Kukat Niiralassa

Hei!
Onpa siitä aikaa kun olen katsellut verkkolehti Värtsin sivuja! Nyt ajattelin pistää sinne pienen kirjoituksen kun on vähän aihetta.
kukat niiralassa

Nimittäin nuo kukat tuossa neljäntien risteyksessä Niiralassa, ovat vähän ihmetyttäneet ohikulkijoita.
Kerronpa tarinan niiden siihen asettautumisesta! Keinäsen puutarhalla oli kukkien myyntiaika loppunut ja Tarmo-Oskari kertoi siellä olevan paljon vähän jo repsahtaneita kukkasia joita ei enää istuteta minnekkään. Silloin minulle tuli idea että voisikohan niistä vielä saada rapsuttelemalla kukkia tuohon risteysalueelle, kun on nuo Värtsilä päivätkin tulossa, ja ohikulkijoita päivittäin on niin paljon. Niinpä T-O toimitti kukat meille ja minä aloin puhdistella ja istutella niitä parvekelaatikoihin. Sain kaveriksi kukkien puhdistamiseen ja istuttamiseen Varosen Arjan ja niinpä ne nyt ovatkin tuossa ihan luvallisesti korokkeilla pienissä laatikoissa. Pitäjäyhdistykselle kiitos, että saimme mullat ja laatikot kukille ja myös iso kiitos T-O,lle kukkien kuskaamisesta ja Arjalle avusta. Minä koetan( omalta osaltani )käydä nyppimässä kuivuneet kukat ( saahan niitä nyppiä ja kastella kuka vain, toistaiseksi Luoja näyttää kastelevan niitä riittävästi.) Veimme myös Arjan kanssa kukkia kylätalon risteykseen ja muutaman amppelin teatterin “portin”pieleen. Toivonkin kaikille lämmintä kesämieltä ja oikein hyvää Värtsilä päivää!

Ps. Jospa ensivuonna saisimme vähän näyttävämmät kukat, mutta siihenhän on vielä aikaa reilut puolivuotta!
terveisin Lea

6 comments for “Kukat Niiralassa

 1. Tuotapa tosiaan ihmetellyt, mutta selvispä nyt ”syy” 🙂 Kiitos asianomaisille, ilo silmälle ovat olleet!

 2. Kukat ”pistivät silmään” maanantaina
  kun palailimme Niiralan kautta Kaustalle.
  Varmaan moni muukin on ilahtuneena
  mietiskellyt ketkä ovat olleet kukkaistyttöinä.

 3. Lean kirjoitus ja sen aiheuttamat kommentit on loistava esimerkki siitä, mitä saa aikaan oma-aloitteellisuus ja talkoolaisuus. Jos meillä on yhteinen halu luoda asuinympäristöstämme viihtyisä ja kotoisa ja jopa kehittää sen tasoa, silloin teemme niinkuin Lea, Tarmo-Oskari ja Arja. Niinhän toimimme myös omissa kodeissamme. Värtsilä kylineen on koti(seutu). Värtsiläpäivillä virallistamme sen yhdeksi ”kukkaseksi” myös Värtsiläviirin.

  Eikä ole vähäpätöinen seikka, että juuri Niiralan kylässä kukkii Värtsilän kukkia.

  Lukekaapa kunnanjohtajamme tervehdys Värtsin paperilehdestä!

 4. Hieno idea ja teko! Tällaista me tarvitaan, kukkia ja kauneutta ympärillemme!

 5. Olisi mukavaa jos Ilomantsintien liikennejakajaakin joku hoitaisi. Aikoinaan siihen joku on istuttanut kauniita valkoisia kukkia tekevät pikku pensaat. Olen joskus roiskinut niille apulantaa, mutta pajut olivat hukuttaa ne.. Jaksin enimmät , mutta olisi pitänyt ottaa juurineen. Ja sitten siellä kasvaa vielä kaikenlaista lustetta. Hämmästyttävän iso alue se on kun hoitamaan rupeaa. Millähän saataisiin talvisten lumien siirtelijä jättämään kyseiset pensaat rauhaan? Kovia ovat kokeneet.

 6. Vielä Niralan kukista ja yleisilmeestä!
  Voitaisko ajatella ensivuonna jos ollaan olemassa että me kyläläisetkin tekisimme vaikka omaksi iloksi kukkaistutuksia eripuolille kylää ja lähimmät ”eläjät” pitäisivät niistä huolta!?
  Nämä kukkaset jotka olisivat muuten ”koristamassa” tunkiota, saivat vähän jatkoaikaa Niiralassa ja kylätalon edustalla ovat hyvin vaatimattomia – mutta kukkia kuitenkin! Kyllä, kävimme Arjan kanssa katsomassa myös patsolan risteystä mutta minä sanoin Arjalle ettei tuommosessa ”turakasassa” näin pieni kukka määrä näy minnekkään! Joten kasvatellaanko kevät talvella muutama kukkanen kaikkien silmäniloksi? lea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *