Judonäytös

Itsepuolustusta

Itsepuolustusta

[Best_Wordpress_Gallery id=”49″ gal_title=”Judonäytös”]

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Näytä esikatselukuvat]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

Paikallinen judoseura Kiteen Kippon kävi esittelemässä toimintaansa Värtsiläpäivillä 18.7. vetäjän ja viiden judokan voimin. Kippon on ollut toiminnassa jo vuodesta 1973.

Esityksen alussa meidän vetäjämme Veli-Pekka Pitkänen kertoi seuramme toiminnasta, menestyksestä kisoissa, Pekan ja minun välisestä ikäerosta, joka on lähes 50 vuotta ja siitä, että judo soveltuu kaikenikäisille. Hän esitteli meidät kaikki yksitellen yleisölle ja näytimme omia taitojamme.

Tämän jälkeen Kaisa Hämäläinen ja Eveliina Savolainen näyttivät sidontaympyrän ja kuinka vastustajaa pidetään hallinnassa. Pekka näytti omia lempitekniikoitaan matossa ja pystyssä ja tytöt heittivät muutaman perusheiton. Pekka kertoi, ettei koko ja voima ole tärkeintä judossa, vaan tekniikka, minkä jälkeen minä (-36 kg) heitin Jere Pölösen (-66 kg). Ihmisten kauhistelun ja ihmettelyn jälkeen Jere ja Pavel Avedeniy näyttivät kuinka nopeasti he pystyvät heittämään 5 heittoa putkeen; heittelyyn meni alle 10 sekuntia.

Heittojen jälkeen pojat näyttivät, miten judo taipuu itsepuolustukseen. Jere esitti ”kylän kovista”, joka hyökkäsi viatonta koululaista esittävän Pavelin kimppuun – lopulta teräase kädessä. Itsepuolustuksen taitava koululainen sai koviksen kuriin ja vaikka meno näytti hurjalta, ei tämä saanut muuta kuin hyvän opetuksen siitä, ettei kannata ryttyillä judokoille.

Loppuhuipennuksena tanssimme judotanssin, johon judoliikkeet sulautuivat hyvin. Tanssi oli meidän itse keksimämme.

Kirjoittaja: Emma Hyttinen
Kuvat: Jenni Hyttinen

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Judonäytös”]

4 comments for “Judonäytös

 1. Kiitos Eira!

  Nyt homma pelaa, kuvia on helppo katsoa.

 2. Waude, miten hyvä ohjelma löytyi kuvien katseluun! Suurkiitos Eira!

  Ja entä miten tasokkaita kuvia! Kiitos Jenni Hyttinen!

  Emma Hyttiselle kiitokset judon saloja valaisevasta jutusta!

 3. Kiitos Emma ja Jenni! Molemmat meijän, Värtsilän koulun entisiä oppilaita. Myös Jere-judoka on meijän koulusta.
  Kiitos myös kaikille esiintyneille judokoille ja Pekalle lajin esittelystä. Ja Emma se spagaatti oli mahtava! Kuulitko yleisön hämmästyneen ihailevan kohahduksen, kun sinä menit vauhdikkaasti spagaattiin?
  Meille lukijoille vinkiksi, näistä nuorista kuulemme varmasti myöhemmin, niin taitavia he ovat jo nyt. Lisäksi meidän ykkösjudoka, Hyttisen Joni, oli judon kilpailu/edustustehtävissä toisaalla Värtsilä-päivien aikaan.
  Hyvä judokat!

 4. Aina vaan paranee tuo kuvien esitys, kun kuvien alareunaan on lisätty lyhyt info kuvasta.

  Tämän esitystavan plussapuolia on myös pystykuvien pienempi koko entiseen verrattuna.

  Kiitos taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *