21 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 34

 1. Roskapostiviestejä tullut tänään.. poistan niitä heti kun huomaan. Robotit kirjottelloo… ja vahtirobo ei hereillä… tutkin syytä.

 2. Roskapostiviestejä tullut tänään Värtsiin paljon. poistan niitä heti kun huomaan. Robotit kirjottelloo… ja vahtirobo ei hereillä… tutkin syytä.

 3. Robotit? Ihan kuin ryssät talvisodan aikana Värtsilän taivaalla ja jatkosodassa. Muistan, kuinka Värtsilän yllä käytiin ilmataistelua. Seurasin sitä kotipihalta. Nyt ilmassa on täydellisiä paskiaisia läppäriensä äärellä.
  Sääliksi käy!

 4. Entisen pienen kunnan VÄRTSILÄn
  Verkkolehti VÄRTSI.

  Onkohan tämä Värtsi| Värtsilän verkkolehti oikea kanava kaikenmaailman mielenpideilmauksille??
  Kirjoituksia tulee kuin sieniä sateella. Asialliset kirjoitukset häviävät kuin tuhka tuuleen, eihän niitä ehdi kukaan lukemaan.?!

 5. Pari vuotta tuli kännykkääni kaiken maailman
  ”seksiviestejä”. Se oli aivan yhtä inhoa kuin
  nämä Värtsin vallanneet ”robot”.

  Vaan aivan helpolla ei eroon päässyt, piti ottaa
  avuksi poliisit ja operaattorit. Meikä järjellä ei
  voi ymmärtää mihin tälläisella typeryydellä pyritään.

  Nyt tietenkin pitäisi olla hipi hiljaa, eikä provosoitua!
  Russakoista immeiset pääsivät aikoinaan eroon
  jättämällä huushollin pakkaseen kylmilleen. Sellaistako
  tässäkin ajetaan takaa?

 6. Olihan noita taas tullut. Tulevat http://www.facebook.com osoitteella automaattisesti. Pistin ko. osoitteen estolistalle.

  Hyvin on roskapostisuodatin toiminut (Akismet) koska se on suodattanut näitä yhteensä Värtsin historian aikana 33 026 kappaletta. Melkoinen määrä!

 7. Tänään on vietetty Sotainvalidien veljesliiton 75-vuotisjuhlaa Helsingissä.

  Juhlaan osallistui 800 henkeä ympäri Suomea. Invalidien puheenvuoron piti Joensuulainen, meille tuttu Veijo Saloheimo. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioitti tilaisuutta puheellaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

  Olkoon tämä Veteraanien iltahuuto kunnioitus kaikille veteraaneille, etenkin omalle isälleni.

 8. Edelliseen kommenttiin lisäyksenä.

  Kunnioitus kuuluu veteraanien puolisoille, he ovat tehneet myös suuren työn.

 9. Kiitos, Lissu! Veijon puhe kannattaa lukea. Siinä on paljon ajattelemisen aihetta.

 10. Mitä kuuluu Niiralan rajan ylityspaikalle mistä suunnasta
  on rajan ylittäjiä eniten.
  Nyt näyttää suunta kääntyneen niinpäin,että Suomalaiset
  ovat nyt enemmistönä kun aikaisemmin oli toisin päin.
  Ruplan kurssin alamäki on vähentänyt Venäläisten käyntejä
  täällä meillä. Mutta mikä taas on vastaavasti lisännyt
  käyntejä meiltä sinne päin.Usein kuulee sanontoja kävin
  tankilla Värtsilässä polttoaine on siellä puolta halvempaa ja
  samalla ostos kassiin tarttuu sieltä muutakin mukaan.
  Siellä käydään ympäri Pohjois-Karjalaa ymmärrän myös
  sen kun raha on tiukalla ja auto on meillä täällä välttämätön
  paha, mieli päästä minnekään liikkumaan. Mutta on joukossa
  näitä ns: parempiosaisia joitten käyntejä en kyllä ymmärrä.
  Kun me aina toivomme palvelujen säilymisen omalla asuin-
  alueellamme . Leikitään ajatuksella ,että kun raja pantais
  jostakin syystä kiinni miten siinä sitten suu pannaan kun
  palvelut on hävinneet . Ja ovessa on lukee ( Like suletu
  ei kanada). Ei ole tarkoitukseni mollata tankilla kävjöitä
  se on jokaisen henkilön oma asia. Toivon mukaan tästä syntyy
  pientä keskustelun pohjaa.Vaikkapa joku alueen yrittäjä
  kommentois tätä asiaa esim: kyllä yksi huoltoasema tarvitaan
  vähänkin isompaan taajamaan.
  Ps: omat polttoaineet ostan autooni Suomalaiselta huoltomolta.

 11. Ensiviikolla aion mennä sorsajahtiin. Muistan 40-vuttasitten kun serkkuni Veikon kanssa olimme iltalennolla. Veikko oli paljon kirjallisuutta lukenut ja minä aina halusin jo silloin ajatella monimuotoisesti töideni lomassa. Ne meidän tarinan aiheet ja uhat ovat toteutumassa tänä päivänä. Ne ongelmat missä nyt painii maailma on niin monimutkainen, että siinä on ajattelemisen ainesta.

 12. 10 pistettä ja papukaijamerkki Auvoiselle. Kyllähän se niin on jotta jos myö aijotaan tästä suosta nousta niin eurot kotikuntiin. Venäjällä omat murheensa, meillä omamme mutta hulluutta on rahaa sinne kantaa. Usein vielä osa ihmisistä haukkuu venäjää ihan rumin sanoin ja silti kantavat sinne roponsa. Tai marmattavat tullijonoja ja ovat siellä kuitenkin kerta viikkoon…

 13. Maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat ratkaisevat Suomen työvoimapulan! Kaikki tänne! Tätä on julistettu!
  Vai..oliko sitä pulaa, ei! Vain työttömyyttä! Suomi menossa konkurssiin! yhteiskuntasopimuksella koetettiin saada kansa jälleen talkoisiin, eli maksamaan lisää! Voi, voi… ja kansa maksaa joka tapauksessa! kaiken, velatkin! Huonoon suuntaan on asiat menossa. Rikkaat ja herrat ei kun porskuttaa! Hyvä, että Stubbinkin hymynvirne on hyytynyt! Missä syylliset tilanteeseen!

 14. Kovin on pinnallista tämä suomalaisen kreikantien ”analyysi”! Historiasta voimme lukea muutamien yhteiskuntafilosofien oppeja, joita on myös pantu käytäntöön. Adam Smith, Karl Marx mm. Kun nyt seuraa esimerkiksi Kiinan touhuja, niin onhan se aika hämmentävää, miten sosialismin sisällä jyllää kova kapitalismi.

  Entä EU? Jäsenmaiden demokraattiset hallinnot ja päätökset kontra pankkilandia globaalissa maailmassa? Odotan kovasti uutta ”profeettaa”, joka avaa solmuja demokraattisten valtio/valtioliittojen ja pankkiirien/bissnesjohtajien välillä.

  Media näytti äskettäin Sotainvalidien juhlasta kuvia. Niissä istui joukko, jonka keski-ikä on nyt noin 92 vuotta. Heiltä ei kysytty silloin, suostutko tekemään puoli tuntia pitempää päivää vuorokaudessa, jätätkö lomarahan nostamatta, pidätkö kiinni pekkaspäivistä, saavatko lapsesi mahdollisimman tasokasta opetusta, suostutko neuvottelemaan jos kaikkia haluamisiasi osapuolia ei ole kutsuttu pöytään jne…

  Ei oltu kaikessa yhtä mieltä 1930-luvun lopulla, päinvastoin. Mutta pakkaspäiviin mentiin kuitenkin yksituumaisesti talvisodan hengessä. Nyt talven lähestyessä lennetään kylmää pakoon Kreikkaan – menee kenellä on varaa mennä – kreikantielle.

  Suoraan sanottuna, minua inhottaa kaikki ”hurskastelu”: Suomi tarvitsee muutosta, että pärjätään, mutta ”minä” ei osallistu sen tekemiseen.

  Olen palkansaaja-eläkeläinen. Me olemme suurin osa suomalaisista. Oppositio esiintyy palkansaajien puolesta puhujana, siis suomalaisista suurimman osan. Jos palkansaajat ja eläkeläiset eivät osallistu muutostalkoisiin, niin ketkä sitten. Tietysti ennen myös isompipalkkaiset progressiivisen verotuksen kautta.

  Mutta jos progressiivisen verotaulukon yläpäähän satutaan, niin sittenhän ne muuttavat pois Suomesta. Siis ne ”venepakolaiset” lentokoneella. Laskevat tietysti lähtiessään seppeleen sankarihaudoille ja kesälomillaan toistamiseen.

  Summa summarum: Olen suunnattoman pettynyt ihailemani demokratian nyky tilaan täällä Suomessa. Ehkä oppositio lähi päivinä ilmoittaa keinoista, mitä on tahtävä. Ei se niin voi olla enää, että sanotaan vain, mitä ei saa tehdä.

  Anteeksi, että meni politiikan puolelle! Mutta lukijahan saa olla toista mieltä. Tämä on vapaa maa, vapaa mennä kreikantielle tai olla menemättä.

  Mielenkiitoinen havainto: ”työmarkkinalogiikka” ja hallituksen ilmoitus, että tehdään se mitä hallitus voi. Suomen hallituksen logiikka on erilainen kuin Kreikan. Täällä hallitus jatkaa, Kreikassa eroaa. Molemmissa maissa oppositio jatkaa omilla vaatimuksillaan: ei,ei,ei.

  Harashoo, mennään tankkaamaan pankkilandiassa, jossa on ”rajattomat mahdollisuudet”. Mutta valitaan kahden tankin välillä. Hinnassa (92-bensa) on kolmen ruplan ero. Kun suljet hanan oikean valintasi jälkeen, voit säästää 200 ruplaa, millä saa ”flikkain kaupasta” ison pussin kahvin kyytipoikia. Ja hymyn päälle, kun sanot: ”Spashiipa, krashaavitsa!”

 15. Erkin poliittiseen vuodatukseen sen verran kantaa, että katsotaan nyt ensin mitä nykyinen hallitus saa aikaan tällä vaalikaudella. Itse olen ainakin henkisesti varautunut siihen, että veroja tullaan nostamaan ”kaikilla rintamilla”. Velkakello.fi sivuston mukaan valtion velka on tällä hetkellä yli 98 miljardia eli lähes 18 000 euroa per suomalainen. Tältä osin olemme siis selvästi ”kreikan tiellä”.

 16. Tietysti katsotaan. Mitä muuta voimme tehdä. Mutta entä sitten, kun silmät tekevät havaintoja. Mihin suuntaan naama venyy.

  Kävin eilen kaupassa. Keräsin kärriin 30 %:n ruokia, etteivät mene kaatopaikalle, jota yhteiskunta ylläpitää.
  Ajelin kotiin ja katselin peltoja tien kahden puolen ja maatilojen pihapiirejä, joissa tuotetaan kotimaista ruokaa ja materiaalia elintarviketeollisuudelle. Ajattelin erästä maitotilallista, joka tilipäivänä oli laskenut, että hänen tuntipakkansa oli sen kuukauden aikana ollut vähän yli 2 euroa.

  Ei hätää (?). Kyllä me saamme ruokaa Virosta ja Puolasta, kun mahassa kurnii. Venäjälle emme voi myydä maitotuotteita, kun valtioiden välille on otettu käyttöön pankkilandian keinot: vientipakotteet ja tuontikiellot. Raha se on joka ratkaisee ideologioista piittaamatta. Raha, ei ainakaan rakkaus.

  Ei siis kapitalismi, ei sosialismi, vaan mammonismi.
  – Mitä sanoivatkaan vanhat viisaat? ”Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä”. – Menen tänään kauppaan ja ostan Ellinooralle ruokaa kukkarossa olevan rengin kanssa.

 17. Nimimerkit ”Auvoinen” ja ”Liisukka” pohdiskelevat tärkeää asiaa. Yritin itse reilu vuosi sitten käynnistää Värtsissä tästä jotakin keskustelunpoikasta, mutta eipä siihen juuri ollut rotia kenelläkään osallistua.
  Viikon puheenaiheet, viikko 20
  Kirjoittaja Värtsi • 12.5.2014 • 25 Kommenttia

  Myönnän että asia ei ole mustavalkoinen, mutta siitä huolimatta en vain voi kaikkea ymmärtää. Kansantaloudellisestikin tämä on mielestäni varsin merkittävä juttu; pelkästään Niiralan kautta haetun polttoaineen vuotuinen arvo Suomen rahassa laskettuna oli muistaakseni jo 2000-luvun alussa reilusti yli miljardi markkaa eli n. 200 milj. €. Siis merkittävä, mutta ei jostakin syystä kyllin merkittävä, koska se ei näy johtavan mihinkään käytännön toimiin!

 18. Ajellessa Kaustajärvi-Kitee väliä ja toisinpäin,katsellessa niitä
  kellastuvia vainioita,muistui siinä kivisten peltojen aikainen työ.
  Sirppi täytyi olla minikokoa että sai ne korret nirhattua poikki
  kivien välistä.
  Sitten ”isännät”oli tyytyväisiä kun sai muutaman pussukan
  jyviä talteen.

 19. Tämä äskeinen kommentti ei ollyt mikään valitus,jokainen
  on paikkansa ja elinympäristönsä vallinut.

 20. KIITOKSET: Liisukalle ja Jussille myönteisestä kannan
  otosta. Asiahan on kansantalouden kannalta merkittävä
  erikoisesti nyt kun Suomen talous on kuralla.
  Monella Värtsin lukijalla saattaa myös olla oma lehmä
  ojassa, tai tätä asiaa ei koeta muuten niin tärkeäksi.
  Omalta osaltani jatkan tämän asian eteenpäin viemistä
  mutta en Värtsin sivuilla .Onneksi on olemassa muitakin
  kanavia asia on mielestäni sen verran tärkeä, että
  tämän eteen kannattaa tehdä enemmänkin töitä kuin
  yhden kirjoituksen verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *