Imatran kuvataidekoulun kasvatit

Kohtaaminen/
Yhteisnäyttely taidekeskus Antareksessa

Taidekeskus Antares, Sippola, Kohtaaminen, 23.9. – 19.10.2014 Eero Viitanen, Pauli Varonen, Ville Lehtinen

Kuvataiteilijat Ville Lehtinen ( vas) Eero Viitanen ja Pauli Varonen

Kuvataiteilijat Ville Lehtinen ( vas) Eero Viitanen ja Pauli Varonen

Ajelin syksyisessä vesisateessa Taidekeskus Antarekseen. Siellä Tunnelma muuttui. Ystävällinen näyttelyväki sekä nuorekkaat taiteilijat antoivat hyvän alkuvaikutelman. Kuvataidetta oli kolmelta nelivuotisen Imatran kuvataidekoulun kasvateilta kivasti esillä. Antareksen, entisen juustolan tilat, olivat sopivan ilmavia ja tarjosivat hyvin tilaa teosten väljälle asettelulle.

Eero Viitanen Omakuva

Eero Viitanen Omakuva

Eero Viitanen (s.1987) luottaa töissään häntä innoittaneeseen kuvamaailmaan. Todella taitava kuvantekijä, jolle toivoo kaikkea parasta. Vaikka kuviin ei ole yleensä selityksiä tarjolla, ne kertoivat omaa kieltään taiteilijan kyvystä yhdistellä realistista ja abstraktia kuvakieltä.

 

Pauli Varonen

Pauli Varonen

Pauli Varonen (s.1982) on abstraktin ja esittävän taiteen tekijä, jota on innoittanut niin roc-henkinen musiikki kuin vaikkapa 1800- luvun romantiikan perinne. Usein abstraktisissa vaikutteissa on myös tunteen ja luonnon yhtymäkohtia. Erityisesti pidin kauniin sinisen sävykirjoista uusimmissa töissä.

Ville Lehtinen  - Portaiden päässä

Ville Lehtinen – Portaiden päässä

Ville Lehtinen (s.1984) innoittuu usein unikuvistaan sekä ihmisten ja eläinten kuvaamisesta. Joskus ovat innoittajina valokuvat, joskus taiteilijan omat emootiot. Ehdottomasti näyttelyn mielenkiintoisimpiin töihin lukeutuvia teoksia.
Nuoret taiteilijat huiskuttivat pihalla lähtijöille kun ensin oli otettu yhteispotretti. Intoa ja energiaa vain uusiin koitoksiin!

Teksti ja kuvat: Jouko Varonen

Share

3 comments for “Imatran kuvataidekoulun kasvatit

  1. Kiva, kun pääsi taidenäyttelyyn kurkistamaan näin kotipenkillä istuen.Viimeisen kuvan värimaailma oli miellyttävän rauhallinen.

  2. Maalauksista ei oikein saanut kuvia. Oli semmoinen valaistus ja usein taulut oli päällystetty lasimaisella lakalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *