Yhdistysillan antia

Img_6083

Noin kolmisenkymmentä yhdistysaktiivia osallistui Tohmajärven kunnantalolla torstaina 29.1.2015 pidettyyn yhdistysiltaan.

Yhdistyksien työ on merkityksellistä!

Yhdistystoiminta pidentää tutkitusti ihmisen elinikää ja on hyväksi niin yksilölle sekä yhteisölle, totesi avaussanoissaan Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Riikonen toivoi yhdistysten aktivoituvan kantamaan oman kortensa kekoon myös työttömyyden hoidossa. Kuntien vastuu työttömyydestä aiheutuvista kustannuksista on kasvanut. Tohmajärven kunnan osalta se tarkoittaa 200 000 euron lisäkustannuksia. Maksuosuus 300 päivää työttömänä olevista kuntalaisista on 50%. Yli 1 000 päivää työttömänä olevista maksuosuus nousee 70 prosenttiin.

Pitkäaikaistyöttömien aktivointi mm. kuntouttavan työtoiminnan kautta on kannattavaa niin osallistujille kuin kunnallekkin. Kuntaan on perustettu työllisyystyöryhmä. Lisäksi kunta palkkaa työllisyyskoordinaattorin, joka auttaa ja opastaa yhdistyksiä ja yrityksiä käytännöntasolla, mm. etsimällä työpaikkoja, kertoi puheenvuorossaan kehittämispäällikkö Liisa Laasonen Tohmajärven kunnasta.

Mitä on kuntouttava työtoiminta?

Liisa Laasonen, Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö kertoi mm. kuntouttavasta työtoiminnasta.

Liisa Laasonen, Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö kertoi mm. kuntouttavasta työtoiminnasta.

Kuntouttava työtoiminta on mielekästä tekemistä vaihtoehtona työttömyydelle. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa työttömän henkilön työ- ja toimintakykyä, edistää paluuta avoimille työmarkkinoille sekä edistää osallistumista muihin työkykyä ohjaaviin toimenpiteisiin.

Kuntouttavasta työtoiminnasta ei tule kuluja työnantajalle, eikä henkilö ole työsuhteessa työnantajaan. Työnantajan pitää järjestää opastus ja neuvonta työpaikalla. Kuntouttavan työtoiminan sopimus minimissään 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa/osallistuja. Yhdenkin ihmisen työtoimintaan mukaan saaminen on arvokas asia. Yhdistysten toiminnoissa on ns. piilotyöpaikkoja. Tehtävää työtä riittää.

Hinku-hanke

Tohmajärvi osallistuu Hinku-hankkeeseen. Hinku lyhenne tulee sanoista hiilineutraali kunta. Tavoitteena on päästöjen vähentäminen nykyisistä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Mukana ovat Pohjois-Karjalan kunnista myös Kitee, Ilomantsi ja Joensuu. Jokainen kuntalainen pystyy myös omalla toiminnallaan vaikuttamaan ilmastonmuutoksen torjuntaan. Lisätietoja Hinku-foorumista.

Kylänturvajoukot

Tohmajärvelle ollaan perustamassa kylänturvajoukkoja. Kylänturvajoukot työskentelisivät kunnan ja pelastuslaitoksen apuna poikkeuksellisissa olosuhteissa, esim. myrskyt, sähkökatkot yms.

Kunnan eri alueille pyritään kokoamaan 3-4 toimivaa ryhmää, jotka pystyisivät toimimaan esim. myrskytuhojen raivaustöissä pelastuslaitoksen apuna. Toimintaan haastetaan mukaan mm. metsästysseuroja ja kyläyhdistyksiä.

Kylänturvajoukkojen ensimmäinen kokoontuminen on Tohmajärven palotalolla torstaina 5.2.2015.

Yhdistysten yhteystiedot

Yhdistysten toivotaan toimittavan ajantasaiset yhteystietonsa kuntaan, jotta tiedottamista kunnan ja yhdistysten välillä saadaan näin tehostettua. Tietoja voi lähettää sähköpostilla Liisa Laasoselle, osoitteeseen liisa.laasonen@tohmajarvi.fi

Yhdistysten ajantasaiset yhteystiedot löytyvät jatkossa myös kunnan uudistetuilta kotisivuilta osoitteesta tohmajarvi.fi

Kansalaisopiston terveiset 

Tohmajärven kansalaisopisto pyysi ideoita järjestettävistä kursseista yhdistyksiltä. Osallistujia on oltava vähintään 7 henkilöä, jolloin kurssi voidaan järjestää. Ehdotuksia voi lähettää kurssisihteeri Merja Sudelle, sähköpostilla merja.susi@tohmajarvi.fi

Järjestöstrategia 2015-2020

Strategia toimii työvälineenä järjestöille, kunnille ja muille hyvinvointialan toimijoille alan kehittämisessä ja yhteistyössä. Se tarjoaa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia järjestöjen toimintaedellytysten vahvistamiseksi sekä julkisen ja järjestöjen yhteistyön edistämiseksi.

Hanna Kääriäinen (vas.) ja Katja Asikainen Pohjois-Karjalan sosiaaliturva yhdistys ry:stä MiunYhistys työpajakiertueella Tohmajärvellä.

Hanna Kääriäinen (vas.) ja Katja Asikainen Pohjois-Karjalan sosiaaliturva yhdistys ry:stä MiunYhistys työpajakiertueella Tohmajärvellä.

Maakunnan kaikkien järjestöjen yhteisen strategian tavoitteena on tehdä näkyväksi pohjoiskarjalaisen järjestökentän moninaisuus ja erilaiset roolit asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä. Strategia toimii työvälineenä järjestöille, kunnille ja muille hyvinvointialan toimijoille alan kehittämisessä ja yhteistyössä. Se tarjoaa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia järjestöjen toimintaedellytysten vahvistamiseksi sekä julkisen ja järjestöjen yhteistyön edistämiseksi. Strategia myös ohjaa EU:n hankerahoituksen jakautumista ja täsmentää maakuntaohjelmassa esitettyjä tavoitteita.

Yhdistyksille tarjotaan konkreettisia toimenpide ehdotuksia ja työvälineitä toimintansa kehittämiseksi. Koulutus ja vaikuttamiskanavia tarjoavat mm. P-K:n Järjestöasiain neuvottelukunta Jane ja järjestötietopalvelu Jelli.

Jellistä löytyvät tiedot Pohjois-Karjalassa toimivista järjestöistä ja yhdistyksistä. Tietoja yhdistysten toiminnasta ja miten niiden toimintaan pääsee mukaan. Lisätietoja www.jelli.fi

Tohmajärveläisten yhdistysten panosta järjestöstrategiaan työstettiin Hanna Kääriäisen ja Katja Asikaisen ohjaamana mm. ryhmätöissä. Yhdessä pohdittiin mm. miten yhdistysten tiedottamista voitaisiin kehittää ja miten uusia toimijoita saataisiin mukaan. Myös hiilijalanjäljen pienentämistä pohdittiin konkreettisella tasolla.

Ehdotukset ja ideat menevät maakuntahallituksen hyväksyttäväksi sekä kunnalle työvälineeksi.

Maakuntahallituksen hyväksymä lopullinen Järjestöstrategia julkaistaan JAKE (Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke) verkostopäivillä Joensuussa 10. kesäkuuta 2015.

Img_6089

Ryhmätyöskentelyssä uudet ideat syntyvät! Kuvassa etualalla Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n hallituksen jäsen kirjailija Martti ”Martin Staffan” Tahvanainen kirjoittamassa ryhmän ideoita muistiin.

 

Kuvat ja teksti: Eira Varonen

3 comments for “Yhdistysillan antia

  1. Maailma muuttuu! Lait ja määräykset. Joka vuosi! Vastikkeettomien sos etuuksien saamisten suhteen pitäisi muuttua myös! Hyvinvointivaltio, se on historiaa. Näidenkin lakien pitäisi muuttua! Kaikki muukin muuttuu. Muuttuuko sossun lait? Saat tukea vaikka et tee ja eikä tarvitse tehdä mitään yhteiskunnan/yhteisön/kunnan eteen! Älyät vain pyytää etuuksia ja ne saat! Mielestäni tätäkin systeemiä pitäisi muuttaa ajantasalle, nykyiseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen sopivaksi.

  2. Eihän töihinkään kannata lähteä työttömän koska asumistuki ja sossun tuet lähtee pois! On tämä systeemi hiukan pielessä!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *