Itsehoitoa sairauksiin

22084_pida_sairaudet_loitollaTietoa sairauksista ja vaivoista
Elämäntapamuutoksilla terveeksi

Pidä sairaudet loitolla, Valitut Palat

Kirja antaa ohjeita tavanomaisten sairauksien itsehoidosta. Niinpä korkean kolesterolin hoitoon kuuluvat ennen muuta ruokailu-tottumukset.

Perunalastut on syytä vaihtaa pikkuporkkanaan ja ykkösmaito rasvattomaan maitoon ja pihvit ja hampurilaiset broileriin. Perunalastut, keksit ja leivonnaiset ovat kovetettuja jaravintoloiden ruuat ovat usein rasvassa keitettyjä ja sisältävät transrasvoja. Ne ovat myös kaloripitoisia, joten niitä olisi syötävä vain satunnaisesti. Myös stressin poisto voi pienentää kolesterolia.

Toki kirjasta löytyy paljon tärkeää tietoa vaikkapa kohonneen verenpaineen, vyöruusun,keuhkoputkentulehduksen, keuhkosyövän, kuulon heikkenemisen, suonikohjujen, jne.hoidosta. Ohjeita on lähes sataan sairauteen. Kirja vaikuttaa kansantajuiselta, joskin tärkeimmät ohjeet ovat lähinnä terveellisen ravinnon, kehon ja mielen hoitamisen niksejä.

Noin puolella kaikista aikuisista on yksi tai useampia kroonisia sairauksia. Monet sairaudet ovat kuitenkin itse estettävissä. Kirjan tiimiin on kuulunut yli sata lääkäriä, joten asiantuntemus on pelissä. Yleensä ei kuitenkaan tulisi pelätä sairaanhoitajia, lääkäreitä, kuvauksia ja muita toimenpiteitä. Moni on pelon vuoksi laskenut sairautensa liian pitkälle.

Tämä kirja ei olekaan sairauksien diagnosoinnissa auttava tietoteos. Sen tarkoitus on auttaa sairastunutta hoitamaan itse itseään, lähinnä ruokailun, liikunnan, stressin vähentämisen ja muiden itsehoidon niksien avulla. Toki monikin tietää kirjan tärkeimmän pointin, terveellisen ruuan vaikutukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *