Lämmintä joulupuuhaa

Joulun valmistelua
Askartelua ja ruuanlaittoa
Lämmintä puuhailua yhdessä

Kaisa & Aleksi Kuokka: 24 askelta jouluun, WSOY 2013

Joulun aikaan voi puuhastella pientä ja kaunista, sekä maistuvaa. Välttämättä ei tarvitse mennä ja touhottaa. Joulukalentereista paras on itse laadittu pussikko, jossa ei välttämättä ole pakettia joka päivälle. Lämmin ajatus paperille kirjoitettuna riittää.

Monella perheellä joulu menee stressin puolelle ostoshuumassa ja toiveiden sekamelskassa, sekä jouluruokien valmistamisen piinassa. Se ei suinkaan ole tarkoitus.

Kirjan tekijät neuvovat meitä ottamaan joulun vastaan lämmöllä. Touhotus on turhaa. Muistuu mieleen opettajan ammatistani ne joulunaluspäivät, kun luokan lattialle levitettiin olkia ja kun koulu päättyi, oli jokaisella valmiina oma olkipukki. Jotain sellaista pitäisi perhejoulunkin olla.

Kirjassa annetaan ohjeita joulukalenterin laatimiseen, olkitöihin, vihreistä havupuun oksista tehtyihin koristeisiin, kynttilöiden käyttöön kaamoksen pimeässä, lumen ja jään mahdollisuuksiin joulun puuhissa, pikkujoulun pitoon, itse tehtyihin lahjoihin, joulun juomiin, pipareihin ja pikkuleipiin, paketoinnin nikseihin, joulutervehdysten laatimiseen, kuusen koristeiden tekoon ja sijoitteluun, joulun kukkiin, jouluruokiin, jne jne…

Ihan hyvä ajatus, että jouluna muutkin osallistuvat puuhailuun kuin perheen äiti, muiden tuskaillessa tekemisen puutetta ja odottamisen piinaa. Kirjan hyvä puoli on, että se tarjoaa ohjeita, miten jouluiset asiat toteutetaan. Jokaisella ei ole mahdollisuutta ankanmaksacrostineihin tai siianmätileipiin, mutta moni askartelu onnistuu pienemmälläkin varustelulla. Tärkeintä on, että ohitetaan joulustressi yhdessäolon lämmön avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *