Jänisjoen Tuvilla tulipalo

Tässä muutamia kuvia Jänisjoen Tupien rivitalon tulipalosta. Asun siinä viereisessä huoneistossa, joka onneksi ei kärsinyt muuta kuin lieviä savuvahinkoja. Naapurihuoneisto kyllä tuhoutui irtaimistoineen ilmeisesti kokonaan. Onni onnettomuudessa, ettei palo päässyt avoimelle ullakolle, jossa on muhaeristeet…

Olihan se melkoinen shokki alkuun, kun näki, kuinka naapurista tupruaa mustaa savua oven täydeltä, eikä kukaan tiennyt, ovatko lapset kotona. Äiti oli käväisemässä asioilla, eikä kukaan vastannut huutoihin. Ajattelimme juuri hakea märät rätit kasvoille ja lähteä ryömimään sisään, kun lapset tulivat ulos viereisestä huoneistosta naapurin rouvan ja lasten lanssa. Heidänkin asuntonsa kärsi ainakin vesivahinkoja, sillä sieltäkin kautta jouduttiin ruiskuttamaan vettä palopesäkkeeseen.

Minäkin olen nyt evakossa Myllyrannan rivitalossa, sillä koskaan ei voi olla varma siitä, onko jonnekin jänyt kytemään pesäke, joka sitten roihahtaa liekkeihin, kun kukaan ei enää sitä osaa odottaa… Palomiehet jäivät vahtimaan taloa vielä ainkin ensi yöksi…

Kullervo Rauhala

Palomiehet ovat jo löytäneet palopesäkkeen, ja savunmuodostus alkaa vähetä.

Palomiehet ovat jo löytäneet palopesäkkeen, ja savunmuodostus alkaa vähetä.

 Palo on saatu sammumaan ja raivaustyö on alkanut.

Palo on saatu sammumaan ja raivaustyö on alkanut.

Hiiltyneistä kattolaudoista näkee, että ei olisi tarvittu enää kauaa, ennenkuin palo olisi levinnyt ullakolle, ja koko rakennus olisi roihahtanut ilmiliekkeihin.

Hiiltyneistä kattolaudoista näkee, että ei olisi tarvittu enää kauaa, ennenkuin palo olisi levinnyt ullakolle, ja koko rakennus olisi roihahtanut ilmiliekkeihin. Kuvassa näkyy kuinka lähellä oli, ettei tuli olisi levinnyt minunkin huoneistooni… Välissä oli vain kapea porraskäytävä alas saunaosastoon ja ylös ullakolle…

6 comments for “Jänisjoen Tuvilla tulipalo

 1. Tärkeintä että ihmisvahingoilta vältyttiin! Hyvä muistutus itse kullekin tarkistaa palohälyttimien kunto/riittävyys.

 2. Niinpä… juteltiin tuossa jo pihalla, että olisiko tarpeen laittaa yhteinen verkko koko taloon, niin että jos tulee toinen samanlainen tilanne, niin hälyttimet eivät pirisisi vain tyhjässä huoneistossa…

 3. Tulipalo tms. ihmisen perusturvallisuutta järkyttävä asia vaikuttaa monin tavoin. Toivottavasti yöuni tulee tilapäismajoituksessa.

  Facebookista Tohmajärven kunnan sivulta lainattu teksti:
  Kunta kiittää hälytyksen tehnyttä naapuria, Pelastuslaitosta ja Rajavartiolaitosta nopeasta toiminnasta ja SPR:ää hyvästä yhteistyöstä. Ikävä tapaus, mutta onneksi henkilövahingoilta säästyttiin ja asukkaille järjestyi nopeasti apua.

  Esimerkillistä toimintaa myös Tohmajärven kunnalta!

 4. Surullista! Mutta samalla myös kiitoksen aihetta! Kiitoksen kohteita on syystä tuotu esille. Haluaisin kuitenkin vielä esittää kiitoksen sanoja Värtsilässä vapaaehtoisesti toimiville palomiehille. Lähi menneisyydestä voimme muistaa myös toisen tulipalon, jonka muuttumisen katastrofaaliseksi esti kylätalosta nopeasti paikalle saapunut paloauto.

 5. Vaikka sanotaan, että odottavan aika on pitkä, niin yllättävän nopeasti apua saatiin paikalle. Ensin tulivat Rajavartioston miehet, vain muutaman minuutin kuluttua hälytyksestä, ja hyvin pian paikalla oli jo niin Värtsilän kuin Tohmajärvenkin palokunnat. Lähes kaikkensa menettäneelle perheelle tilanne on todella katastrofaalinen, mutta vielä paljon pahemmaksi se olisi tullut, jos hälytys tai palokunnat olisivat viivästyneet hiukankin. Oli nimittäin aivan lähellä, ettei palo olisi päässyt leviämään muhatäytteiselle avoimelle ullakolle – silloin koko rakennuksen tuhoa olisi ollut hyvin vaikea välttää. Suurkiitokset vain kaikille sammutukseen osallistuneille yksiköille – hoiditte homman todella hienosti! Sen ansiosta minäkin selvinnen parin päivän evakkoreissulla Myllyrantaan, eikä mitään pahempaa päässyt tapahtumaan! Kun kaikesta selviää tuuletuksella, on todella oltava kiitollinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *