Ravintolapäivä Värtsilässä

Ravintolapäivää vietettiin lauantaina 17.5.2014 Värtsilässä

Tämänkertainen, kansainvälinen ravintolapäivä sai synnytettyä peräti kaksi nk. pop-up ravintolaa Värtsilään, toinen Arppen pihapiiriin Viljamakasiinille, toinen Parviaisen maatilalle Niiralaan. Tällä kertaa olivat myös säähaltijat puolellaan, upea auringonpaiste ja lähes parinkymmenen asteen lämpö siivittivät ravintoloita suosioon.

”Makumakasiini” oli usean puuhakkaan yhdessä ideoima ja toteuttama ravintola joka palveli herkkusuita Arppen pihapiirin vanhassa viljamakasiinissa. Helena, Mika, Yuphin, Kaija, Jani, Minna ja Elina olivat loihtineet tarjottavaksi monenmoista herkkua. Heti yhdestätoista eteenpäin riitti ruokailijoita tasaisena virtana pitkin päivää.

Niiralasta, Parviaisen maatilan pihapiiristä löytyi sitten kolme puuhakasta neitokaista, 13 -vuotiaat Elina, Sara ja Milla. He olivat perustaneet maatilakahvilan nimeltään ”Kotipiha” ja kotoisalta siellä todella näyttikin! Pihapiirissä oli leikkimökkiä, tramboliinia, vasikka ja ennen kaikkea toinen toistaan upeampia leivonnaisia. Tytöt olivat iltapäivällä vielä täynnä intoa vaikka päivä olikin alkanut jo seitsemän aikoihin päivän serveerausten valmisteluilla.

niiralan popup ravintola nuoret – Kopio

Elina, Sara ja Milla.

Toivotaan että molemmat paikat olivat tyytyväisiä päivän antiin, pikainen asiakas-galluppi kertoi ainakin sen että kävijät olivat haltioissaan tarjonnasta jollaista harvoin on päässyt kokemaan.

Kuvat puhukoot puolestaan tästä mukavasta ravintolapäivästä aurinkoisessa Värtsilässä!

Parviaisen viikon vanhalle vasikalle keksittiin nimeä ravintolapäivänä. Nimiehdotuksien piti alkaa L-kirjaimella!

makumakasiinin menu

Makumakasiinin hinnasto.

makumakasiinin herkkuja – Kopio

Makumakasiinin herkkupöydän antimia.

Kuvat: Eero-Matti Lintunen.

Share

3 comments for “Ravintolapäivä Värtsilässä

 1. Voimme vain kiittää ja niiata kaikille Maatilakahvila Kotipihassa kävijöille – Teitä oli ilo palvella.

  Päivä oli nuorille yrittäjille antoisa ja mukava. Se myös opetti heille paljon yrittämisestä / järjestämisestä. Sillä nuoret saivat tehdä työt itse – leipomisia lukuun ottamatta.

  Kovasti oli tytöillä ideoita ja ajatuksia … osa niistä kerettiin viime tipassakin toteuttaa ja osa jäi toteuttamatta.

  Kotipiha tilan väki jatkaa arkeaan nyt peltotöiden parissa , hymy huulilla ja mukavaa ravintolapäivää useasti & lämmöllä muistellen.

  Aurinkoista kevättä & kesää kaikille.

 2. Olipa ilo lukea lehdestänne ahkerista ja innoikkaista nuorista “kahvilan” pitäjistä. Tässä se nähtiin että tapahtumia voi myös järjestää “susirajallakin” onnistukaseen, olematta aina kaupungin sykkeessä. Tsemppiä tytöille jatkossakin, teiltä ei tule ideat loppumaan.

 3. En päässyt Parviaisen tyttöjen pitoihin. Mutta uutiset siitä ovat kyllä maistuneet hyvältä. Jatkoa aloitukselle!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *