12 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 5

 1. Wärtsilä Oyj täyttää tänä vuonna 180 vuotta. Vuonna 1934 juhlat pidettiin Värtsilässä. Paikalla oli mm. Presidentti Svinhufvud.
  Muistaako joku jotain tuosta juhlasta?

  Entä olisiko nyt juhlavuonna jotain mieltä jotenkin juhlia Värtsilän rautateollisuuden merkeissä? Värtsilä-päivät???

  Ideoikaa, kirjoittakaa, antakaa mielikuvituksen lentää!!!

 2. Voin minä tutuille Joen-Hotellissa kahvit kesällä tarjota!!

 3. Värtsiläisten seuralla on Yleisradion tekemä CD äänite tuosta 100 vuotis juhlasta. Sitäkin voisi kuunnella kahvin lomassa.

 4. Kuuntelin radiosta Brysselin konetta,aiheena työvoiman liikkuvuus.Oikein sisuni kuohahti! Ne herrat siellä päättävillä paikoilla käsittävät ihmisen jonkinlaiseksi tavaraksi, jonka voi siirtää aina sinne, missä tarvitaan.Ihmisillä ei saisi olla pysyvää kotia missään, eikä kotiseutua, isänmaasta puhumattakaan.

 5. Irene, olen jo vuosia odottanut seuraavaa suurta yhteiskunnalista ”profeettaa”, joka löytää uuden näyn. Kapitalismi ja sosialismi on koettu. Liberalismi myös. Nämä kaikki on peitonnut varjonimikkeillä markkinoitu rahan kaikkivalta. Ihminen on poljettu jalkoihin. Kenen jalkoihin? Siinä se suuren globaalin muutoksen siemen on. Mutta kuka kirjoittaa uuden yhteiskunnallisen ”katekismuksen”?

  Karl Marx, Adam Smith, Margaret Thatzer (tuliko nimi oikein?), Adolf Hitler, Mao Tse Thung (tuliko nimi oikein?), Josef Stalin jne… Ihmiset, kansalaiset, äänestäjät…? Room.12:1-2…!!! Ihmislajin evolutio, kohti parempaa vai tuhoa?

  Katselin muutama viikko sitten TV:sta puusta tuijottavan apinan surullisia silmiä. Yhtäkkiä niiden ilme vaikutti kyselevältä: tulisin minäkin sinne maahan, mutta miten? Jos olisin silloin katsonut peiliin, olisin näyttänyt minäkin surulliselta. En kuitenkaan kiivennyt puuhun, vaan menin keittiöön ja kuorin banaanin suuhun. Tapaus on palannut mieleen usein myöhemmin ja se apinan silmien ilme.

 6. Nuoret miehet ja naiset tekevät sen seuraavan sosiaalisen vallankumouksen. Millainen siitä tulee sen aika näyttää. Kun riittävän suuri määrä ihmisiä jää vaille tulevaisuutta ja toivoa paremmasta elämästä, silloin tapahtuu yhteiskunnallinen räjähdys ja sen seuraukset ovat väkivaltaisia. Tulevaa voisi jotenkin verrata Ranskan vallankumoiukseen. Sen jälkeen eurooppa ei ollut entisensä. Seuraava yhteentörmäys koskettaa kaikkia mantereita. Kaikkia valtioita ja voi johtaa nykyisten voimakeskittymien pirstaloitumiseen ( USA, EU, Kiina, Intia, Venäjä jne ).

 7. RKTL lopettaa tämän palvelun, ensi syksynä avataan uudestaan ?
  Koiria ei voi häkistä laskea ulos, susihukkia on joka nurkalla oottamassa !

 8. Ellinoora on tiukassa valvonnassa täällä Kaustajärvellä, 1/2 km itärajasta. On ollut koko syksyn ja alkutalven. Näyttää itsekin tajuavan, kun nuuskii metsään päin. Vaikka voihan siellä olla muitakin otuksia kuin susia, esimerkiksi ilveksiä.

 9. Kolmen suden lauma tullut eilen luultavasti Venäjältä. Jäljet tulevat entisen kaatopaikan tieltä,sitten pikitietä pitkin Pirtajärven tielle, josta juosseet melko suoraan Tervavaaraan päin.
  Vilkaisin Janne A:n laittamaa osoitetta. Olihan naurussa pitelemistä! Vaan laittakaapa itse kaikki uSA:n osavaltiot paikalleen!

 10. Tosihauska tapaus tuo Janne A:n osoittama linkki. Onhan se kumminkin kiva, että joku tietää mistä Drakula on kotoisin ja missä Borat luuraa. Mitä tuohon Irenen ehdottamaan USA:n osavaltioiden paikoilleen sijoittamiseen tulee niin jäisi tekemättä. Kalifornian, Texasin ja Floridan jälkeen minun pitäisi varmaan näiden jenkkien mallia käyttäen kirjoittaa kaikkien muiden kohdalle. TÄMÄ OLLA HIAWATHAN JA POCAHONTASIN MAA. Ehkä sinne pohjoisimpaan voisi kopsata tuon People wear fur coats there!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *