23 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 11

 1. Kotkat rakensivat pesää.
  Seurailin päivällä merikotkien pesänrakennuspuuhia. Siellä aseteltiin porukassa yhtä oksaa pesän laitaan. Ei kelvannut kotkarouvalle uroksen laittamana, niinpä sitä vuorotellen vetäistiin eri suuntiin. Niin siinä vain kävi että ” emäntä” se tämänkin sisustuspulman lopulta voitti. Niin se on.
  Kevät se painaa päälle, pitäisi kolme uutta pönttöä saada puuhun.

 2. Tässä linkki noihin Eestin luontokameroihin http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad
  Tällä hetkellä löytyy kahdeksan erilaista kameraa.

  Merikotkalla on jo yksi muna ja pöllöllä kolme. Mulla oli illan hämärtyessä auki merikotkan pesäkamera. taustalla lauloi mustarastas. Hylkeitä on kans hauska seurata. Välillä niitä köllöttelee koko ranta täynnä ja ne ”laulavat” yhdessä.

  Täällä etelärannikolla oli tänään aivan mahtavan upea kevätpäivä, lämmintäkin vähän reilu 10 astetta. Päivän kruunasi joutsenystävien saapuminen kotirannoille.

 3. Kaksi oravaa kisaili keittiön ikkunan alla tänä aamuna. Niillä näytti olevan hauskaa. tai ainakin meillä oli hauskaa katsellessa, kun ne innoissaan lakaisivat hangen ”kuorta” hännillänsä. Ihanaa, kun aurinko näyttäytyy.

 4. Keväistä tuntua oli ilmassa eilenkin kun
  matkasin Join kaupungista Kallaveden
  kaupunkiin. Matkan varrelle jääneiden vesistöjen
  jäät näyttivät ohikulkijan silmiin jo varsin ”harmailta”,
  mutta varmaan pilkkijät tietävät paremmin koska heitä näkyi
  istumassa pilkkiavannoillaan.

  Jos säätiedotteet pitävät paikkansa, tulossa on täysin
  aurinkoinen loppuviikko. Jospa seuraavaksi selviytyisi
  vaikkapa Kaustan suuntaan, sieltä löytynee vielä
  ”puhtaita” hankia. Tiedä vaikka näkisi joutseniakin,,,

 5. Kävin tankkaamassa. Siellä oli juttutuulella naisimmeinen Mäntyharjulta asti – niin, tankkaamassa. Oli kyllä asioita myös Joensuuhun. Kurssi 63 ruplaa / euro.
  Jono kulki sutjakkaasti. Tankilla osuin kylläkin taukoaikaan, joka kesti 10 minuuttia. Mutta sitten palvelu sujui sutjakkaasti.

  Tässäpä siis raportti idänkaupan tiimoilta.

 6. Minä jaksan maksaa bensiinini euroissa Suomessa ja maksaa veroni Suomen hyväksi. Suomi on kotimaani ja sen puolesta teen ja elän. Meillä on sananvapaus ja tiedotusvälineet kertovat oikeaa tietoa myös vaikeita asioita käsitellessä. Haluaisin saman toteutuvan naapurimaassa. Aina uskon ihmiseen ja ihmisen hyvään tahtoon tällä pienellä kotipallollamme. Vanha sanonta: Elossa ollaan kun lämmin paska suikautetaan. Siitä on muunnos fiksummin sanottuna nykypäivään sopiva taiteilijan Ismo Alangon tekstissä: Hengitys sisään ja ulos.

 7. Pienenä ajattelin kulkiessani rihaisena kotikyläni polkuja ja teitä. Monet kivikujat, jotka johtivat pellonraivaajien kotiin olivat kivikujia kiviseltä pellolta raivattuja. Kivikujat ovat nyt maatuneita hävinneet ikuiseen luonnon kiertokulkuun. Ei niistä valokuvia ole on vain muisto niiden kujien kulkijoiden muistoissa. Huoltotieltä tätini Vepsäläisen Annin autiolta Myllypitkän rannalta tai serkkuni Tikkojen rinnetieltä sellainen kuja löytyy sammalten alta. On myös muitakin historiallisia kohteita minulla aikaani seuraajalla kotikontuni kulkijalla.

 8. Tänään talvisodan päättymisen 75-vuotispäivän aamuhartaus oli syvällinen. Rovasti Antero Honkkilan puhe kannattaa kuunnella netistä, jos osaa sen kuultavaksi näppäillä. Siinä mennään syvälle pinnan alle teemalla ”minä olen”.

  Kannattaa kuunnella uudelleenkin. Kertaushan on opintohen äiti.

 9. Auttakaa oi miu mau!

  Terkkuja Värtsilän kylätalolta, tarkemmin nettipisteestä.

  Hankittiin olevinaan paremmat nettivehkeet Kaustajärvelle,
  kun entiset katkoo ja pätkii alvariinsa. Se entinen on DNA
  2 G mikäli oikein muistan.

  Nyt ostettiin DNA G4 antenneineen vaan nyt ei edes katko
  eikä pätki. Ei saa minkään sortin yhteyttä.

  Kertokaa hyvät immeiset, mikä operaattori olisi otollisin näillä
  Kaustan kulmilla!

  Rattoisaa on kylätalollakin kahvikupposen ääressä, mutta
  on on hieman pitkässä matkassa. Juttuseurassa löytyy
  niin etten meinaa maltaa kirjoittaa.

 10. Telle! Meidän perheellä puhelimet ja tietokone ovat Soneran verkossa ja Tapletissa on Saunalahden liittymä. Puhelimessa kuulee hyvin ja tietokone toimii vähän hitaanlaisesti. Tapletti toimii hyvin. Näin siis vastarannalla, Tikan niemellä.

 11. Telle voisitte kokeilla apuantennia vahvistamaan singnaalia. Niitä on useampaa tyyppiä ja sopiva varmaan löytyisi.
  Siihen aikaan 90 luvulla kun kännykän lopulta hankin , niin Tikan mäellä oli talon ullakolla paras puhelimen kuuluuvuus ja katkeamaton yhteys.

 12. Kannatta ottaa puhelinliittymiä hankkiessa huomioon se tosiseikka, että asumme Värtsilän pitäjän alueella, jossa eri tuottajien kentät ovat eri paikoissa erilaiset kuuluvuuden kannalta.
  Eri liittymien markkina miehiä on silloin tällöin ollut markettien käytävlläkin tuputtamassa parasta ja edullisinta mahdollista paeveluaan.
  Olen sanonut niille heti, että näytähän se kuuluvuus kartta, niin minä näytän missä alueella minun tärkein liikkuma-alue on. Lisäksi olen sanonut vaikka ilmaisen liittymän saisin, mutta jolla en saa yhteyksiä, sellaista en ottaisi riesakseni vaikka siitä maksttaisiin.
  Värtsilässä nimittäin jossain paikassa kuuluu Sonera verkot paremmin, kun taas toisessa kohden taas Elisa.
  Aikoinaan eri yhteyksillä tuli kierrettyä ja kyseltyäkin kuuluvuuksa. Värtsilän laakson perukoilla ja varsinkin pohjois osissa ei esim.DNA kuulunut juuri missään, jonka DNA:llakin myönsivät sen.
  Sonera ja Elisa taas pienillä eroilla kilpailivat lähes tasapäin riippuen paikasta, kummalla missäkin kohti pätki.

 13. Telle…Sääperinrannalta on jo vähän Kaustalle etäisyyttä mutta Saunalahti minulla toimii tässä ylivoimaisesti parhaiten.

 14. Meillä Kaustajärvellä on oikeen hunopaikka siinä entisellä Harisen Onnin paikalla , sielä ei toimi millään muulla kuin saunalahen reitittimellä Huavei 0682 on kokeiltu vaikka mitä muita vehkeitä ja operaattoreita.

 15. Meillä Ullukassa kuuluu ja näkyy Saunalahti. Sonera ja DNA eivät toimineet.

 16. Meillä Kenraalinkylässä on samat ongelmat kuuluvuus
  kartoilta kun katsoo niin DNA G4 ei näy ollenkaan. Parhaiten
  siellä korven keskellä on kuuluvuus ja näkyvyys Soneralla.
  Tämä G4 verkko on vielä tällä hetkellä aivan lapsen kengissä
  taajamissa se toimii ja isojen pääteiden varsilla. Kaikilla
  Operaattoreilla on tämän kanssa ongelmia .Yksi ja ainoa ja
  hyvä neuvo palauttakaa laite myyjälle vahvistettujen sanojen
  kautta takaisin .Ette ole ainoita jolle kyseisiä laitteita on myyty
  läpi Suomen maan.

 17. Käsittääkseni kait G4 ei saa edes ”naapurin toiveesta” toimia kuin tietyn matkan etäisyydellä rajasta??

 18. Kannattaa tilata useilta eri operaattoreilta esim. netinkautta mokkula ja liittymä koekäyttöön! Liittymällä ja mokkulalla on palautusoikeus 2 vkoa.

  4G jutut kannattaa unohtaa. Eihän ole pitkäkään aika (2 vuotta) kun vasta saimme 3G verkon Värtsilän alueelle. Sillä pärjää hyvin!

  Pari kuukautta sitten naapuri tilasin mokkulayhteyden Soneralta.. yhteyden kentässä pysyvyys siinä ja siinä. Puolen metrin nostaminen mokkulan suhteen ylöspäin muutti kaiken, paremmaksi! Näinkin pienestä voi olla kiinni.

  Tilasin muuten viimevuoden puolella 4G liittymän puhelimeen, toimi Kemien mäellä. Kk-maksu isompi ja ei hyötyä tai käytettävyyttä Värtsilässä.. Irtisanoin.

  3G verkon toiminnassa erittäin isoja eroja. On tullut ajeltua joskus mokkula kytkettynä läppäriin ympäri kylää.. Eero-Matti tietää tuloksen… hänen talonsa kohdalla kentät olivat hyvät! Ja surffailu nopeutui silloin männä vuonna!

  2G verkossa surffailu myrkkyä.. en kaipaa enää sitä. Suosittelen operaattoreiden vertailua käytännössä, konkreettisesti. Pelkästään operaattorien kuuluvuusalue karttojen mukaan kannata toimia ja tilata, vain sitä mitä he sanovat!

  Tässä missä asun, eli Värtsilän kylän keskustassa, Soneran puhelinyhteydetkin pätkivät, aikaajoin. Elisan yhteydet eivät. Dna:n voi unohtaa kokonaan tällä alueella!

 19. Kotona toimii 4G ja Kaurilassa 3G. Kaustajärvellä vapaana voi holotella ja kailotella kotikonnuilla ilman nykypäivän kotkotuksia.

 20. Esko Tarvainen, Kaustajärvellä voi myös asua ihan vaikituisesti eikä vain ”holotella” ja ”kailotella”. Ja silloin on tärkeää, että tiet ovat kunnossa ja niitä myöten osaa osoitteisiin ja ilmojen halki pääsee puhelimella pirttiin ja läppärillä läpi
  läheisten mäkien maailman turuille.

 21. Huuto kuului, apu saapui.

  Juuri tässä kokeilmme älypuhelinta tukiasemana
  käyttäen kuinka pelittää. Ihme tapahtui, tänne ilmaantui
  mies tarjoten apuaan. Näin se Värtsin yhteistyö
  toimii!

 22. Oomme kotona taas, täällä Joensuun maas…..

  Vasta nyt pääsin lukemaan kaikki kommenttinne,
  suurkiitos avustanne. Tästähän selvisi mukavasti
  muillekin lukijoille, että mikä kuuluu missäkin
  suunnassa.

  Meille yllättäen apuuun rientänyt mieshenkilö käytti
  Saunalahti G 3:sta. Se tuntui pelittävän, joten
  nyt vain operaattorin vaihtoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *