Wärtsilän rakennuksia

poliisikammar

Kaipaisin apua jälleen eräästä Venäjän Värtsilässä sijaitsevasta rakennuksesta. Yllä olevassa kuvassa tuore kuva rakennuksesta sekä pienempi kuva samaisesta rakennuksesta. Pienempi SA-kuva kertoo rakenuksen olevan poliisikamari. Olen kiinnostunut kaikesta mahdollisesta informaatiosta liittyen rakennukseen.

Toinen kuva johon haluaisin tietoja on pieni kansankoulu.

Värtsilän pienempi kansakoulu, joka oli jäänyt ehjäksi.

Kuva: SA-kuva.

Tietoja voi kirjoittaa kommenttina tähän Värtsin juttuun tai lähettää suoraan sähköpostilla osoitteeseen Samu.Aarnio@karelia.fi

Samu Aarnio
Muotoilun opettaja
Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu
Joensuu

1 comment for “Wärtsilän rakennuksia

  1. Hei Samu Aarnio

    Ensimmäisenä kuvassa on todellakin vanhan Värtsilän poliisilaitos, rakennettu vuonna 1938. Nimismiehenä oli silloin Veli Ruuth, ehkä tiedätkin? Talvisodan alussa toimi talossa myös eversti Talvelan esikunta.

    Toisessa kuvassa on notkolla Värtsilän lihatarkastamo, sekin rakennettu vuonna 1938. Isäni ehti käydä siellä eläinten ruhoja leimaamassa. Se pienten lasten alakoulu oli uusi, puinen, punainen, mielestäni kaunis rakennus melko lähellä lihatarkastamoa. Mahdatko muistaa että kävimme tässä taannoin puhelinkeskustelun Värtsilän funkkistaloista?

    Hilkka Partanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *