95 comments for “Viikon puheenaiheet vko 47

  1. Kenenkä mahtaa olla puna-valkoinen lasikuituvene, perässä Suzuki -merkkinen perämoottori kylän sillan kupeessa? Vene on jo puoliksi veden alla mutta onneksi yhden kyläläisen toimesta narulla nyt kiinnitetty. Kannattaisi pikaisesti käydä vene pelastamassa!

  2. SPR 2
    Unicef 8
    Värtsilän kirkon tukikeräys 100

    Mitä lie lukuja? Jotain tuttua kuitenkin, jos tottakaan.

  3. Sakari, selitä!
    Eero-Matti, nostettaisiinko vene myyjäisiin?

  4. Pätkä sanoi muinoin Pekka Puupää -elokuvissa, että ”Eihän asia minulle kuulu. Mie vaan kysyin.”
    Itse toivon olevani tässä asiassa Pätkän mittainen.

  5. Ei enää aisassa soi kello
    ei längissä ”moru”murahtele
    ei setolkassa kilise tiuku
    hevonen kun juoksi
    soi aisassa vinhasti kello
    kiivaasti längissä mourusi moru
    tuli vastaan ylämäki
    hevonen mäkeä ylös kiskoi
    kello aisassa kilahteli
    moru längissä mourahteli
    tiuku setolkassa sinitteli
    tuli sitten alamäki
    taas alkoi soitto raikaa
    se oli musiikin taikaa

  6. Tulipa mieleeni: Ennenn vanhaan nuorena parina lähdettiin viemään jyviä myllyyn Äly-nimisellä hevosella. Sillä oli jo ikää ja jalka nousi verkkaisesti. Ylämäessä kokeiltiin , kuinka hitaaksi askeltaminen kävisi.Siihen se seisahtui keskelle ylämäkeä, kunnes sai hiukan ohjaksen peristä.

  7. Mummo meni junaan – muistileikki

    Voidaan leikkiä missä vaan. Vähintään 2 leikkijää.

    Leikin aloittaja sanoo: ”Mummo meni junaan” ja lisää
    jonkin matkatavaran. Esim. ”Mummo meni junaan ja
    otti mukaansa sukat”

    Seuraava toistaa aloittajan lauseen ja lisää mukaan
    taas yhden tavaran:”Mummo meni junaan ja otti mukaan
    sukat ja silmälasit.”

    Jokainen leikkijä lisää vuorollaan jotakin kaikkien
    edellisten perään. Se joka unohtaa jotakin pois
    listasta putoaa pelistä.
    *

    Varsinainen muistipeli – niin mummoille kuin
    vaareillekin.

  8. Korjauskommentti:

    Taisi tämä mummo mennä sekaisin
    ”junanvaunuista” kun kommentti
    lipsahti vikaraiteelle.

    Sorry!

  9. Olen tainnut tämänkin jutella jo aikaisemmin, mutta kun on kysymys rovasti Uskista, niin kerronpa uhallakin uudestaan.

    Lintulan mies Karpin Topi oli lastannut ison lantakuorman rekeen ja yritti saada Noita-tamman vetämään sen ylös lantalan mäestä. Hän antoi ohjaksen peristä ja vahvisti käskyään ärrä-päillä.

    Rovasti käveli läheisellä tiellä. Hän näki ja kuuli, mitä lantalan edustalla tapahtui. Niinpä hän tunnetusti lyhyillä askelillaan kiirehti paikalle ja alkoi nuhdella Karppia. Tämä vähän yksniittisenä kaverina heitti ohjakset kuorman päälle ja tokaisi: ”Perkele, aja ite!” – Tämä on varmasti totta eli alkukielellä: aamen.

  10. Tämän viikon puheenaiheet alkavat muistuttaa pikku joulun juttuhetkiä. Vene Jänisjoella, keräykset ja myyjäiset, puupäät ja pätkät, aisakellot, jyväkuorma ja Äly-heppa, lantakuorma ja rovasti. Mutta ei tätä pidä tähän lopettaa, vaikka aamenkin on lausuttu.

    Värtsin yksi erinomaisuus on myös tässä lehden sisällössä. Antaa mennä alamäkeen ja ylämäkeen, ohjakset löysällä, joskus vaikka vähän lannasta töhkälläänkin. Onhan meillä mäntysuopaa. Ei siis tehdä juopaa.

    Kirjavan jutustelun joukkoon tämäkin puheenvuoro: – Eilen oli pyynnöstäni kolme itämaan viisasta tutkimassa mahdollisuuksia rakentaa Värtsilän kirkkoon maalämmitys. Lupasivat lähitulevaisuudessa antaa tietoa paperilla. Kun ilmalämpöpumpu ja nestekaasukamina ovat joulukuussa paikoillaan, voimme tarinoida jatkotoimista lämpimässä kahvikupin äärellä. Siis myötätuulessa mennään, eikä einoja ole enää näkyvissä.

  11. Meilläkin on noita aisakelloja pareittain,
    kummallakin asujalla omansa lapsuuskodin muistona.

  12. Hei,

    Mitä ihmettä, kuulin, että Kaustajärvi on pyyhkäisty pois

    ”kartalta”. Se onkin muuttunut Mökkivaaraksi??

    En ole tiennyt syntyneeni Mökkivaarassa?!

    Mistä tässä on kysymys, miten tää muutos on lähtenyt liikkeelle,

    jonkunhan on täytynyt olla aloitteelinen.

    Mökkimme postiosoite ja postinumero ovat Kaustajärvi.

    Mulla on vahvat sukujuuret Kaustajärvellä ja niin monella muulla-

    kin, isovanhempani ovat jo siellä asuneet.

    Kertoisko joku, en oo enää kartalla ?

    Miten tällainen on mahdollista, ei meiltä ole ainakaan kysytty
    mitään. Ei kai tämä pelkkää virkamiestyötä voi olla.

    Virallisissa kartoissa ja myös navigaattoreissa
    on Kaustajärvi. Niiden perusteellahan paikkakunnalle saapuva
    yleensä suunnistaa.

    Mikä lienee tämän muutoksen historia, ei aavistustakaan, mutta

    Kaustajärvi(kyltit) täytyy saada entiselle paikalleen.

    OUTOA!!!!

  13. Elä Paula hötkyile, ei siellä mitään ole tapahtunut. Joiltakin on vain suhteellisuuden taju hiemen pettänyt. Kylä on edelleen KAUSTAJÄRVI ja tie sinne meidän lapsuus maisemaan on Mökkivaarantie. Jos joku sitä mökkivaaraa etsii niin kyllä sitä tietä sinnekin pääsee.

  14. Paula Horttanainen, minäkin olen vihainen, koska olen aloitteen tekijä, joka ei ole tullut ymmärretyksi eikä kukaan ole ollut apunani. Tohmajärven kunnanhallitus yritti, vaan ei valtionhallinto enää kuntien mielipiteistä piittaa, vaikka ne olisivat järkeviä.

    Tarina on lyhykäisyydessään seuraava: Otin yhteyttä Pohjois-Savon ELY-keskukseen, joka vastaa tieliikenneasioista. Ehdotin, että Kaustajärvi-nuoliviitat (4 kpl) poistettaisiin ja Kaustajärven kylän laidoille asennettaisiin kylätaulut, niinkuin on esimerkiksi Saarivaarassa ja monen muun kylän laidoilla. Kaustajärven muinoinen keskushan on nyt rajan väärällä puolella, eikä sinne Mökkivaarantietä myöten pääse.

    Ehdotukseni ei johtanut myönteiseen päätökseen Kuopiossa, vaikka sitä kunnanhallituksemmekin puolsi ja jopa kiirehti. Pyysin herroja käymään paikan päällä. Eivät herrat käyneet, ei edes yksi, vaan lähettivät duunarit vaihtamaan Kaustajärvi-nuoliviitat Mökkivaaraksi. En ole saanut selitystä, miksi.

    Lähdin asiaa hoitamaan, koska Kaustajärvi on isompi alue kuin järvemme eteläpuoli ja esimerkiksi monet meille tänne järven toiselle puolelle pyrkineet harhailivat järven eteläpuolella.

    Olen nyt yrittänyt tavoitella Patrick Hublinia Pohjois-Savon ELY-keskuksesta, jotta antaisivat nyt sen Mökkivaaran olla näin. Mutta kylän laidoille on pystytettävä Kaustajärvi-kylätaulut. Siten saataisiin Kaustajärven kylä tiellä kulkeville näkyviin.
    Tämä ei ole kohtuuton vaatimus.

    Olisin kovin hyvilläni, jos soittaisit sille Hublinille Pohjois-Savon ELY-keskukseen. Jospa naisen ääni olisi tehokkaampi kuin vanhan parran tärinä. Laitan numeron seuraavaan kommenttiini.

    Terveisin kotikyläsi ainakin vielä toistaiseksi vakituinen asukas
    Erkki Lintunen, 050-3224727.

  15. Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, 70100 Kuopio tai PL 2000, 70101 Kuopio.

    Puh.vaihde 0295026500, ark. klo 8-16.15. suunnittelupäällikkö Patrick Hublin.

  16. Ihmettelen vain edelleenkin, MIKSI tällainen ”remontti” piti

    alun alkaen käynnistää?

    Eihän sinne kunnasta, eikä Ely-keskuksesta oma-alotteisesti

    kukaan olisi tullut kyselemään, että haluaisitteko vaihtaa

    Kaustajärven opasteet Mökkivaaraksi, joka on tietääkseni mitätön

    mäen nyppylä jossain metsän keskellä.

    En tunne tätä prosessia ollenkaan, aika haastava tilanne, aloit-

    taa neuvottelut kylmiltään jonkun virkamiehen kanssa.

    Ei taida olla nyt naiseudesta apua.

    Olen pettynyt ja surullinen.

    PS. Vieläkin kysyn, MIKSI, mihin tällä pyrittiin?

  17. Millainenhan metakka syntyisi jos Värtsilän kyläkyltit poistettaisiin.. tai muutettaisiin.. hups heijakkaa! Tämä ei ollut idea, tiedoksi sinne ELY:lle. Sammakko pääsi suustani..

  18. Yhdyn Paulan ajatuksiin. Kertakaikkiaan ikävä juttu.

  19. Tarve tiekylttien vaihtamiseen lähti Värtsin mukaan Erkki Lintuselta. Perusteena oli, että hänelle tulevat vieraat eivät osaa perille. Erkki on käynyt keskustelut ja kylttien muutostarpeen elyn virkamiehen kanssa. Muiden on hankala nyt tässä vaiheessa käydä asiaa hoitamaan varsinkaan kun ei alun alkaenkaan ole kokenut tiekylttien muutosta tarpeelliseksi. Onko tarkoitus, että nyt jokainen asiasta kiinnostunut ottaa yhteyttä Patrick Hubliniin? Kyllä Erkin täytyy miettiä jokin suunnitelma siitä kuinka juttua lähdetään eteenpäin viemään. Oisko paikallaan kysellä kyläläisten mielipidettä esim.nimiadressin muodossa tai henkilökohtainen käynti elykeskuksessa.

  20. Kaustajärvi on kyllä todella iso paikka, ilmeisesti eksyminen

    ei ole mitenkään tavatonta, huomioonottaen etäisyydet, jos ajelee

    vaikka pari kilometriä harhaan.

    Toivotaan, että jatkossa jokainen kulkija löytää etsimänsä

    kohteen ja pääsee onnellisesti perille.

  21. Kuulkaahan nyt, olen vakituinen asukas Kaustajärvellä ja minulla on ollut oikeus yrittää korjata kyläni tieviitoitusta, jotta ihmiset eivät seikkailisi kylällä etsimässä kotiini. Olkaa mitä mieltä tahansa, jatkan oikeuteni perään toimimista.

    Ei ole minun syytäni tuo Mökkivaara. Päinvastoin, esitin ELY-keskukselle hyvissä ajoin, ettei Mökkivaara -nimi ole hyvä. Minua ei uskottu, vaan sain kokea melkoisen yllätyksen, kun näin nuo uudet kyltit.

    Olen tapahtuneen jälkeen yrittänyt esittää ELY-keskukselle kompromissia eli että laitetetaan Kaustajärvi näkyviin kylän laidoille, ja annetaan tuo naurettava Mökkivaara jäädä paikalleen, varsinkin jos sillä on jotain merkitystä Mökkivaarantien ylläpitämiselle, mikä kyllä minusta tuntuu oudolta.

    Vielä kerran, asia ei ole loppuun käsitelty. Mutta toivon, että muutkin painostavat ELY-keskusta, niin että se voisi tässä asiassa olla – äly-keskus.

    Minä en missään yhteiskunnallisessa asiassa alistu ”herrojen/rouvien” mielivaltaan. Uskon demokratiaan. Vastustan byrokratiaa ja varsinkin virkavaltaa. Enkä väisty takana puhujien jupinasta, jos olen vakuuttunut, että olen oikeassa. Edessä voi olla vielä monta avattavaa ovea, ennenkuin Kuopiossa aletaan älytä, että täällä itärajalla asuu ihan oikeita suomalaisia, joita ei kuseteta.

    On kuulemani mukaan jossain jo pohdittu, että minua tullaan pyytämään papiksi Kaustajärven hautajaisiin. Mieluummin toimisin Kaustajärven ylösnousemususkon vahvistamiseksi. Tämä on upea kylä, ja täällä on Värtsilän kaunein järvi. Täällä on noin 60 asuinkiinteistöä, joista osa on vakituisia asumuksia, osa kesämökkejä, osa ympärivuotiseen käyttöön sopivia vapaa-ajan asuntoja. Kun vielä entinen rajavartiostokin löytäisi ostajan ja käyttäjän. – Mitä muuten olette,hyvät Kaustajärvestä huolta kantavat, tehneet entisen rajavartioston pelastamisen eteen? Minä olen senkin kohtaloon yrittänyt vaikuttaa mm.pyytämällä kunnanhallitusta toimimaan välitystyössä. Turhaan!!!

    Mutta olkaa ihan varmat, ne kylätaulut tulevat Via Karelian varrelle!

    Mielessäni on eräs ajatus, jonka heitän mietintämyssyyn. Tehdään sinne Mökkivaaraan jokin näkemisen väärtti, jota voi käydä töllistelemässä. Jos joku osaisi kehitellä puusta, kivestä, mullasta tai jostain muusta materiaalista KALAKUKON. Laitettaisiin se Mökkivaaran pusikon korkeimpaan kohtaan. Vierelle info-taulu, jossa kerrotaan, että kaikkivaltias Pohjois-Savon ELY-keskus luonut syksyllä 2013 Mökkivaaran kylän keskelle Kaustajärveä. Pidetään kuvatuksen paljastusjuhla. Paistetaan makkaraa Jouko Pippurin valmistamilla makkaratikuilla, joita voi ostaa Värtsilän kirkon hyväksi kylätalolta. Lupaan laulaa tilaisuudessa Värtsiläisten laulun – jos te lupaatte nauraa sen jälkeen.

    Kaustajärven erakko

  22. Tuon pitkän kommenttini jälkeen vasta luin Eiran palstalle palauttamat esitykset, kunnan lausuntopyynnön ja ELY-keskuksen vastauksen, kunnanhallituksen selvän kannanoton ja ELY-keskuksen jyrkän päätöksen. Toivottavasti muutkin tutustuvat prosesserin alkuvaiheiseen ja huomaavat, että kiukkuni on vasta myöhemmin syntynyt, ei aloitusvaiheessa.

    Jos joku minua taitavampi jatkaa asian hoitamista kaikkia tyydyttävälle tolalle, luovutan homman mielelläni. Jatkan sitten jos sekään ei auta! Kyläkyltit tulevat Via Karelian varrelle. Jos ei muuten, niin lämmitän keväällä liikenneministerille savusaunan ja pesen hänen selkänsä. Kun hän on sitten pehmennyt ja luvannut panna Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestykseen ja käskeä sitä hoitamaan virkaansa kansalaisia kuunnellen, niin sitten tarjoan hänelle velkosipuliolutta. Niin minä teen enkä kutsu saunailtaan muita kuin vaimoni. Justiinsa niin!!!

  23. Mökkivaara-viitta saattaa olla vasta ennakoiva toimenpide. Ely on lukenut Värtsinsä ja huomannut, että Mökkivaaran entiselle kämpälle ei ole osattu hyvin. Vrt. linkin teksti ja kommentit.

    Mökkivaarahan sijaitsee nykyisen tien päätepisteestä pari kilometriä etelään päin; tie vain puuttuu. Eiköhän se kohta rakenneta, kun viittakin on valmiina 😉

    https://www.vartsi.net/2011/08/05/partiossa/comment-page-1/

    Lähetetty iPhonesta

  24. Hei,

    Tämä prosessi lienee alkanut sitten demokraattisesti.

    Käsitykseni mukaan siinä kuunnellaan muidenkin asian-

    osaisten mielipiteitä ja ei loukata muita. Jokainen voi

    tietenkin pitää omat, oikeiksi havaitsemansa mielipiteet.

    Jokaisella ihmisellä on mielipiteen vapaus.

    Jos tämä ”hyvä” hanke on siellä virkamiesportaassa ymmärretty

    väärin, virhe tultaneen aikanaan korjaamaan.

  25. Olinpa suistua järkytyksestä pusikkoon,kun ajelin sunnuntai-iltana kesämökilleni ja näin, että rakkaan kotikyläni ainakin satavuotinen nimi Kaustajärvi oli muutettu Mökkivaaraksi. Tutustuessani hieman asiaan täällä Värtsin sivuilla, huomasin, että muutos oli tehty erään yksittäisen asukkaan pyynnöstä, koska hänen vieraansa eivät osaa perille viitoituksen virheellisyyden vuoksi. Kuinkahan nyt yhtään kenenkään vieraat osaavat perille, kun koko Kaustajärveä ei näy viitoituksessa!!! Vieraat huomaavat Hoilolassa, että kohta tullaan Ilomantsiin ja Kaustajärvikin piti jossain olla eli on päädytty ojasta allikkoon. (Lähdetäänkö nyt uusimaan maantiekarttoja, eivät ne mitään Mökkivaaraa tunne). Asia koskee jo minun puolellani järveä ainakin 40 ihmistä (jos aikuiset lasketaan mukaan ilman jälkikasvua), toisen puolen järveä asuvien lukumäärää en tiedä. Olen sitä mieltä, että Kaustajärvi-kyltit on ehdottomasti palautettava, toki se nuolenpäällä varustettu kyltti Mökkivaarantien risteyksessä pitää jättää pois (en tiedä, miksi ja kenen päätöksellä sellainen on siihen aikoinaan pystytetty, eihän Kaustajärven kylä ole pelkästään tuon tien pätkän varrella), mutta mäen päällä ollut takaisin ja toinen Kaustajärvi-kyltti Saarivaarasta päin tultaessa ennen Kahelinin taloa. Näinhän kylät muuallakin osoitetaan, vrt. esim. Saarion kylän kyltitys. Mökkivaara on yksittäinen vaara metsän keskellä, jonne ei todella ole tietäkään. Nyt sinne kuitenkin opastetaan kolmella suurikokoisella kyltillä!!! Että hupsista heijaa, voiko naurettavampaa olla! Ja eihän tässä nyt ole kysymys vieraiden eksymisestä, vaan tuntuu, että osa historiaani ja idenditeettiäni on pyyhkäisty pois!

  26. Lisään vielä, että ehdottomasti ei mitään Mökkivaara-viitotuksia!!!Se on täysin harhaanjohtavaa.

  27. Mökkivaaralle oli varmaan suunitteilla jokin lähiön rakentaminen
    50 luvun alussa.Me oltiin työttömyystöinä kaivamassa viemäriojia
    talvella ensin lapiotiin metri lunta ja sitten pääsi varsinaiseen
    kaivuu hommaan.En tiedä jatkuiko tämän kohteen suunnitelmat eteenpäin.
    Mökkivaara tuli tutuksi myös halonhakkuu töistä.
    Kaustajärven rannalla sillä toisella ranalla syntyneenä,uskon että
    Kaustajärvi pysyy kartalla.

  28. Tikan kaleville tiedoksi tossut sopivan kokoiset ,myös rouvallle.
    Varpaat heiluu notkeina,KIITOS.

  29. Raija Mikkonen, olen kanssasi samaa mieltä, vaan ei Kuopiossa isännöivä Pohjois-Savon ELY-keskus. Olin sinne – heidän suunnitelmiaan kuultuani – ilmoittanut, ettei Mökkivaara ole hyvä. Onko mikään muukaan 4 nuoliviitalla ilmoitettu nimi tarpeellinen? Siihen en ole Kuopiosta saanut vastausta. Ehkä järven eteläpuolella asuvat voivat minua perustellummin vaatia selityksiä. Minun mielestäni riittäisivät KAUSTAJÄRVI-kylätaulut kylän laidoille. Mökkivaara jäisi vain tien nimeksi. Mutta mistä löytyi sellainen äly-keskus, että sinne pääsisi sisälle ihan tavallisen ihmisen ehdotus?

  30. Sanopa kuin kaksivuotias pojan tytär Emilia ”osasin”, mukavaa kuulla.

  31. Mitä tuohon viitta asiaan tulee niin nythän ovat asiat kunnossa. Kukaan ei eksy Kaustajärvi opasteen takia ja jokainen entinen kyläläinen osaa mennä sinne minne haluaa. Uudelle tulijalle on opastaminen helppoa, siitä Mökkivaara viitasta saman nimistä tietä ja matka tai talonnumerotiedolla eteen päin. Kaikki hyvästi ja lopuksi kiitos seisoo.
    Ps: Luulenpa huomenna osaavani mennä sinne entisen koulun taakse katsomaan onko myrskytuhoja.

  32. Tämä asia ylittänee jo valtakunnallisen uutiskynnyksen. Kaustajärveläisille ja asinomaisille jotka asian haluavat oikaistavan: vinkki Yle:lle, MTV3 45 min ohjelmalle tai muulle taholle .. niin eiköhän sieltä ryhmä tule paikalle kameroineen + Ely-keskuksen edustaja selittämään päätöksiään televisiossa…

  33. Kalevi, kun menet sinne entisen koulun taakse – ilmeisesti Mökkivaaraan – niin luepa lähtiessäsi kommenttini 19.11.2013 22:54.
    Olisiko siellä kalakukolle sopivaa paikkaa? Minä vien eteenpäin KAUSTAJÄRVI – kylätaulujen saamista kylämme laidoille.

    Terveisiä Emilialle!

  34. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, niin Kuopion Ely ei suostunut viitoitusasiassa tekemään mitä pyydettiin.

    Se teki kuitenkin muutoksen, jonka tekeminen kiellettiin.

    Pitääkö seuraavaksi kieltää Kaustajärvi? Sehän olisi Elylle kuin bensaa haavoille ja balsamia liekkeihin tms. Kun savolaisten asentamassa viitassa lukee Mökkivaara, on vastuu lukijalla, mikäli menee moista uskomaan.

  35. Lainaus Susien pantaseuranta sivulta
    ”Nimi: Sero
    Viimeisin paikannus: 20.11.2013 16:00, Värtsilä
    Serolla mahdollisesti kaksi kaveria. Havaittu hirvestyksen yhteydessä.”

    Värtsiin tullut huolestuneita yhteydenottoja tästä suojellusta sudesta nimeltä Sero + lauman muut jäsenet. Ihmisten ja asutusten pelko olisi häipymässä Serolta ja kumppaneilta.. Lienee totta suojelun johdosta.. ehkä. En osaa sanoa enempää, koska en ole asiantuntija. Yhteydenottajat ovat pyytäneet Värtsiin juttua asiasta. ”Vaarassa eivät ole pelkästään kotitalouksien lemmikit, vaan myös ihmiset!Uutiskynnys ylittynee varmasti sitten kun pahin tapahtuu..!

    Toivon että Värtsilän Riistamiehet ottaisivat asiantuntijoina asiaan kantaa tarvittaessa. Ja tietottaminen riistaeläimien osalta on ylipäätään hyväksi kaikessa suhteessa! Pallo on heitetty!

  36. Sakari H: Savolaiset Teköö Uuvven Oikastun 4 Kaistasen oikotien Joisuuhun. Se Alakaa Mökkivuaran Kämpältä Mökkivuaran tielle Uus-Värtsilään.Ne o nähny, jotto tuo väl tarvii tien ensi sinneasti.
    Jatkoo ne miettii seuraavat 10v.Jotta sillee ne etenöö ELY-keskuksessa hitaasti,jotta ehtiivät ite mukaan.Ensin laitoovat kyltit aina suunnitelemiin,niin nyttii.

  37. Mitähän se Media miettii? Mökkivaaraan ei ole tielle pantu porttia. Mutta onko sen tilalla uutiskynnys? Nähtäväksi jää!

  38. Sakari H Se Uus-Värtsilän tie O Mäkkikylän Tie,mihin se ELY- Keskus sen vetää Mökkivuarasta.

  39. Älä sinä Pera ala liiaksi neuvomaan meitä itseämme Elyllisempiä olentoja tai löytyy pian Kaustajärvi-viitoitus Uudesta-Värtsilästä näyttämässä väärään suuntaan takaperin ja alassuin.

  40. Kylläpäs tuo Vakkimööra inspiroi poikia! Heh – heh!!! Siinää ihan oiva resepti Kulakakko -monumentille! Kun vielä joku ilmoittautuisi leipojaksi! – Vielä varmuuden vuoksi, alkakaa panna sukanvarteen, jotta voitte käydä kylätalolta ostamassa makkaratikkuja, kun sitten naistetaan pakkia Kaustajärven läpi itää kohti kulkevan tien päässä olevalla nyppylällä kulakakon ympärillä.

  41. Taitaa mennä ulalle tämäviikon jutut tienviittoineen ja susivouhotuksineen.

  42. Hieman oudolta vaikkakin kommentteja lukien hauskalta kuulostaa aiheeseen liityvä keskustelu.
    Mutta ja mutta joskus aiheen alku ajoilta muistan, että oli menty johonkin ELY :n Kuopion, eli Savon viranomais osoitteisiin yhteyden ottoon. Itse olen asioinut ELYN P-Karjalan Elyn ja Ympäristö- sekä Te- keskuksen asioihin liityvissä asioissa ja siellä ei ole ollut ongelmia, vaan päin vastoin. Ovat suorastaan tarjoamassa apuaan.
    Että herää jo kysymys onko alun perin oikealla tavalla viranomaisia lähehestytty ongelma asialla ja oikeaan osoitteeseen.

  43. Riippuu asiasta, mennäkö Joensuuhun vai Kuopioon. Hyvä jos Joensuussa on Kuopiota parempi hallintokulttuuri. Olen eilen -onnistumatta – yrittänyt tavoitella puhelimitse Kuopiossa tieasioista päättävää viranomaista. Sain tiedon, että hän olisi tänään tavoitettavissa klo 8-12.30. Soitin kolme kertaa klo 9 vaiheilla. Ei vastannut. Jätin soittopyynnön, joka otettiin vastaan. Ei ole soitettu.

    Tarkoitukseni olisi nyt esittää perusteltua ratkaisua,joka toisi Kaustajärven kyläkyltit tien varteen. Ei taida enää kiinnostaa minun mielipiteeni. Onneksi on tällä herrallakin herra/rouva, jopa Pohjois-Karjalassa. Tarkoitan eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtajaa. Luulenpa, että poliitikkoa kiinnostaa, varsinkin jos paikalle kutsun myös median.

    Ne kyläkyltit tulevat tien varteen!!! Sitten on jonkun toisen asia hoitaa se ongelma, että Hoilolantien varrella on kiinteistöjä, joilla on sama numero, vaikka ne sijaitsevat eri paikoissa. Siitä on tavaroiden toimittajille koitunut ongelmia. Tarvitaanko vielä ambulanssin harhailua, että Kuopiosta starttaa joku tänne paikanpäälle meitä kuulemaan.

    Kaiken kaikkiaan tämä ei ole vain harmillista, vaan myös haastavaa. Kysymys on nimittäin suomalaisen demokratian valuviasta. Ennen esimerkiksi kyläkyltit sijoittivat kylien laidoille tiemestarit, jotka tunsivat paikkakunnan tarpeet. Nyt on saamani tiedon mukaan uudet ohjeistukset, joita luetaan Kuopiossa karttojen – vanhojen karttojen – äärellä.

    Odottelen vielä puhelinsoittoa klo 12.30 saakka. Sitten en tee Sini Saarelan temppua, vaan lähden virkatietä soittelemaan ja autolla ajamaan, tarpeen vaatiessa myös junalla, jonka vaunu n:o 1 on junan Helsingin puoleisessa päässä. Ehkä soitan myös TV:hen, alueradioon ja Karjalaisen aluetoimittajalle.

  44. No, nyt sitten tuli suunnittelupäällikkö Patrick Hublinilta ilmoitus sähköpostitse (!!!) ei puhelimella (!!!). Hän lähetti uudelleen saman tekstin, jonka olin jo aikaisemmin saanut ja jonka johdosta halusin vielä käydä asiasta uuden keskustelun.

    Sähköpostin sanoma on selvällä – suomenkielellä: asia on loppuun käsitelty. Niin siis Pohjois-Savon ELY-keskuksessa luullaan. Täällä ei kuitenkaan ole vallalla enää ruotsalainen eikä venäläinen eikä myöskään savolainen käytäntö, vaan suomalainen. Niinpä soitan nyt perussuomalaiselle eduskunnan liikennevaliokunnan varapuheenjohtajalle POHJOIS-KARJALAISELLE kansanedustajalle.

    Kuulemiin, kyläläiset!

  45. Mökkivaaran tie…
    Minusta tuo on aika kaunis nimi vaikka itse Mökkivaarassa ei ole ainuttakaan mökkiä. Ja tavoitteena lienee, että jokaisella Suomen asumuksella pitää olla postiosoite ja tiellä pitäisi olla nimi. Varmaankin siellä ELY keskuksissa iso osa työajasta meneekin osotteiden arpomiseen. Niiden pitäisi varmaan osata ennustaa myös tulevat kuntaliitokset, ettei tulisi annettua jollekin tielle sellaista nimeä, joka on taas muutettava seuraavan kuntaliitoksen myötä. SAmassa kunnassa kun ei saa olla useampaa samaa osoitetta.

  46. Ei ollut mökkijä silloinkaan kun viemäriojia kaivettiin,tais jäädä
    odottamaan HUPLINII!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *