Kastemaljaan heijastuu

Kirkossa pidetyn Messun jälkeen seurakuntakotiin kokoontui lähes 100 ihmistä kuuntelemaan musiikillista tuokiota, jonka teemana oli kaste.

Värtsilässä pitkän opettajan uran tehnyt Elina Luukkainen sävelsi 1990 luvun alussa Jaakko Haavion kirjoittamaan runoon ”Kastemaljaan heijastuu” sävelen.

Esa A Luukkainen lauloi tilaisuudessa Pekka Mustaniemen säestyksellä, mm. Elina Luukkaisen säveltämän virren ”Kastemaljaan heijastuu”.

Tilaisuuden arpajaisten tuotto 335,50 euroa ohjataan Värtsilän kirkon hyväksi Värtsilän Kotiseutuyhdistys ry:n kautta.


Video ja kuvat: Eira Varonen

 

6 comments for “Kastemaljaan heijastuu

 1. Palautan tämän tallenteen – ihan tarkoituksella Värtsissä kuunneltavaksi.

 2. Palautan minäkin tämän tallenteen lukijoille katsottavaksi uudelleen vuodelta 2015.

  Koskettava tilaisuus! Oli liikuttavaa tavata Elina Luukkainen, itku tuli silmään, muistot palasivat. Elina oli opettajani ala-asteella. Irma Liukun, Esko Postareffin ja Teuvo Vatasen muistan myös, ja monet muut opettajat joilla ollut suuri merkitys kasvun ja kehityksen tiellä koululaisella. Teuvo Vatasen hautajaisissa olimme koululaisten ryhmänä laulamassa Elinan johdolla.

 3. Kiitokset, Eira, tallenteen palautuksesta!

  Tämä on monin tavoin historiallinen dokumentti, niin perheellemme yksityisesti kuin Elinan suuresti arvostaman ja rakastaman Värtsilän yhteisönkin osalta. Erkin ”kinkeripiiri” kokoontui sanan ja laulun ääreen erittäin merkityksellisissä ja muistorikkaissa tunnelmissa. Kuvissa on myös monia, jotka eivät ole enää keskuudessamme, joten siltäkin osin kyseessä on tärkeä tallenne!

  Erkille muistoksi, että Elinalla on tuon tilaisuuden jälkeen Erkin kanssa tehty, edelleen voimassa oleva, teemaan sisältyvä sopimus, joka odottaa täytäntöönpanoa.

 4. Suuret, ihanat kiitokset Elinalle ja Esalle ! Upea mahtava tallenne tehty ja säilyy sukupolvelta toiselle. Kaunis kokonaisuus ja kiitokset kaikille osalistujile !

 5. Kolme EETÄ: Elina, Esa ja Eira – kiittää neljäs EE.

  Hyvät laulutaitoiset! Tehdään Elinan säveltämästä laulusta Värtsilän virsi! Sanat ja nuotit paperille ja jakoon! Sitä voi sitten laulaa eri tilaisuuksissa, esimerkiksi syntymäpäivillä.

 6. Erkiltä tuli jälleen erittäin hyvä idea. Lupaan tuottaa nuotit yleiseen jakeluun, kunhan kiireemmiltä asioilta ehdin. Eihän tässä kiirusta ole, kolmisenkymmentä vuotta on jo kulunut laulun synnystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *