatetettu keksiä vahingossa, tai sitten ei.

  Ohjelman mukaan velka ja etenkin valtioiden velka on pankkien elinehto. Eihän raha kasva itsestään. Valtion velka on pankille täysin riskitöntä koska valtio maksaa lainansa aina takaisin, jopa moneen kertaan.

  Kun pankin ”laiva” on uppoamaisillaan niin valtio rientää apuun. Silloin pankki jakaa myös halpakorkoista lainaa että kansalaiset saavat viimeinkin oman elämänsä nousuun ja maksumiehiksi jäivät jälleen tavalliset kansalaiset.

  Mikähän ohjeman nimi lie ollut.. katsoisin uudelleen.

 5. Vatulointi, lyijynharmaa akklimatisointi,
  tuo vavisten valvova askarointi.
  Vatulointi on jylhä kuin evakuointi,
  tuo honkametsien kanavointi,
  on se sadepäivien kvalifiointi.
  Se syöksähtää kuin pulikointi,
  ja vaikeroi kuin ympäröinti.
  Sellainen on vatulointi.

  Iterointi, tuo auringossa kylpevä fillarointi,
  aamukasteessa tanssiva homogenisointi.
  Iterointi viettelee kuin moralisointi
  tai kulmakuppiloiden personifointi,
  tuo valomerkkien pintakuviointi.
  Se on ovelle kolkuttava reformointi,
  ikkunasta kiipeävä skematisointi.

  (läksyjä teen täällä lauantaille)

 6. Kolumnia ja kommentteja lukiessa sai
  samalla kielikylvyn! Tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *