Opettavainen lastenkirja

Nestehukka on paha juttu
Kuumana päivänä pitää juoda

Disney: Paloauto pulassa, Tohtori Pehmola – sarja, Sanoma Media Finland 2014
Disney: Nalleallergia, Tohtori Pehmola – sarja, Sanoma Media Finland 2015

paloautopulassaPikkusiskolla on oma leikki. Hän on tohtori Pehmola, joka korjaa leikkikalujen sairauksia. Äiti on oikea lääkäri, mutta tohtori Pehmola vain leikkii lääkäriä. Nyt pikkuveljen paloauto on pulassa. Siitä on loppunut vesi. Mitäs muuta kuin auto romukoppaan, tai jos sittenkin…
Äiti neuvoo, että nestehukasta voi olla kuumana päivänä pahat seuraukset. Niinpä sisko saa oivalluksen. Jospa paloautolla onkin kuivumatoosi, semmoinen veden puutteesta johtuva sairaus. Pian ovat asiat kunnossa. Kirja sisältää opetuksen. Kuumana päivänä pitää juoda runsaasti. Muutenkin kirja on pikkulapsille sopivan herttainen kokonaisuus.

Entäs kun leluvaraston kätköistä löytyy nallekarhu, jota vaivaa hölynpölytys. Se on semmoinen tauti, jonka voi saada vanhojen lelujen varastossa, kun pöly tarttuu nallen turkkiin. Niinpä pikkuveli jo pelkää, että hänen on luovuttava nalle-ystävästään. Mutta tohtori-sisko keksii keinon. Pannaan nalle pesukoneeseen ja kaveriksi joukko muita pölyttyneitä pehmoleluja. Pesun jälkeen pikkuveljeä ei enää yskitä nallen seurassa ja kaikki on hyvin.

Tohtori-Pehmola – kirjat ovat opettavaisia ja sisältävät myös lapsille sopivan terveystarinan. Lisäksi ne
auttavat lääkäripelkoon ja sopivat luettavaksi ennen lääkäriin lähtöä. Minusta tuli Tohtori-Pehmola – fani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *