Luontotaidetta Värtsilän koululta

SYYSKUUN LUONTOTAIDETTA KOULULTA

Pakkasherran paukutellessa mökin nurkkalaudoissa, oli sopiva aika kaivella kameran muistikortilta esiin lämpöisen syksyn kuvia. Näissä kuvissa lämmintä oli varmaankin saman verran kuin nyt on pakkasta. Ensimmäisinä kuvina muistikortilta löytyi 3-4-luokkalaisten koulun pihalle taiteilemia teoksia, joissa materiaalit olivat suoraan luonnosta. Siis kaikki teoksissa käytettävät materiaalit löytyivät koulun lähiympäristöstä, oppilaiden välituntialueelta. Sitten vaan päästettiin mielikuvitus valloilleen!

Paljon erilaista rakennusmateriaalia näyttääkin löytyneen; erikokoisia kiviä, kukkia, pensaiden osia (lehtiä, kukkia, oksia ja marjoja), käpyjä, sieniä, puupalikoita, ruohotuppaita ja jopa linnunsulkia. Ensisilmäyksellä koulun piha näyttää olevan asfalttia ja ruohokenttää, jossa keinut, kiipeilytelineet ja tasapainoilulankut sijaitsevat. Mutta lasten tarkat silmät ja mielikuvitus loihtivat mm. kaukalon ympäristöstä monenlaista tarviketta luonnontaideteokseen. Ja se into, jolla teoksia tehtiin ja esiteltiin! Oli varmasti mielenkiintoinen ja innostava oppitunti!

3838 3851 3853 3854 3860 3864

Kuvat ja teksti: Vuokko Väänänen

3 comments for “Luontotaidetta Värtsilän koululta

  1. Onpa hienoa kuvaamataidon opetusta Värtsilän koulussa. Tällaisten
    installaatioiden rakentelu ruokkii lapsen mielikuvitusta ja luovuutta. Lapset oppivat ymmärtämään kuvataiteen moninaisuuden.
    Onkohan töillä nimetkin?

  2. Lahjakkaita lapsia, hienoja oivalluksia. Tämä taide saa katsojansa hyvälle tuulelle.

  3. Upeita. Suurkiitos! Eipä tullut tuommoista ajateltua opettaja-aikoina.
    Pahville kyllä tehtiin jälki- ja jätösretken ryhmätöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *