Vireät Värtsilän eläkeläiset

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys toimii vireästi. Se on toinen Eläkeliiton yhdistys Tohmajärven alueella, kun yleensä niitä on samalla paikkakunnalla vain yksi. Värtsilän yhdistykseen kuuluu noin 100 jäsentä, vaikka entisen kunnan – nykyisen Värtsilän pitäjän – alueella on vain noin 550 asukasta. Tämä selittyy sillä, että jäseniä on myös Kaurilasta, Muskosta, Saarivaarasta ja ties mistä. Kaikki ovat aktiivisesti toiminnassa mukana.

Yhdistys kokoontui talven aikana seurakuntakodissa viikottain. Sateisessa liikuntatapahtumassakin toissa viikolla oli 15 reipasta. Makkara, kahvi ja sen tykötarpeet maistuivat laavun suojassa. Laulu kaikui metsässä.

Perjantaina 16.5. kokoontui yli 40 innokasta Veijo ja Pia Mantsisen pihaan perinteiseen toukosiunaukseen.

Toukosiunaus Värtsilän kylätalolla 2013. Kuva: Värtsin kuva-arkisto

Kesäohjelmassa on ainakin sokkomatka 3.7. jonnekin tuntemattomaan kohteeseen. Ilmoittautuminen Maijalle 0400-223943. Piirin kirkkopäivä – sekin perinteinen – on Kiteellä 24.7.

Hyvin merkittävää Eläkeliiton yhdistysten toiminnassa on vapaaehtoistyö. Kaikessa hiljaisuudessa ja julkisuudesta piilossa autetaan lähimmäisiä eri tavoin. Tällainen Eläkeliiton toiminta täydentää merkittävällä tavalla kunnan sosiaalista työtä, samoin kuin seurakunnan diakoniaa. Veljiä ja sisaria ei jätetä.

Lisätietoja Eläkeliiton toiminnasta täältä!

Share

3 comments for “Vireät Värtsilän eläkeläiset

  1. Vähän on väkeä.
    terv.MirjaSisko

  2. Yli 5 % entisen Värtsilän kunnan ja nykyisen Värtsilän pitäjän asukkaiden määrästä. Ja tänä vuonna vielä enemmän!!!

  3. Hienoa, että pitäjässä on vireää yhdistystoimintaa! Olisiko tästäkin toiminnasta lisää kerrottavaa? Mielellään näitä lukee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *