33 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 9

 1. Yritin tarjota puheenaihetta, vaan ei onnistunut. Tekstit alkoivat juosta karkuun, enkä saanut niitä kiinni. Lopulta sekin, minkä olin ruutuun naputellut, häipyi taivaan tuuliin. Sinne missä muutkin lintuset liitelevät.

  Ymmärsin viestin. En kirjoita mitään aihetta, vaikka syytä olisikin.

  Ierikka

 2. Vireällä kylällämme näköjään taas tapahtuu, poimin tällaisen tapahtuman netistä:

  ”Tee upea kranssi Hotelli Joessa ensi lauantaina! Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona Minnalle: 0440736182 tai minna@hotellijoki.com. Kurssin vetää Joensuun Taitobussin Päivi Lemmetyinen.”

  https://www.facebook.com/hotellijoki

 3. Nykyisin Microsoftin käsissä oleva Nokia on taipunut Android käyttiksellä myytäviin kännyköihin.. lopultakin. Nyt niitä saa!
  Lue lisää aiheesta http://www.talouselama.fi/nokialandia/nokia+julkisti+ensimmaiset+androidpuhelimensa++tallaisia+ne+ovat/a2234075. Linkki talouselämän sivuille.

  Aiheeseen liittyen kevennykseksi paljon puhuttu ”Hitler video” jolle saa nauraa, ketä naurattaa..

  Otsikkona: Hitler kuulee, että Microsoft ostaa Nokian
  http://www.youtube.com/watch?v=CDMbX9bt7pE&hd=1

 4. Onko teille sattunut, että olette nähneet nälässä pidetyn lapsen tulevan kylään ja kahvipöydän nähdessään melkein tyhjentää sen. Olisikohan vanhempien syytä seurata pintensä edesottamuksia ja opettaa heille kauniita käytöstapoja? Sivullisen on niin kovin vaikea puuttua asiaan. ”Nuorna vitsa väännettävä.”

 5. Meillä poikien kaverit käyttäytyivät fiksusti. Mikä parasta niistä pojista on tullut valveutuneita kansalaisia tähän yhteiskuntaan.

 6. Olen minäkin nähyt joskus aikoja vuosia sitten nähnyt moista tapahtuvan. Voi voi!
  Mirja Sisko

 7. Noista ”Hitler-jutuista”, nykyisenä liperiläisenä, minua lähiten liippaa kun ”Hitler kuule Viinijärven yläkoulun lopettamissuunnitelmasta” olenhan näiden suljettavien koulujen keskellä. Tosi hauskasti tekstitetty eikä juuri lainkaan kiroilua.

 8. Tiedätkö, mikä on bitcoit?

  1950-luvulla kävelin Joensuun lyseon ovesta välitunnille. Lausahdin meneillään ollutta keskustelun aihetta kuuntelematta, että tulee aika, jolloin ei tarvita seteleitä eikä kolikkoja. Pankissa tiedetään, paljonko sinulla on varallisuutta. Menot ja tulot rekisteröityvät pankkitilille ilman, että käytät käteistä rahaa.

  Kaverit nauroivat.

  No, ei mennyt hyvinkään kauan, kun käyttöön tulivat pankkikortit ja netissä tapahtuva maksuliikenne.

  Nyt toistan: mikä on bitcoit? – Jos olet siitä kiinnostunut, klikkaa nettiin: bitcoit. Jos olet ikäihminen – niinkuin minä – varaudu siihen, että pääsi menee pyörälle tai ihan sekaisin.

  Jos tutustut ehdottamallani tavalla virtuaalivaluuttaan, niin pidä kuitenkin kukkarostasi kiinni – siellä olevista seteleistä tai ainakin pankkikortistasi – äläkä höynähdä sitä vaihtamaan bitcoitkukkaroon.

 9. Sekopää korjaa: kysymyksessä on bitcoin eikä bitcoit.

 10. Kävin Jakokosken metallikeräyslaatikolla. Siinä oli iso määrä kaljatölkkejä, joiden kaulassa luki: pantti 15 euroa. – Keräsin tölkkejä kolmeen muovikassiin ja vein Tuupovaarassa kauppaan. Sain koneesta käteeni pienen lippukkeen, jossa luki 8,85 euroa. Jos en olisi vahingossa työntänyt koneeseen yhtä tölkkiä väärin päin, olisi lippukkeessa ollut tasan 9 euroa. Harmitti niin vietävästi, sillä seuraavan messun kolehtiin tuli osaltani 15 sentin vaje.

  8,85 euroa sujahtaa joka tapauksessa Värtsilän kirkon portaiden korjaustarpeisiin.

 11. Jäi kirjoittamatta, että juttuni on bitcoin.

 12. Aikaista kevättä.

  Tänä aamuna piti oikein hieraista silmiä. Teeret olivat tulleet pellolle soitimelle. Aikaisin ajankohta minkä muistan, lintuja oli n.15 kpl.

 13. Olen tehnyt vastaavia havaintoja teerien kokoontumisista Oriveden jäälle. Nämä ovat sellaista esisoidinta ja tapahtuu silloin kun säät ovat siihen sopivia.

 14. Netistä Ilta-Sanomien sivulta bongattu uutinen liittyen Sotsin kisoihin:

  ”Venäjän valtio palkitsi Sotshin olympiakisoissa mitaleille yltäneet urheilijansa torstaina ruhtinaallisesti rahalla ja kalliilla Mercedes-autoilla.

  Kun Lontoon olympiakisojen mitalistit palasivat Venäjälle, heitä odotti Punaisella torilla 129 kallista Audia. Kultamitalistit saivat Audi A8:n, hopeamitalistit A7:n, pronssimitalistit A6:n.

  Venäjä sai Lontoosta 24 kultaa, 26 hopeaa ja 32 pronssia. Mitalisteja oli toki enemmän, sillä mitali tuli mm. lentopallossa.

  Sotshin mitalistit palkittiin yhtä rehvakkaasti, mutta tällä kertaa Mercedes Benz -autoilla. Pääministeri Dimitri Medvedev jakoi mitalisteille kolmen kategorian Mersuja.

  Vertailun vuoksi: Suomen olympiakomitea lupasi yksilölajin kultamitalista 30 000 euroa, hopeasta 15 000 euroa ja pronssista 10 000 euroa.

  Koko juttu: http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288659452795.html

 15. Venäjän valtiovarainministeri kiittää Suomen jääkiekkoleijonia! =)

 16. Aivan mainio vitsi. Taloudellinen myös.

 17. Tuolla ”Tästä on kysymys” keskustelusäikeessä heitin epämääräisen ajatuksen Karttapaikan osotteiden ”arpomisesta”.

  Kun Karttapaikassa klikkaa ”lähimmän osoitteen” symbolia niin saa todellakin ihmeellisiä osotteita nuolen osoittaessa lähimmän tien varteen. Kokeilkaa niin hämmästytte.

  Laitan tähän suoran lainauksen Maanmittauslaitoksen Karttapaikan käyttöohjeista ja linkin sinne.

  Otsikko: ”Lähin osoite (Karttapaikassa tässä on tienristeyksen symboli. Lisäys Alpon)

  Toiminto näyttää pääkarttaikkunassa käyttäjän osoittamaa kohtaa lähimmän osoitteen, mikäli osoitepisteitä löytyy alle 2 km:n päästä osoitetusta kohdasta.

  Osoitenimi näytetään käyttöliittymässä käytössä olevalla kielellä ja jos tämänkielistä osoitetta ei löydy, osoite näytetään toisella mahdollisella kielellä (suomi / ruotsi). Osoitehaku pohjautuu Maanmittauslaitoksen maastotietojärjestelmästä johdettuun osoiteaineistoon. Aineistossa osoite on tieviivaan liittyvä laskennallinen osoite, kyseessä ei ole virallinen rakennuksen tai kiinteistön osoite.”

  http://www.maanmittauslaitos.fi/kartat/karttapaikka/kayttoohjeet

  Terv Alpo

 18. Siispä tavalliselle tallaajalle hölöpönpölöpön ohjeita. Ja näitä siellä ely-keskuksessakin pöytien ääressä vahdataan, vaan ei ole aikaa/rahaa käydä Mökkivaarassa tarkastusmatkalla/viitoitusta tutkimassa.

  Onkohan väestölaskennankin puolella menossa ATK-höpinän suunnittelu? Kohta olemme vain virtuaali-ihmisiä, ja jos me vanhat höperöt tulemme liian kalliiksi, niin painetaan vain nappia.

  M.O.T eli mikä oli todistettava, niinkuin muinoin koulusssa vanhanaikaisesti laskutoimituksen jälkeen sanottiin.

 19. Niillä postiosotteiden arpojilla työkaluna lieneekin kristallipallo. Niiden kun pitäisi arvata seuraava ja sitä seuraava kuntaliitos etteivät anna samaa osoitetta moneen paikkaan samassa kunnassa.

  Kerran telkussa käsiteltiin tätä osotteiden vaikeutta. Sanottottiin että tulevaisuudessa osoitteen on perustuttava koordinaatteihin eikä tien tai katujen nimiin.

 20. Hei,
  Mustavalkoinen koiramme, partacollie katosi mökin pihasta tänään
  n.klo 16.30 Kaustajärvellä. Hänen nimensä on Efe. Jos havaintoja koirasta, ilmoittaisitko ystävällisesti puh.n:o
  050-3845672. Osoitteemme on Mökkivaarantie 113c. Koskaan hän ei ole
  aikaisemmin lähtenyt, paimenkoira kun on.
  Olemme etsineet ja huudelleet lähiympäristössä.

 21. Ei ole näkynyt järven tällä puolella. Toivottavasti palaa kotiinsa.
  Olen pitänyt Ellinooraa enimmäkseen sisällä, ellen ole itsekin ulkona.

 22. Kadonnut ystävämme löytyi entisen koulun pihalta, oli lähtenyt jäällä kulkeneen moottorikelkan perään. Kaikki hyvin:)

 23. Ei taida Mökkivaarantie ollakaan” keksitty” osoite kun Horttanaisille on virallinen os. Mökkivaarantie 113c ?

 24. Mökkivaarantie on ihan ok. Sen sijaan Mökkivaaraan ei ketään pidä nuoliviitoilla houkutella. Ei siellä ole ketään. Eihän Maiju Lassilan tienkään päässä ole nuoliviittoja. Nimi on ”keksitty” tohmajärveläisen kirjailijan mukaan. Teiden nimet voivat olla mitä tahansa, mitä mielikuvitus keksiikin. Mutta turhaan ei pidä nuolilla osotella. Mökkivaaran 4 nuoliviittaa Via Karelialla on pelkkää keljuilua, kun ehdotettiin Kaustajärvi-nuoliviittojen poistamista tarpeettomina ja vain kylän yhteen osaan osottavina. Ja paikanniemitauluja ei kuuleman mukaan voi kylän laidoille TÄMÄ on meidän kiusaksemme keksittyä.

 25. Olin tänään kielikylvyssä hotelli Joessa. Joessa oli kuulemma väärin, pitää sanoa Joella. Kielitoimiston mukaan erisnimiä ei tulisi taivuttaa, siis pitäisi sanoa Jokissa. Mitä mieltä Värtsin lukijat?

 26. Hotelli Joki. Sehän on oikein hyvä nimi joen varrella olevalle hotellille, mutta taivutusmuodot aiheuttavat vähän ongelmia. Jos sanotaan ”Hotelli Joessa” tai ”Hotelli Joella” tulee asiaa tuntemattomalle helposti mieleen, että kyseessä on ”Hotelli Joe”. Aika oudolta kuulostaisi ainakin minun korvaani tuo Jokissa. Ei maistu oikein hyvälle suussakaan. Taidanpa sanoa edelleenkin Joessa vaikka rannalla ollaankin. Pitemmän kaavan mukaan sanon sitten ”Joki Hotellissa”.

 27. paikallisten puhekielessä esiintynyt mm. sanonnat ”Lähettäänkö Jokkeen?” tai ”nähhäänkö Joessa?” Mielenkiintoinen kielikuva.. =)

 28. Pitää yrittää varoa tuollaisia kielikylpylöitä. Tulee vain paha mieli muistellessa elettyä elämää,, kuinka sitä on monet asiat tullutkin sanottua miten sattuu. Ilmankos ovat ymmärtäneetkin miten sattuu.

 29. Taannoin Kielikorva-ohjalmassa pohdittiin tällaisten paikannimien taivutusta. Inessiivi (-ssa) vai adessiivi (-lla). Ohje Kielitoimistosta oli: Taivutus sen mukaan, mikä on paikkakunnalla ollut tapana. Eli minun synnyinkotini on Laukaassa ei Laukaalla. Ja nyt asun Värtsilässä. – Käyttäisin tässä tapauksessa muotoa ”Joessa”. Sopiin minun korvaani.
  – hannu

 30. Heh! 😀 Hotellimme nimihän ei siis ole ’Joki’, vaan ’Hotelli Joki’. Olemme päättäneet käyttää taivutusta Hotelli Joessa, koska hotellissahan ollaan yleensä rakennuksen sisällä, harvemmin sen päällä.

  Tervetuloa teillekin, ihan sisälle asti! 🙂

 31. Hyvä, asia tuli selvääkin selvemmäksi. Siis kaikki Hotelli Jokeen käymään tai olemaan!

 32. Ja Hotelli Joessa viihtymään! Ja Jänisjoessa uimaan sitten, kun on saatu laituri uimareita, melojia ja airoilla veneilijöidä varten!

  Toivotaan Hotelli Joelle loistavaa tulevaisuutta! Vireä Värtsilä tarvitsee Hotelli Jokea! Elinalle ja Minnalle kiitos Hotelli Joesta!!!

  Laittaisin tähän hymyilevän naaman, vaan en osaa. Hymyilen sitten, kun tavataan ja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *