Kaustajärvelle kesäpäivä tapahtuma?

Kuva: Värtsi

Kuva: Värtsi

Minulle on esitetty toivomus, että alkavana kesä järjestettäisiin Kaustajärven kesäpäivä tapahtuma. Ajankohdaksi on ehdotettu Saarivaaran praasniekan lähi aikaa, siis elokuun alkupuolta. Mielestäni ajatus on kannatettava. Siksi lanseeraan sen tähän Värtsiin, jota niin monet kaustalaiset -sekä nykyiset että entiset ja kesäasukkaat – lukevat.

– Mitä mieltä olette? Ajankohta? Paikka? Mahdollinen kokoontumisen aihe? Ohjelma? Tarjoilu ja sen kustannukset?

Ilmoittelu? Yms?

Terveisin Kaustajärven uudisasukas vuodesta 1993/1999 ja vakituinen ainakin toistaiseksi – kuikkien ystävä.

12 comments for “Kaustajärvelle kesäpäivä tapahtuma?

 1. Kannatan ajatusta.
  Ystävä ihan kuikkimatta.

 2. Toivottavasti Erkin ehdotus kesätapahtumasta saa kannatusta ja toteutuu suurena ja arvokkaana.

  Minä olen jo pitempään suunnitellut vaatimattomampaa kesätapahtumaa Kaustajärvelle, tarkennettuna Mökkivaaran ”kylälle”, eli sinne missä se ainut mökki on ollut. Lupaan keittää kaikille sinne osuneille kahvit. En kyllä kovin väljään veteen koska joka vesitippa on sinne ylös kannettava. Pikku mutka tosin on matkassa, paikka ei ole vielä löytynyt. Varapaikkana olkoon ent. Mokkivaaran kämpän seutu. Sekään ei ole löytynyt, mutta vihjeitä siitä on.

 3. Kannatettava asia! Kaustajärvellä syntyneenä mielellään osallistun.Yleensä on vain vaikeata löytää kaikille sopivaa ajankohtaa, koska kesäviikonloppuja on rajallinen määrä ja vastaavasti erilaisia kesätapahtumia rajattomasti. Jokainen joutuu siten valitsemaan tärkeimmän. Esimerkiksi elokuun alkupuolella ( 9.-10.8.) on suuri maanpuolustustapahtuma Ilomantsissa ja meidän sukuseuran pieni vuosikokous.

 4. Voittehan te pitää Heinäjoensillalla siltatanssiaiset vanhaan malliin. Vielä kun jostakin löydätte vanhan veivattavan gramofonin sekä levyjä on musiikki asiakin kunnossa. ”Nurkantakasta” voisi käydä hörppäämässä sillan alla. Joki on kesällä siinä hyvin matala ja silta-arkkujen päällä tilaa usemmallekin astialle. Eikun kehittelemään siltatanssias teemaa eteen päin.

 5. Kannanpa minäkin korteni kekoon
  Kalevin ideoinnin innoittamana.

  Kuutamotanssit Kaustan Koulunsillalla,
  omat piknik-korit mukaan!

 6. Kalevin ja Tellen ideointi on miettimisen ja – toteuttamisen arvoinen. Kuisma Lipponen soittamaan. Ja Kuismalle kolehti!

  Siitähän voisi poiketa verryttelyaskelin Mökkivaaraan. Niin että Alpoaatoskin pääsee juonessa mukaan.

  Ja kotimatkalla laitetaan Kaustajärven paikannimikyltit Via Karelian varrelle! – Vai sopisiko tähän yhteyteen paremmin se toinen tien nimi: Runon ja Rajan tie? – No, kumpi nimi vaan, molemmissa on tilaa ilolle ja huumorille, laululle ja leikille. Siis karjalaisuudessa ja runoilussa.

  Mikä ajankohta?

 7. Mikä ajankohta!!! Värtsilän tapahtumakalenteria kootaan juuri. Olishan ilmoitus paikallaan!

 8. Voisiko tapahtuman yhteydessä olla Erkin kappelilla hartaustilaisuus? Silta on hyvä ehdotus, se on ennenkin ollut eräänlainen kokoontumispaikka. Ehdotan ajankohdaksi heinäkuun 12-13 päivän viikonlopun seutua. Omilla eväillä/nyyttikestit periaatteella. Ehdottomasti Kuisma Lipponen soittamaan!

 9. Tervetuloa kappeliin sellaisena ajankohtana kuin sovitaan, ehkä ennen siltahyppyjä. Olisko se la 12.7.14 klo 17, minkä jälkeen ajetaan sillalle. Jossain vaiheessa siellä sillalla joku voisi muistella jotain menneitä ikäänkuin virittäen tarinaa.

  Jatketaan mielipiteiden vaihtoa. Mutta käykee iänestämässä pyhänä! Jos ette ole vielä ennättäneet.

 10. Tuo edellä mainittu heinäkuun viikonloppu tuntuisi minustakin hyvältä ajankohdalta tapahtumalle. Toivotaan että sään haltija suosii.

 11. Kaustajärven maantieviittan kun saat takaisin kohdalleen olen valmis tulemaan kotikyläni juhliin. Terveisin: Esko Tarvainen

 12. Oispa mahtava asia saada tuommonen tapahtuma polkastua, elokuun alku tai heinäkuun puolvälin seutu voisivat olla hyviä aikoja minäkin olen tosi innoissaani ja mielessäni elän jo ensi kesää, eipä ole kun poikani tytön rippijuhlat heinäkuulla, taitaavat olla heinäkuun viimesenä sunnuntaina. Ja ei muuta kun nyyttikestit pystyyn, oisko hyvä ajatus, ja kiitos Pentti soitostasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *