16 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 44

 1. Eilen kävelin raitilla. Kahdella pihamaalla jo auton nrenkaita vaihdettiin.Ei kai vielä talvi tule?
  Lehdestä luin, että talvi tulee vasta tammikuussa. Meteorologi ,olilisännyt, että 50% varmuudella. Tommoinen meteorologi minäkin osaisin olla!

 2. Vaihdettu on. Varmuus on paras turva, räntä/lumisateita oli jo sääkartoilla.

 3. Huomenna tiistaina 27.10 klo 19.00 tarjolla VAPEPA-koulutusta. Paikka Värtsilän Riistamaja osoitteessa Selkäkyläntie 76. Aihetta avaavat meille Kari Sarkkinen ja Juha Farin. Kahvit tarjotaan ja sauna lämmitetään.
  Tavoiteltavina kohdehenkilöinä ovat erityisesti Tohmajärven-Värtsilän Reserviläisten ja Reserviupseerien sekä Värtsilän Riistamiesten jäsenet mutta kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet ovat ehdottomasti tervetulleita. Miettikää jo ennakkoon, missä laajuudessa voisitte hommaan sitoutua koska pyrimme jo välittömästi muodostamaan tarvittavat hälytysryhmät!

 4. Sää ennusteet lupaa räntä ja lumi sateita. Töihin lähtijöiden on varauduttava keli olosuhteisiin. Pysyn mieluusti tiellä enkä haluaisi käydä kumartelemassa tiehallituksen penkkoja.

 5. Rajantie on levennetty mutta mutkat ovat ennallaan. Mustajää rauhoittaa eteenpäin pyrkijän vauhtia talvirenkaiden luodessa turvallisuuden tunteen. Räntä kun sataa reilun hyyhmän tien pintaan. Ollaan tilanteessa kun renkaidenpito häviää. Ajonopeus on tässä säässä sopeutettava sään mukaan. Vanha sanonta on silloin paikallaan vähän muunneltuna. Hiljaa hyvä tulee, matka jatkuu tiellä pysyen.

 6. Viime vuonna pysyvälumi tuli Joensuun seudulle 7.12. 2014. Ensilumesta saatin esimakua jo 23.9 2014.
  Viidet lumet saatiin ennen pysyvää lunta, kuitenkin ne suli pois.

  Viikko 43 v.2014 alkoi vähäisellä lumisateella. Lunta oli koko viikon 2 – 3cm ja pakkastakin Tohmajärvellä mitattiin 23 päivän aamuna -20,1 astetta. Päivälläkin oli pikkupakkasta lauantaihin saakka.

  Viikko 44 oli plussan puolella yöllä ja päivällä, eikä lumesta tietoakaan.Marraskuu alkoi pikkupakkasessa.

  Nyt kaunis kuutamo, huomenna täysikuu. Vaarassa on että märät tiet jäätyy, kesärenkailla ajavat olkaa varovaisia.

 7. Jussi tiedottaa tärkeästä asiasta. Huomenna tiistaina siis Riistamajalla tietoisku Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta. Värtsissä on joskus ollutkin jo asiasta hiukan tietoa. Nyt on mahdollisuus ottaa jo askel sanoista tekojen suuntaan.

  Mitä on Vapepa
  https://www.vartsi.net/2011/08/22/mita-on-vapepa/

 8. No niin nyt on syksyn tärkein tehty. Renkaat siirretty ja kellot vaihdettu.
  Rannekellon vaihdoin oikeasta kesäranteesta vasempaan talviranteeseen ja keittiön kellon vaihdoin olohuoneen kellon kanssa ihan päikkäin keskenään. Sanos autokauppias.
  Renkaitten siirto on vasta mielessä. Siis siirtää autotallirenkaat auton alle ja auton alta renkaat autotalliin.
  Niillä joilla on ympärivuotiset kitkarenkaat pääsevät helpommalla. Tarvitsee vain eturenkaat siirtää taemmaksi ja taka renkaat hieman eteenpäin.
  Kivaa syksyä!

 9. Vapepalaiset tekevät arvokasta hommaa osallistumalla etsintöihin. Olihan se suuri ilo kun äskettäin Posiolla kadonnut pikkupoika löytyi elossa. Sielläkin vapepalaiset olivat mukana auttamassa. Minäkin olen osallistunut muutamiin etsintöihin. Haastavaa mutta palkitsevaa.

 10. Vapepan arvon ymmärtää vasta sitten kun joku tapahtuma ”liippaa läheltä”. Esimerkiksi kun riittävän läheinen henkilö katoaa. Toivottavasti moni Värtsilästä lähtee mukaan tähän asiaan.

 11. Kiitokset Jussille hyvin järjestetystä Vapepa tilaisuudesta Riistamajalla. Jussi keitti ulkotulilla nokipannukahvit. Saatiin kyllä lupa juoda ne sisällä. Karjalan piirakat maistuivat voille niinkuin pitääkin. Saunassa sai kiireettömät vielä tasata tietoja. Joen vesi oli mustaa ja mukavan vilpoista.

 12. Kiitos Alpolle myönteisestä palautteesta. Eihän siinä lopulta ollut kyse sen kummemmasta, kuin että yritin toteuttaa isännän roolini mahdollisimman ”maalaisesti”. Alpon mainitsemat elementit: pannukahvi, piirakat, sauna, sosiaalinen kanssakäyminen ym. ja kaikki tämä KIIREETTÖMÄSTI ovat itselleni äärettömän tärkeitä!

 13. Laitoinmuuten kuvia jo samana iltana muutaman Värtsiin, kun oli puhe Riistamajalla, että Alpo tai joku laittaa illasta selonteon luettavaksi.

 14. Tällä viikolla on puheenaiheissa 13 eri kommenttia. Lisään vielä yhden. Palautan muistiin edelliseltä viikolta – 31 kommentin joukosta – yhden uudelleen mietittäväksi. Esa A Luukkainen kirjoitti 20.10.15 valitellen seurakuntakodin riittämätöntä kahvikalustoa.

  Muistan, että joskus 1990-luvulla seurakunta lahjoitti Rajaseudun Työttömille astiat, jotka Wärtsilä-Yhtymä oli aikoinaan lahjoittanut kirkon vihkiäisjuhliin ja myöhempääkin käyttöä varten. Sittemmin astiasto oli vaihdettu uusiin. Mutta kun entiset löytyivät, ne annettiin uuteen käyttöön. Seurakuntakodin seinällä on hyllyssä muutamia astioita ikäänkuin museomielessä muistuttamassa saadusta lahjasta.

  Nyt on ajatuksiin noussut kysymys, olisiko työttömien tarjoilutoimintaan lahjoitetut astiat mahdollista palauttaa seurakuntakotiin täydentämään vähentynyttä astiastoa. Ne ovat kai nyt ilman käyttöä.

  Näin jatkuisi kehoituksen viesti: ”Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa!” Olisiko mahdollista toteuttaa tätä kolmannen kerran samojen astioiden kohdalla? Ja kuka hoitaisi tätä mahdollisuutta?

 15. ALBINONI – ADAGIO

  https://www.youtube.com/watch?v=OL1oSGgrEuk

  Eilen oli Pyhäinpäivä, muistelimme Tuonpuoleisiin siirtyneitä. Nauttikaa upean musiikin ja suuren orkesterin esityksestä.

  Värtsissä ei ollut aiheeseen sopivaa juttua, joten tässä olkaa hyvä.

 16. Urkuri Xaver Varnus tämän esitti soolona, ilman orkesteria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *