Talkoita Lontoossa

talkoita lontoossa

Vilhelm Valloittaja rakennutti v.1078 tienoillaThamesin joen rannalle Tower- tornilinnan ja varustukseen kuuluvan räyhäkän vallihaudan. Nykyään vallihauta on kuivillaan ja sen pohjalle tuhannet punapaitaiset vapaaehtoiset ”istuttavat” kesäkuukausina keraamisia neilikoita, jotka sitten marraskuun veteraanipäivänä huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Näitä metallivanaisia keraamisia neilikoita on täsmälleen 888 246 kappaletta, eli yhtä monta  kuin I- maailmansodassa kaatui Brittiläisen kansanyhteisön sotilaita.

Näkymä penkalta vallihautaan on todella vaikuttava ja kielii uhrautuvan talkoohengen ja sosialisen omantunnon olevan briteillä voimakas.

teksti ja kuvat: Kakku- Paavo

PS. Junamatka Englannin kanaalin alitse vie aikaa 19 minuuttia ja 45 sekunttia.

talkoita lontoossa2

3 comments for “Talkoita Lontoossa

  1. Viime kesänä saimme kanadalaisilta ystäviltämme tuliaisiksi
    keramiikkakukan, jota myöskin oli myyty Ottavassa samalla tavalla hyväntekeväisyyteen. Todella hieno idea.Oli siinä
    tehtävää kerrakseen.

    Pussinpohjan Masa

  2. Kaunis ele saarivaltiossa. Olisikohan meidänkin maassa, kunnassa tai kaupungissa aihetta johonkin vastaavaan.

  3. Mielenkiintoinen juttu Kakku-Paavolta. Käydessämme Lontoossa muutamia kertoja marraskuun alussa olemme ihmetelleet Westminster Abbeyn ympärille maahan laitettuja pieniä valkoisia ristejä, joissa punainen kukka keskellä. Ne on laitettu sodissa kaatuneiden muistoksi. Ristejä on kaatuneiden lukumäärä siis satojatuhansia. Vaikuttava näky.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *