8 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 17

 1. Vaalit on käyty. Nyt vain pitäisi olla tarkkana, ettei media maalaa tulevaa hallitusta – mikä se sitten lieneekin – vanhoilla maaleilla: puna-multa-, porvari-, konservatiivi-, liberaali-, kansanrintama- jne höpö, höpö. Seuraava hallitus on todennäköisesti pääministeri Sipilän hallitus, jolle ei ole syytä lyödä mitään leimaa otsaan. Maan asiat eivät enää tarvitse poliittista peliä, vaan järkevää työtä. Politiikkaa eli yhteisten asioiden hoitamista voi kyllä – ihan totta – hoitaa myös politikoimatta. Nyt on vain toivottava, että löytyy sellainen hallitusohjelma, jonka taakse sitoutuu yli 100 kansanedustajaa ja jotka äänestyksissä eivät lipeä. Järkeä ja kuria!

 2. Jytky on tullut ja jytkyt hallitukseen esittämään viisaudet, jotka heillä on hallussa puheidensa perusteella. Kansa on antanut heille mandaatin, jota he haluavat käyttää ja näyttää taitonsa..

 3. Teuvo haluaa ministeriksi,onhan Hänessä ainesta!!

  Ensin meni tolkku
  sitten meni salkku
  ja sitten meni mukavasti muuten vaan!!!

 4. Tänään on kansainvälinen Äiti Maan päivä.

  Tänään on hyvä päivä muistaa se, että meidän tulisi elää jokapäiväistä elämäämme harmoniassa ja tasapainossa luonnon kanssa, jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.

  Päivää on vietetty vuodesta 1970 lähtien

 5. Olis miusta ihan kiva, jos la 25.4.2015 klo 13 tulis väkee Värtsilän kirkkoon!

 6. Katsokaapa tään päivän Verkko-Karjalaista.
  Siellä on uutinen ”Hirvi hukkui Kaustajärvellä”!

 7. Kävin tänään järven toisella puolella klo 11 kahden puolen ja sen jälkeen menin kirkkoon. jossa oli + 12, niin että silleen. Onneksi seurakuntakotia lämmitti Kotiseutuyhdistyksen lahjoittama ilmalämpöpumppu. Veisattiinkin sitten siellä. Tunnelma oli Lemin lämpöinen! Ainakin minun mielestä. Sitten liftasin lemiläisten linja-autossa takaisin terveyskeskuksen vuodeosastolle.

  Odottelen nyt, millainen on Eiran tilaisuudesta tekemä video Värtsissä. Eiralle lämmin kiitos!

 8. Arvatkaapa mitä nyt katselen? Katson tyyntä ja rauhallista suomalaista maisemaa metsän katveessa. Saunan ja halkoliiterin väliin kuuset muodostavat mukavan pohjan muutamalle valkoiselle koivulle. Eräässä koivussa on sininen linnunpönttö. Miksi sininen, se on tavallaan selvä juttu Jos tarkemmin katselee ympärille, niin huomaa, että niin se sauna kuin halkoliiterikin on sinisiä.. Asumme nimittäin onneksemme todellisessa satumaailmassa. Vieläpä sekoituksessa. Perheemme asuu puolen hehtaarin metsässä (tontilla), sinisessä talossa. Eli karhu lienee merkkimme. Nalle Puh ja Sinisen Talon Nalle viittaa kovasti karhuun.Pidän itsekin karhusta. Se on suomalaisen voiman symboli. Olen kerran nähnyt karhun livenä. Toinen kerta kun luulin sen näkeväni saattoi olla harhaa. Mutta upea otus se on. Lähellämme kaatui kuusia juurineen ja toivoin, että otso olisi tullut talvehtimaan mielestäni sopivaan koloon. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. En saanut karhua naapuriksi. Susi puolestaan kiehtoo miuta myös, mutta eri syistä. Älykäs otus on sekin. Uusi tuttavuus Värtsilässä on ahma, jonka jälkiä kevättalvella näinkin Niiralassa.
  Luonto on upea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *