Talkoot Lemin hautausmaalla

Hautausmaalle kokoontui taas reipas joukko siivoamaan talven jälkiä. Erkki Lintunen piti alkuhartauden ennen talkoiden aloittamista. Juhani Kolehmainen oli jo tehnyt paljon ennakkoon, tapansa mukaan. Hän oli kerännyt kynttilät ja kanervat, sekä haravoinut oksia isolta alalta. Vinkka tuulikaan ei estänyt porukan intoa, roskat koottiin muovipressuille, joista sitten minitraktori keräsi ne kuljettaen kaatopaikalle. Nyt kun koivut on poistettu, on haravointi huomattavasti helpompi homma. Puoleen päivään mennessä olimme jo seurakunnan järjestämillä talkookahveilla ja maukkailla pyörösillä ja voileivillä. Seurakunnasta oli mukana viisihenkinen partio, he jäivät vielä lopputöihin.Kelpaa siellä nyt käydä vaikka edesmenneitä äitejä ja isoäitejä muistamassa.

Talkoolaiset työntouhussa. Kuva: Mirja Varonen.

Talkoolaiset työntouhussa. Kuva: Mirja Varonen.

Talkooporukka yhteiskuvassa. Kuva: Mirja Varonen.

Talkookahveilla. Kuva: Mirja Varonen.

 

 

 

4 comments for “Talkoot Lemin hautausmaalla

 1. Kiitokset talkooväelle! Värtsilän hautausmaille
  luultavasti vielä palaamme, koska emme ehtineet
  käydä kaikkea läpi yhden päivän aikana. Tohmajärvellä
  olimme, mutta sielläkin Tikkala jäi käymättä.

 2. Hautausmaiden talkoot jatkuivat Leminrinteen hautausmaalta seuraavana päivänä Kaustajärven hautausmaalle. Siellä Mielosen veljekset Pentti ja Juhani sekä Turusen Taisto olivat viikkoa aikaisemmin kaataneet koivut mäntyjen seasta. Rungot ja paksummat oksat oli pätkitty ja viety pois. Talkoot jatkuivat pienempien risujen raivuulla ja haravoinnilla. Pikku traktorin rinnalla jyrisi Taiston isompi ja talkoolaisten aherrusta täydensi seurakunnan partio.

  Kyllä tuli siistiä! Hautaumaan ilme muuttui ihan silmissä. Kun vielä käytäviä kohennetaan murskeella, niin näky siitä vain paranee. Ja laajennetulle parkkipaikalle mahtuu yhä enemmän äitienpäivän kävijöitä.

  Valitettavasti en osaa panna tekstin oheen valokuvia. Mutta jospa Vuokko ohi kulkumatkallaan korjaisi tämän puutteen?

 3. Unohtui yksi tärkeä asia. Kirjoittelen siitä heti, ettei uudestaan unohdu. Seurakunnan puuhakas haustausmaiden hoitaja Esko Romppanen kertoi, että lähi tulevaisuudessa organisoidaan hautakivien suoristaminen. Omaisten kannattaa olla nyt valppaaman ja seurata siitä ilmoittelua. Kivien aika vaativan työn suorittaa seurakunnan osoittama taho pientä korvausta vastaan. Se on kohtuullinen, ettei kannata itse mennä rautakangella vääntämään.

 4. Kaunis kiitos ahkeralle talkooväelle! Kaustajärven hautausmaa oli siivoustalkoiden jälkeen entisestäänkin kaunistunut. Tänään aamulla olin juhlamielellä kun kävelin siellä tuttujen hautoja katsellen ja kaukaa lampien takaa kuului käen kukunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *