Herkkusuille!

Kansainvälinen Ravintolapäivä on aikoinaan Suomessa syntynyt idea joka on levinnyt maailmanlaajuiseksi. Se on päivä jolloin kuka hyvänsä voi mihin hyvänsä perustaa päiväksi oman ravintolan. Nykyisin Ravintolapäivää vietetään muutaman kerran vuoteen ja seuraavaa Ravintolapäivää ensi kuussa, 16.2.2014.

zika

Nyt myös Värtsilä on saamassa ensimmäisen nk. ”Pop-up ravintolansa” sillä Ravintola Willi-venäläinen & Sika avaa ja sulkee ovensa sunnuntaina 16.2. Värtsilän Riistamajalla. Kattaukset klo 13 ja 16.

popupravintola

Ravintolapäivästä on tulossa Värtsi -lehden tietojen mukaan kuitenkin perinne myös Värtsilään. On jo tiedossa että seuraavaan ravintolapäivään toukokuussa ollaan suunnittelemassa vaihtuvien toimijoiden toimesta seuraavaa Pop-up ravintolaa!

Ohessa alla lainattua esittelytekstiä Värtsilään avattavan ravintolan facebook -sivuilta https://www.facebook.com/events/661416563914464/?ref_dashboard_filter=upcoming

”Villi-itä tarjoaa kansainvälisenä ravintolapäivänä su 16.2. kunnon pöhinät! Mukavien kanssahenkisten kulinaristien seuraa, rajoja rikkovia, aitoja makuja sekä teeman mukaista, yllätys liveohjelmaa.

Ja kirsikkana kattauksen päälle – kaikki tämä tunnelmaa luovan, lämmittävän takkatulen äärellä!

”SAPUSKA” – ALKUPALAPÖYTÄ
Maalaisleipää Liisan kotileipomon kiviuunista
Savumestarin levitettä
Riista-kanttarellipiirasta
Silliä a´la Russe
Savumuikkuja ja savumestarin kalakastiketta
Metsäsienisalaattia
Pähkinäöljyssä käristettyjä Puustisen Hirvibalkanmakkaroita
Savumestarin tulista savusinappia
Marinoitua valko- ja punasipulia
Salaatteja

LÄMMIN BUFFET
Kotikutoisia Willisikapullia, viherpippuri-kerma-konjakkikastikkeen kera
Smetanalohta ”Ataman”
Vuohenjuusto-valkosipuliperunoita ja/tai perunamuhennosta
Punajuuri-sinihomejuustopaistos
Hunaja-rakuunaporkkanat

JÄLKIRUOKA
Värtsilän puhtoisten marjojen kiisseliä kermavaahdon kera
Kahvia tai zaijua

RUOKAJUOMAT
Vesi
Kot´kalja

(Ruuat laktoosittomia)

Tämä ainutkertainen kokemus täällä hirveiden suurpetojen keskellä tarjotaan lähes omakustannehintaan, 25€/hlö. Kylmä ulkohuussi sisältyy hintaan!

Tila on rajallinen, varmista siis paikkasi ja toimi varauksesi suhteen nopeasti! Täällä villi-idässä nopeimmat syövät hitaimpien eväät;)

Sitovat ennakkovaraukset tästä hetkestä alkaen ainoastaan Facebookin yksityisviestein.

Alkupalana kaikille mukaan ilmoittautuneille suositellaan iltalukemisina vaikkapa Wenfu Lun kirjaa ”Herkkusuu”.

 

31 comments for “Herkkusuille!

 1. Ilmoittautuminen tehty vaikeaksi.Mummorukat jäävät ilman.
  Ensimmäinen villisikä Suomessa vuonna 65.

 2. Ilmoittautumiset voi suorittaa myös puhelimitse numeroon 040 377 3612. Kattauksia on siis kaksi, klo 13 ja 16.

 3. Hieno juttu, Eero-Matti ym. asian Värtsilään tuoneet!!! Vireä Värtsilä viriää yhä enemmän!!! Jatkoa toivotaan!!!

 4. Tuli mieleeni…

  Onko ravintolapäivän periaate kotikokkien
  esiinmarssi ja taitojen esittely
  vai
  yritystoiminnan harjoittaminen ilman
  ilman byrokratiaa, maksuja ja velvollisuuksia jne.

  Ravintolapäivän nettisivujen mukaan ravintolapäivän periaatteisiin ei kuulu
  kaupallisen tuotenimikkeen, liiketilan tai -toiminnan mainostaminen tai muiden Ravintolapäivään liittymättömien tarkoitusperien edistäminen ja tilaisuus toimia ravintoloitsijana on periaatteessa lähinnä suunnattu kotikokeille.

  Miten lie…liikutaanko hieman rajoilla tässä

 5. Mahtanetko ystävällisesti tarkentaa? Mikä pointtisi on?

  Jäi nyt häiritsemään se että minkähän liiketoiminnan tai -tilan tunnetuksi tekemistä tässä tempauksessa on mielestäsi kyse?

  Minulle voit myös soittaa jos asia sinua kovin häiritsee. Voimme hyvässä hengessä keskustella ja voin toki harkita myös sitä että jätän Ravintolapäivän tapahtuman osaltani toteuttamatta.

  Yst. Eero-Matti Lintunen, p. 040 3773612

 6. Tulihan se puskasta ampuja taaskin pramille! Nyt on kysymys Värtsilän tuotteesta, jolle on syytä toivoa menestystä. Vai pitääkö taas kysellä jostain lupaa.

  Liikutaan kyllä rajalla – Suomen ja Venäjän – ja rajalla on rauhallista. Mennään syömään Riistamajalle ja nautitaan Riistamajan kotikokkien tarjoilusta. Hintakin on ihan konkurssikypsä!

 7. Tämä Ravintolapäivä Willi venäläinen sika on juuri mitä ravintolapäivältä odotetaan. Ystäväni Joensuussa järjesti viimeksi tämän ko. päivän aikaan lounasta muutamalla kattauksella. Ilmoittauduttiin etukäteen ja facebookki oli hänellä markkinointikanava. Lisää tämmöisiä, jos tässä itsekkin innostuisi joskus. Eero-Matti, aina löytyy niitä jotka….tiijäthän sie.

 8. Olin jo kerinnyt päättää, että vanhenen arvokkaasti enkä koske fasebookiin pitkällä tikullakaan.. Jokohan nyt pitäisi muuttaa mieltään ja opetella naamakirjaa, on tuo porsaan etupää niin herkullisen näköinen

 9. Ahaa… nyt ymmärsin pointin! Tässähän joku tienaa rahaa!!

  Jos tätäkin puolta hieman avaan niin hyvinkin vähällä laskuopilla voi selvittää ettei tässä ainakaan kukaan tienaa…

  Tilasin villisian paistilihaa josta jauhelihan jauhan, 32€ kilohintaan ja tuota lihaa tulee menemään tolkuttoman paljon. Kun buffetkattauksessa taitaa olla toistakymmentä muutakin tarjottavaa joista jokainen maksaa enempi tai vähempi, tulee tarveaineille jo melkoisesti hintaa.

  Perjantaina kerään tavarat kasaan, koko lauantai menee esivalmisteiden teossa ja kun kukko pieraisee sunnuntaiaamuna, alkaa tilan laitto; siivous, somistelu ja varsinaisten ruokien teko.

  Eli kolme täyttä päivää töitä, kaikkien kulujen jälkeen muutamien kymppien korvaus tästä ei voi aiheuttaa kateutta mikä tuossakin ylläolevassa avauksessa taitaa olla loppujen lopuksi kaiken takana.

 10. Ravintolapäivä on isoissa kaupungeissa kehitetty konsepti – niissä missä ihmisiä kävelee koko ajan jokaisella kadulla ilman mitään ilmoittelua. Kun järjestetään harvaanasutuilla alueille, ja erityisesti näin poikkeuksellisen laajaa menua, tilanne on pakostikin erilainen. Lisäksi itse tapahtumaahan markkinoidaan esim. Helsingissä kovasti, esim. Hesarin liitteenä tulevalla ravintolakartalla.

  Miusta on TODELLA UPEAA, että Eero-Matti avaa pelin täällä! Siinä että perustaa ravintolan vain yhdeksi päiväksi ei taatusti netota suuria rahoja, niinkuin ei ole tarkoitustaan. Toukokuussa on sitten ”Ravintolapäivän periaate ja henki” tervetullut myös avaamaan oman ravintelinsa päiväksi muiden mukana, kun järjestetään yhteiset tilat ja tiedotetaan koko tapahtumasta kokonaisuutena kaikelle kansalle. Tuolloin voi tulla mukaan vaikka tekemällä vain yhtä ruokalaatua (alkupaloja, pääruokaa, jälkiruokaa, juotavaa tai pikkunaposteltavaajne.), mutta jos helmikuussa rupeaa myymään yhtäkkiä ruoka-annoksia Värtsilän Arppen pihassa kertomatta kellekään asiasta etukäteen, saattaa jäädä kovasti omalle perheelle syömistä.

  Ravintolapäivän ajatuksena ei ole myöskään tuottaa tekijöille tappiota, vaan järkevänhintaista ruokaa ja upeita ruokaelämyksiä sekä syöjille että kokkaajille! Ravintolapäivän verkkosivujen karttaa katsomalla huomaa miten ainutlaatuista on, että myös tänne Värtsilään avautuu pop-up ravintola.

 11. Jos oikein muistan, niin Värtsilässä on aikaisempaakin kokemusta ihmisten piensieluisuudesta ravintolapalveluihin(kin) liittyen.

  Rajaseudun työttömät pitivät julkista ruokalaa ensin Patsolan koululla ja sitten myöhemmin Urheilutalolla. Silloinen Sinkkarin yrittäjä V. Kousa näki tässä jonkin uhkan omalle toiminnalleen ja yritti saada kilpailijan suistetuksi lopulta siinä kuitenkaan onnistumatta; jotakin käräjiä asian tiimoilta kuitenkin käytiin.

 12. Seitsemän kuolemansyntiä; ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja irstaus.

 13. On se hienoa. että Värtsilässäkin eletään nykypäivää.
  Ruokalista on kertakaikkisen houkutteleva. Olisi vain
  muutama sata kilometriä vähemmän matkaa, niin varmasti
  osallistuisimme syöminkeihin. Ei kai nyt sentään kukaan
  voi kadehtia toisten toimeliaisuutta. Kova työ on aineiden
  hankinnassa ja varsinkin tällaisen ruokamäärän valmistuksessa.
  Nautinnollisia hetkiä sinne Riistamajalle ja kiitokset
  Eero-Matille ja muille asianosaisille.

  Pussinpohjan Masa

 14. Mielestäni äidinkieltämme kohtuullisen hyvin taitavana, Värtsilehteä alusta saakka seuranneena, osaan hyvin tulkita yhdistelemällä vanhoja tekstejä ja kirjoituksia toisiinsa.

  Tunnistan siis melko helposti kirjoitustavasta nämä nimimerkin takaa kirjoittavat.

  On jännää tämä salapoliisitouhu, mutta selvisipä tämäkin;)

 15. Voisin kertoa useita esimerkkejä aina 1950-luvun alkupuolelta asti Värtsilää vaivanneesta pottuilusta ja selkään ampumisesta. Vieläpä ihan viime ajoiltakin. Mutta olkoon. Näyttää nimittäin siltä, että on tapahtumassa muutos.

  Urheilukenttäkin, jolla juoksin innokkaasti poikasena, siinä kirkon kohdalla tien toisella puolella märällä pellolla, ”kylätappelun kompromissi”, on nyt taas oikeassa tehtävässään, peltona. Yhä enemmän Uusikylä ja Patsola ovat samaa Värtsilää, jonka tulevaisuuden elinehto on yksituumaisuus ja uusien ideoiden hyväksyminen, jopa toivominen.

  Mennään syömään Riistamajalle ja hymyillään!

 16. Tällainen ruokatapahtuma on myös erinomainen kohtaamispaikka kaikenkarvaisille ihmisille. Niitä ainakin minä haluan tavata.Ja ilmoitus oli tehty erittäin houkuttelevaksi.

 17. Irene, annanpa parran taas kasvaa takaisin siihen yli 100 vuotta sitten eläneen esi-isäni parranmittaan, jota parturi äskettäin lyhensi nykyaikaan.

  Ovathan nuo Riistamajan herkutkin sen arvoisia, että pitää ottaa vauhtia kaukaa vanhoilta riistamailta.

 18. Ravintolapäivän nettisivujen mukaan ravintolapäivän periaatteisiin ei kuulu
  kaupallisen tuotenimikkeen, liiketilan tai -toiminnan mainostaminen tai muiden Ravintolapäivään liittymättömien tarkoitusperien edistäminen ja tilaisuus toimia ravintoloitsijana on periaatteessa lähinnä suunnattu kotikokeille.

  Kaikki nuo löytyvät järjestäjien facebook sivuilta.

  Oletteko lukutaidottomia vai ettekö ymmärrä lukemaanne.

  En ainakaan mainosta hotelli Joen ”ystävällistä” palvelua tämän jälkeen.

  Terveisin entinen asiakas

 19. Yllä olevasta sanotaan ” veti herneen nenäänsä”.
  Kaikki se toiminta, joka palvelee Värtsilän yrittäjien elämää ja parantaa elämisen mahdollisuuksia on luvallista ja suotavaa.

  Niskojen nakkelu ja pahansuopainen uhittelu ei ole hyvien käytöstapojen mukaista. ”Ennen sanottiin mene nurkkaan häpeemään.”

 20. Anteeksi mutta olisiko tässä nyt voinut syntyä jokin väärinkäsitys? Hotelli Joki ei ole millään tavalla tässä mukana, vaikka ilmoitammekin verkkosivuillamme kaikista Värtsilän tapahtumista järjestäjästä riippumatta. Ihan tavallisena, hyvästä ruoasta tykkäävänä värtsiläläisenä ja yksityishenkilönä kannatan Ekin yksityishenkilönä järjestämään ravintolapäivän pop-up ravintolaa Värtsilän riistamajalla, joka ei ymmärtääkseni ole liiketila.

  Kannatan kaikkien muidenkin tapahtumien järjestämistä tällä alueella. Mitä vireämpi kylä, sitä parempi meille kaikille. 🙂

 21. Säännöt täällä, aika vapaat ovat.

  Lainaus niistä alla. Tarkemmin netistä
  http://www.restaurantday.org/fi/info/
  ————————————
  Tavoita asiakkaasi

  Kun olet valinnut paikan ja suunnitellut tarjoilut, ilmoita ravintolasi palveluumme. Keksi kuvaava ja ytimekäs nimi, valitse aukioloajat sekä täytä muut tarvittavat tiedot (voit muokata niitä myös jälkikäteen). Markkinoinnissa kannattaa lisäksi hyödyntää sosiaalista mediaa, kuten Facebookia ja sen tapahtumia.

 22. Tarkennan vielä, että myöskään toukokuun ravintolapäivää ei liity mitenkään hotelliin tai sen ravintolaan, vaikka olemmekin mukana talkoissa järjestämässä tapahtumaa kaikille, jotka siihen haluavat osallistua. Itse asiassa, tämähän on tavallaan kilpailua meidän omalle ravintolatoiminnallemme, mutta otamme sen ilolla vastaan, koska se palvelee koko kylää ja antaa entistä useammalle syyn tulla Värtsilään!

 23. Hyvää ruokahalua Riistamajalla! Muistakaa varoa, ettette puraise omaa kieltänne! Se on nimittäin ahneuden seurausta. Eikä saa kaivaa haarukalla hampaiden välejä. Se on sivistymätöntä.

 24. Eki ja Elina, älkää välittäkö entisen asiakkaan ikävistä kommenteista, ovathan nykyiset asiakkaat paljon mukavampia..Tulisimme kyllä Riistamajalle, mutta kun leidit ovat landella nyt, niin silloin tuskin päästään..

 25. Kiitos mieltä lämmittävistä palautteistanne! Ja eritoten varauksista joita on tullut jo pelkästään vuorokauteen todella runsaasti! Paikkoja on vielä jäljellä mutta tätä vauhtia ne loputkin täyttyvät lähipäivinä. Mukavaa että tällaista osataan arvostaa täällä Värtsilässä!

  Pop-up Ravintola Willi-venäläinen & Sika lahjoittaa raaka-aine-, polttoaine-, maja- ja astiavuokrakulujen jälkeen koko Ravintolapäivätuoton, sis. 3 päivän talkootyön Värtsilän Kotiseutuyhdistyksen keräystilille.

  Lahjoituksen toiveena on se että varat tultaisiin käyttämään lasten- ja nuorten kokkikurssin järjestämiseen tulevana kesänä Värtsilässä.

  Pop-up Ravintola Willi-venäläinen & Sika promoottori Eero-Matti Lintunen lupaakin käyttää omia suhteitaan ja hoitaa lasten kokkikurssin vetäjäksi Suomen Keittiömestareiden puheenjohtajan, TOP CHEF -tv-ohjelmastakin tutun Ulla Liukkosen.

 26. Näilläkin sivuilla lauotaan päin naamaa sellaista jota ei kasvokkain puhuessa puhuttaisi. Nimimerkin suojassa on helppo törkyillä.

 27. Eero-Matin lahjoituksen osoite on hieno. Lapsia ja nuoria juuri tarvitaan vireän Värtsilän säilymiseksi ja kasvamiseksi. Perinteiden siirtäminen on hyvä asia, mutta uusien ideoiden löytyminen sitäkin tärkeämpää.

 28. Älkäähän nyt! Ihan hyviä on nuokin ”puskasta lauotut” kommentit. Ja tulipa ne nyt miltä suunnalta hyvänsä, niin antaa tulla vaan ja samaan tien mennä.Tulipahan kaikille ainakin selväksi, mikä on pop-up ravinteli. Pitäähän erilaisia mielipiteitä sietää. Hyvä, kun ilmottautuneita riittää. Odotan jo vesi kielellä, miltä herkut maistuu.
  P.S. Elinan hotelli sai taas tänään kehuja. Toivotan koko sydämestäni menestystä!

 29. Olen saanut luotettavalta taholta tietooni.

  Seuraavaan Ravintolapäivään toukokuussa, jolloin siis muiden ideanikkareiden toimesta olisi Arppen pihaan tulossa isompi kokonaisuus (en ole mukana järjestelyissä!!) tulisi peräti Joensuusta saakka toimija joka perustaa päiväksi ”KATEELLISTEN KAHVILAN”. Kuppila lupaa tarjota laihaa kahvia, kuivaa pullaa ja huonoa palvelua!

  Eli Värtsilällä on vetovoimaa!

 30. Voisiko joku tapahtumaan osallistuneista tehdä siitä jutun kuvien kera Värtsin lukijoiden iloksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *