Herkkua oli siinä monenlaista

Tässä pöydässä  suussasulavan herkulliset karjalanpiiroot ja vatruskat munavoin kera,

Tässä pöydässä suussasulavan herkulliset karjalanpiiroot ja vatruskat munavoin kera,

Siinäpä oli herkkua monenlaista kun värtsilaistenseuralaiset kävivät yhteiselle jouluaterialle Parppeinpirtissä. Pirtin isäntä ja emännät toivottivat vieraat tervetulleiksi oikein laulun myötä ja olivat tietenkin loihtineet jouluisen ja maanmainion karjalaisen pitopöydän vieraiden iloksi.

Hyvin oli kutsu kuulunut kun pirtti oli täynnä väkeä. Paikalle tultiin oikein kahdella bussilla, joista toinen lähti Joensuusta ja toinen Tohmajärveltä. Seuran jäseniä oli saapunut juhlaan jopa Savonlinnasta ja aina Helsingistä sakka.

Puheenjohtajalla on ollut tapana vuoden viimeisessä kokoontumisessa kerrata vuoden aikana tehtyä seuratyötä ja niin tapahtui nytkin. Aulis Kosonen palautti kuulijoiden mieleen kunkin kuukauden merkittävimmät tilaisuudet, kokoukset aiheineen ja retket kohteineen. Osanotto on ollut vaihtelevaa. Lapin syyskuisella ruskamatkalla oli vain seitsemän seuran jäsentä, kun taas tämänkertaiselle jouluaterialle kokoonnuttiin ihan seitsemäkymmenenviiden jäsenen ennätysmäärällä.   Hyvin suosittuja kuluneen vuoden tapahtumia olivat myös teatterimatkat .  Lokakuun toisena päivänä Värtsilän kylätalossa oli sali täynnä laulajia.  Kylätalon tapahtumaan  liittyi historiallisen kilometripylvään paljastus. Lyhyet maininnat tapahtumista löytyvät myös seuran nettisivulta.  Puheenjohtaja kertoi seuran talouden olevan kunnossa ja  vuoden lopussa jäseniä on vähän yli kaksisataa , mutta suunta on ollut hieman aleneva.

Kuluneiden kahden vuoden aikana on kuollut useita seuran jäseniä. Heidän muistoaan kunnioitettiin hiljaisella hetkellä.

Vuoden 2014 toiminnasta on tiedossa tammikuun 17. päivän teatterimatka Varkauteen, jossa nähdään ”Kekkonen -syntymästä kuolemattomuuteen”. Muusta tulevasta toiminnasta johtokunta tiedottaa myöhemmin.

Kaiken edellä mainitun lisäksi johtokunta oli järjestänyt hyvää ohjelmaakin, musiikkia laulua, runoa ja suorasanaisempaa kerrontaa.

Kuultiin Anja Murasen lausumana Kaarlo Sarkian runo  " Lapsuuden joulu".

Anja Murasen lausumana kuultiin Kaarlo Sarkian runo  ”Lapsuuden joulu”.

Herkut on nautittu ja harytaina kuunneltiin jouluista ohjelmaa.

Herkut on nautittu ja hartaina kuunneltiin jouluista ohjelmaa.

Ulkona iltahämärtyi.

Pirtissä kuunneltiin  jouluisia lauluja. kun ikkunain ulkopuolella ilta eteni siniseen hämärään.

Tämä duo on viihdyttänyt värtsiläistenseuralaisia lauluillaan lukemattomt kerra.   Tässä joululaulua säestävä Anniina Luukkainen viihdytti väkeä myös polkkasikermällä.

Nämä rouvat,  Hilkka Partanen ja Leena Koljonen,  ovat viihdyttäneet lauluillaan ja muilla esiintymisillään värtsiläistenseuralaisia  lukemattomat kerrat. Tässä aloitellaan joululaulua, jota säestävä Anniina Luukkainen viihdytti väkeä myös polkkasikermällä.

Ja ennen kotimatkalle lähtöä laulettiin yhdessä  Värtsilän laulu.

Mukana olleiden kiitokset puheenjohtajalle, johtokunnalle ja ohjelman esiintyjille onnistuneesta joulujuhlasta.

Tavataan Värtsiläisten Seurassa !

Rauhallista joulun aikaa ja onnea tulevalle uudelle vuodelle 2014 !

Share

2 comments for “Herkkua oli siinä monenlaista

  1. Hyvät näytti tarjoomukset olevan, niin hengen kuin ruumiin tarpeisiin.Menestystä aktiiviselle seuralle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *