Jääkiekon timantti

Teemun hyvät ja pahat
Teemu Selänne edestä ja takaa

Ari Mennander: Teemu, Otava 2014

Kun Stanley Cup – pyttyä kannettiin, unohti Teemu huolehtia siitä, että vaimo pääsee myös jäälle juhlimaan. Poikansa sensijaan otti maistelemaan tunnelmia lähituntumasta. No vaimo vähän loukkaantui, mutta kukapa sitä nyt pidempään noin lutuseen mieheen vihoissaan kulkemaan.

Kirjaa Teemu Selänteestä (s.1970) on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa, sillä koskaan ei tiedetty, onko jo elämänkertakirjan aika, vai pyörtääkö konkari jälleen sanansa ja lähtee jatkolle.

Selänteen ura on ollut melkoisen loistokas. Ennätyksiä on tehty ja nimityksiä saatu aina parhaan NHL-tulokkaan tittelistä asti. Mitaleja on kertynyt olympia ja mm-tasoilta ja tietysti nämä NHL-saavutukset ovat tuoneet kultaa ja kunniaa. Eurooppalaisista NHL-miehistä löytyy sentään yksi parempi pistemies, Tsekin Jaromir Jagr. NHL:n maalikuninkuuskin on napsahtanut ”Teukalle” kolmelta kaudelta ( 1993, 1998 ja 1999 ).

Kirjasta löytyy joitakin napakampia luonnehdintoja Teemusta, mutta negatiiviset kommentit on kyllä karsittu minimiin. Näyttää siltä, että Teemu on perheen parissa viihtyvää sorttia eikä vilkuile
vaimon olan yli muihin naisiin, joita kyllä riittäisi. Muistuu mieleen erään tutun tytön lausahdus: – Miekin seurustelin Teemun kanssa, mutta annoin pakit. No se näistä henkilökohtaisista muistoista.

Kirjassa on paljon kuvamateriaalia ja se on jaoteltu paljolti Teemun uran kiintopisteiden mukaan. Toki puheenvuoron saavat myös sukulaiset ja tuttavat, sekä tietysti Teemun uralle tärkeät henkilöt. Isä mainitsee, että tärkeimpänä hän piti täyttä panostamista siihen, mikä on tavoite. Niinpä, jos Teemu ei ollut nukkumassa yhdeksän aikaan illalla, oli seuraavana päivänä mentävä bussilla harkkoihin.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *