Varisseet lehdet

varisseet lehdet

Tänä syksynä maahan varisseet lehdet sai rapsutella hyvän sään aikaan pois kun oli niin pitkä poutajakso. Suurella muovilla tai kevytpeitolla on helppo vetää lehtikuormia nurmikkoa pitkin jonnekkin loppusijoitus paikkaan, vaikkapa ensikesän kurpitsapenkkiin.

Alpoaatos

4 comments for “Varisseet lehdet

 1. Vinkki: Lumikola on myös kätevä vehje tähän
  vetohommaan.

 2. Sain tuosta ensi kesälle vinkin, että kurpitsan kasvualustaksi
  voisi laittaa noita lehtikasoja. Täytyy suunnitella.

  Meillä on päältä ajettavassa ruohonleikkurissa kerääjä, joka kerää
  lehtiäkin. Silti riitti vielä haravoimista useiksi tunneiksi. Nyt tuo
  tuuli taas levitteli viimeisiä karisseita, joten on vielä kerran
  haravoitava.

 3. Lumikola onkin hyvä apuväline moneen käyttöön. Talvella meidän leivinuunin polttopuut kuskattiin lumikolalla ja tietysti lumitöitäkin tehtiin, kunnes lumikolan pohja oli kulunut näissä oheishommissa niin karheaksi, ettei sillä jaksanut enää lumitöitä tehdä. Piti ostaa uusi liukas kola lumihommia varten. Sillä ei ajella kesällä mitään.

  Tuo kurpitsapenkki on meillä tehty niin, että ensi kesän kurpitsapenkin päälle laitetaan talveksi paksu lehtikerros. Keväällä lumen sulettua kaivetaan siihen oja johon talvehtinut lehtikerros siirretään. Routaahan tässä ei ole koska lehtikerros ja lumi on pitänyt maan sulana. Paksun lehtikerroksen päälle lapioidaan multakerros. Lehtikerros muuttuu vuodessa mullaksi ja toimii tuhansien onkimatojen kotina.

 4. Tänä syksynä olen kärrännyt lehtiä marjapensaiden juurille katteeksi. Helppoahan se, mutta kun piti pahin aluskasvillisuus ensin repiä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *