15 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 8

 1. Niin on sitten Värtsilän Kotiseutuyhdistys r.y. herätetty henkiin vuosikokouksessa Kylätalossa 17.2.14. Jäsenten keruu jatkuu. Jäsenmaksu on 5 euroa/vuosi. Jäseneksi voi ilmoittautua esimerkiksi: Erkki Lintunen, 050-3224727.

  Puheenjohtajaksi kuluvan vuoden ajaksi valittiin Erkki Lintunen ja varapuheenjohtajaksi Aulis Kosonen. Muut johtokunnan jäsenet kahdeksi vuodeksi ovat: Timo Koljonen, Teemu Koljonen, Kalle Lintunen, Esko Nylander, Arja Pekkarinen ja Vuokko Väänänen. Johtokunta arpoo ensimmäisessä kokouksessaan ensi vuoden erovuoroiset 4 jäsentä.

  Johtokunnalle annettiin tehtäväksi saattaa säännöt ajantasalle. Mm. johtokunnan jäsenmääräksi tulee sääntömuutoksen myötä 2+6=8 jäsentä.

  Johtokuntaa evästettiin yhdistyksen tavoitteiden eteen työskentelyä varten seuraavilla pyrkimyksillä: Myllymuseo, maatiaisperuna Wärtsilän musta, Värtsilän kirkon korjaukset seurakunnan apuna, Värtsilän historiatietojen saattaminen kansien väliin sotien jälkeiseltä ajalta, Virtuaalihautausmaat (Leminrinne ja Kaustajärvi).

  Tavoitteet pannaan kiireys- ja tärkeysjärjestykseen. Arvioidaan käytettävissä olevat resurssit (tekijät ja rahoitukset).

  Kokouksen aikana selvitettiin myös Värtsilän eri yhdistysten ja Värtsilän Pitäjäyhdistyksen välisiä suhteita. Toimintakartalle laitettiin myös kunta ja seurakunta. Yksituumainen näkemys kokouksessa oli, ettei mikään eikä kukaan polje toisten varpaille, vaan eri tahoilla ja eri tavoin pyritään samaan päämäärään: Vireä Värtsilä!

  Summa summarum: Perästä kuuluu! Olkaa kuulolla!

 2. Hieno homma!

  Tosi hyvä etteivät samat henkilöt ole mukana jokaisessa kylällä toimivassa yhdistyksessä. Ja hyvää on erityisesti se että yhdistysten välisiä suhteita on nyt käsitelty ja omia ”toiminta-tontteja” siten määritelty.

  Uuttakin yhdistystoimintaa on huhujen mukaan kylälle viriämässä! Aktiivinen voi olla tosin ilman yhdistyksiäkin tai toimien mukana jo olemassa olevissa.

  Mutta hienoa on aktiivinen ja puuhakkaiden Värtsilä! Mukana olen kotiseutuhengellä ainakin…

 3. Hemppa Turunen 19.2.2014, 22:34
  Yrittäkääpäs veikata tässä vaiheessa:
  1.Jääkiekon finalistit. (Suomi,Ruotsi,Kanada, Usa) Ja. 2.Sen voittaja sunnuntain ottelussa.

  Mielenkiintoiset kisat Hiihtokin toi mitaleita taas pitkästä aikaa.
  Viikon lopuksi hyvä ohje monille, kuten itsellekkin, pitää varata ihan nitropurkkikin lähietäisyydelle että voi täysin rinnoin osallistua Olympiakisoihin penkkiurheilijana omien dopingiensa ansioista.
  Onneksi katsojat ovat suojatut yllätys doping testeiltä.

  Ei muuta, kun hauskuutta mukaan kisojen seurantaan kaikille!

 4. Mitenkähän tässä nyt käy? Sunnuntaina alkaa Värtsilän seurakuntakodissa/kirkossa klo 13 messu. Ja TV:ssa klo 14 olympialaisten jääkiekon loppuottelu.

  Jos Pauliina Kainulainen ei pidä maratonsaarnaa – niinkuin ei varmaankaan pidä – niin TV:n äärelle ennättää hyvin 2. erän aikana. Ja kolmannen jälkeenhän ne kultaiset lätkät Leijonille jaetaan.

  Ei siis pie hötkyillä! Ensimmäisen erän tapahtumat näytetään uusinnoissa moneenkin kertaan, niin että urheilun tietopankissa kasvaa ihan korkoa.

  Mistä sen tietää? No, siitä, että venäläiset kannattavat Suomen voittoa. Olisihan se noloa, jos Venäjän kukistanut ei olisi kullan arvoinen. Ja olemmehan me hyviä rajanaapureita. Ja menneet vihanpidot on haudattu sankarihautoihin.

  Tietysti on otettava huomioon Ruotsi. Mutta sehän on kukistettu ennenkin loppusuoralla. Paitsi kun Mietaa hävisi kerran yhdellä sadasosa sekunnilla. Vaan ei olisi ruotslainen voittanut, jos ei olisi saanut kiriä Mietaan avaamaa latua myöten. Mietaa oli aurannut sen ja voidellut suksiensa voitehilla. Hyvähän siinä on skida, kun edellä lykitähän lylyä.

 5. 1.Suomi-Kanada
  2.Suomi
  Näinhän se menee!!

 6. 1.SUOMI
  2.USA
  3.KANADA
  Tällainen veikkaus minulta!!

 7. Ihan on sekaisin Värtsin urheilukansa, kun kirjoittelee samanaikaisesti kahdelle viikon puheenaihe -palstalle. Mutta niinhän se menee myös otteluita katsellessa: on juostava sohvan ja jääkaapin väliä ja katottava, ettei ole matkalla maaliverkon heilahtaessa. Granlundin veivit kun ovat niin yllättäviä.

 8. Olipahan hieno ilta tänään Tohmajärven kirkossa!!!
  Lähde virtaa -konsertissa. Kiitos, Pekka Simojoki!
  Kiitos, Dominantti: Eini Perälä, Heli Pirhonen, Ari Mononen ja Hannu Kivivuori! Kiitos, Helena Nikkinen ja Matilda Nikkinen. ”Voi, mikä riemu”, että Tohmajärven seurakunnassa on tällaista! Ja kirkon täydeltä!!!

  Odotan mielenkiinnolla Dominantin ensimmäistä äänitettä. Siitä tulee hyvä lahja monelle!

 9. Oli hieno konsertti. Mutta miksi mikrofonit? Eikö ainakin laulut olisi kuuluneet ilman niitä. Siinä kohdassa, missä istuin ei juuri puheesta saanut selvää. Kun puhuja käänsi päänsä poispäin mikistä, niin johan puhe selveni. Epäselvyydestäkö johtui, että puhetta tuntui olevan liikaa. Ainakin mainososuuden olisi saanut jättää pois. Dominantti on kyllä HIENO!

 10. Irenen kommentissa on harkittua ”kritiikkiä”. Mutta myös ansaittua kiitosta Dominantin taidosta. Lisään tähän kiitollisuuteen vielä yhden erittäin tärkeän seikan. Miten olinkaan iloinen – ja olen edelleenkin – siitä, että mukana olivat Helena ja Matilda Nikkinen.

  Aina kun näen nuorten osallistuvan aikuisten rinnalla mihin tahansa toimintaan, tunnen luottamusta suomalaisen kulttuurin säilymiseen ja kehittymiseen. Erityisesti tämä tunne viriää, kun tätä voi havaita täällä syrjäseuduilla.

  Siitäkin iloitsin kirkon penkissä istuessani, kun sain katsella ihan nenäni edessä istuvia nuoria kuulijoita.

 11. Minun korvaani kuului hyvänä Ari Monosen laulu – kyllä muutkin laulajat OK. Oli kiva, että naapurin Sirkka pyysi seuraansa ja kyytiinsä.
  Kiitos hälle -olenhan musiikin innokas kuuntelija ja ensimmäistä kertaa kuuntelemassa Dominanttia.
  MirjaSisko

 12. Tämän viikon puheenaihe alkoi Kotiseutuyhdistyksestä. Palaan aiheeseen kertomalla, miten kotiseutuhenki elää ilman mitään yhdistystäkin.

  Kävin kirkolla tarkistamassa, että kaikki on kunnossa su 23.2.14 klo 13 messua varten. Olivat kunnossa. Portaat oli lakaistu. En ensin tiennyt, kuka ne oli lakaissut. Kun menin sisälle, näin ikkunasta takapihalle ja siellä Juhani Kolehmaisen. Lapio lennätti lunta sivuun. Pihamaa muuttui kulkukuntoon.

  Jo aiemmin olin ihmetellyt, kuka on lumennut seinien vierustat. Kuulin Esko Romppaselta, että Kolehmaisen Juhani!

  Juhani on kotiseudun uurastaja! Kunpa hänen esimerkkinsä vaikuttaisi meihin muihin, niin että kukin jollain paikalla osallistuisi vireän Värtsilän kehittämiseen.

  Kovasti toivon, että varsinkin nuorempi kyläläisten väki aktivoituisi, siis alle 30 – 50 v. ja – yli 50 v.

 13. Sunnuntai-iltana klo 18 olimme Pielisensuun kirkossa. Taize-messussa oli hyvä olla. Nuoria oli mukana paljon. Näyttää siltä, että kaupunkinuoret ovat tässäkin mielessä rohkeita.

  On hyvä, että voimme kokea leivän ja viinin juhlan, uskon aterian, useammalla tavalla. Kahden viikon aikana olen ollut mukana kolmenlaisessa messussa. Tohmajärven seurakuntakeskuksessa Tuomas-messussa. Värtsilän seurakuntakodissa ja kirkossa Värtsilä-messussa. Pielisensuun kirkossa Taize-messussa.

  Mikään niistä ei ollut parempi tai huonompi kuin muut kaksi. Ne olivat erilaisia. Hyvä niin!

 14. ”Pappia hiihdettiin ennen pahinta loskaa”. Miten, klikkaa Lemin kirjava, niin tiedät.

 15. Värtsin urheilukansa kirjoitteli samanaikaisesti kahdelle viikon puheenaiheet-palstalle varmaankin siksi, että Hempan alustuskommenttikin oli julkaistu samalla tavalla.

  Kiekkomitaliveikkaukseen tuli kuitenkin kaikkiaan puolenkymmentä vastausta, joille on kaksi yhteistä nimittäjää: Ne olivat hyviä ja ne olivat vääriä!
  Lähimmäksi veikkasi nimimerkki ”Evakko”, jolla meni ristikkäin vain ykkösen ja kakkosen sijoitus.
  Oma vastauksenikin siis meni pieleen; todennäköisesti sekoitin mielessäni ison finaalin (loppuottelun) ja pikkufinaalin (pronssiottelun). Kahden maalin erokaan ei pitänyt paikkaansa, kun jostakin ihmeen syystä poikien piti vielä tehdä kolmen maalin verran ”syrjäseutulisää”.
  Länsinaapuri petti loppuottelussa; minulla ei ole mitään Kanadan voittoa vastaan (sehän oli kiistatta paras joukkue), mutta luotin Ruotsin vahvuuteen pakkotilanteessa.
  Legendaarisen radioselostajan Raimo Häyrisen sanoja vuosikymmenien takaa siteeraten olen sitä mieltä, että ”Suomi pelasi kaikesta huolimatta hyvät kisat”; vain kaksi tappiota ja nekin yhden maalin erolla.

  Viidelläkympillä olin tosi tyytyväinen venäläisten kolmoisvoittoon, kun omat miehemme eivät sitten onnistuneesta hiihdosta huolimatta aivan kärkikahinoihin kuitenkaan ehtineet.

  Naisten kolmenkympin nelonen Kerttu Niskanen voi jo mielessään varautua vastaanottamaan olympiavoittajan tittelin, jos ja
  kun norjalaisten dopingkupla jonakin päivänä lopulta puhkeaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *