Kaniperheen yllätys äidille

Mitä äiti haluaa lahjaksi?
Hyvä käytäs on kullanarvoista

Brigitte Weninger/Eve Tharlet: Pasi yllättää äidin, Lasten Keskus 2014

Kaniperheen lapset olivat ihan tavallisia rääväsuita, kilpailivat siitä kuka löytää suurimman klöntin nenästään ja kuka saa ensimmäisenä ryystää ruuan ruokakiposta, tietysti ilman käsien pesua ja puhdistautumista. Tappelu ja kinastelukaan ei ollut lapsille vierasta. Semmoinen käytös saa äidin huokaisemaan, varsinkin kun äitienpäivä on tulossa. Mutta lapset voivat parantaa tapansa. Kanilapset löytävät isän kirjahyllystä hyvän käytöksen oppaan. Siinä selitetään monenlaisia asioita:

– Siisteys ja järjestys
– Hyvät pöytätavat
– Kohteliaisuus ja kauniisti puhuminen
– Kutsut ja lahjat
– Anteeksi pyytäminen

Pasi, toukukas kanilapsi hyvässä ja pahassa, on sitä mieltä että tuota kaikkea ei yksikään kanilapsi opi muistamaan. Mutta vähitellen ihme tapahtuu. Kun äitienpäivä koittaa, on kani-isä pääkokkina ja äiti kutsutaan juhliin kauniilla kortilla, johon on teipattu apilanlehti. Äiti vähän epäilee, että tämä on vain hetken hurmosta, mutta lapset lupaavat, että myös jatkossa he noudattavat isän käytösoppaan sääntöjä. Niinpä niin, eivät ne äidin toivomukset taida niin suuria olla. Eniten hän tietysti nauttii siitä, jos lapset oppivat hyville tavoille ja ohjautuvat aikuistumisen myötä hyville teille.

Muistuu mieleen, kun keräsimme vastapuhjenneita kevään kukkia äitienpäiväksi vaikka juhliminen oli vaatimatonta, eikä äiti suuria juhlia odottanutkaan. Myöhemmin sitten muistimme kortilla, kun välimatkaa lapsuudenkotiin kertyi. Aavistimme, että äiti muistaa meistä jokaista rukouksin ja ajatuksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *