14 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 42

 1. On jo maanantai-ilta, viikon ensimmäinen päivä, kirkollisen kalenterin mukaan toinen, eikä kukaan ole lähettänyt kirjoitusta viikon puheenaiheeksi.

  Minä ehdotan – kysyn – kuka voisi antaa neuvoa, miten keski-ikäiset ja nuoret – joitakin poikkeuksia tarkoittamatta – voitaisiin saada kiinnostumaan Värtsilästä ja toimimaan vireän Värtsilän hyväksi.

  Pottupappi

 2. Siinäpä se! Kun kuuntelee nuorempiansa, taitaa olla niin, että työelämä vie kaikki mehut. Ja jos työtä ei ole, valtaa masennus. Kyllä nykyinen markkinatalous on raakaa. Ihminen on vain tuotantoväline.

 3. Kyllä kaikilla taitaa olla asiat vain liian hyvin.En kyllä usko että Suomessa voi näin meno jatkua hyvin pitkään,jotain sitä tarttee tehä tulevaisuudessakin.

 4. Meidän kylän turvahulinat Värtsilän kylätalolla 16.10.2013 klo 18 alkaen.
  Keski-Karjalan kyläkierroksen turvallisuusasioista järjestävät yhteistyössä Tohmajärven kunta ja kyläyhdistykset,Maaseudun sivistysliitto,Keski-Karjalan kyläkumppani,SPR ja SPR:n paikallisosastot,Sydänpiirin kiertävä pysäkki.
  Kahvitarjoilu klo 18 00 alkaen.

 5. Radiossa puhuttiin tänään kyläyhdistysten merkityksestä suurentuvien kuntayksiköiden Suomessa. Kolmas sektori tulee yhä tärkeämmäksi elämänlaadun yllä pitämisessä.

  Hämeenlinnan nuorisopappina 1960-luvulla kehiteltiin nuorten palvelutoimintaa. Kaksi nuorta parina ottivat ”hoitaakseen” jonkun ikäihmisen. He toimivat seurakuntasisaren opastuksella. Oli kiva kuulla, miten he tykkäsivät vierailuistaan lukemassa, laulamassa, auttamassa askareissa ja kuuntelemassa.

  Heidät lähetettiin messusta kehotuksella: ”Menkää ja palvelkaa Herraa ja toisianne iloiten!” Vaikka silloin ei vielä käytetty messu-nimitysä eikä lausuttu kirkossa noita sanoja. Palvelun ajatus oli saatu keskusteluilloissa ja raamattupiirissä.

  On kylläkin hyvä muistaa, että 60-luvun nuoret olivat suuntautuneet yhteiskunnallisesti enemmän kuin nykyiset. Siihen oli helppo liittää seurakunnan diakonia.

  Lienevätköhän Eläkeliiton ihmiset noita 60-lukulaisia. Järjestöllä on nimittäin hyvin vilkasta vapaaehtoistoimintaa, johon myös annetaan koulutusta, jossa viisaasti korostetaan, että vapaaehtoisuuden tulee olla iloista, ei pakonomaista.

  Matti Jaatisen ilmoittamat ”turvahulinat” on varmaankin iloinen tilaisuus. Toivotaan, että mukaan tulee myös nuoria ja nuoria aikuisia.

  Pottupappi

 6. Kyllä Värtsilä-seurallakin on paljon toimintaa ja vieläpä mukavaa.
  Onhan niitä muitakin yhdistyksiä, mitkä toimivat hyvin täällä päin.
  Kaikki eivät vain jaksa enää osallistua.
  Uudella hotellillakin on kivoja juttuja – eikun osallistumaan!
  MirjaSisko

 7. Kun meiltä kaikilta on ”nuoret” karanneet muuanne ja hyvä niin!
  MirjaSisko

 8. Yöllä oli satanut ensilunta täällä
  Join kaupungissa. Nyt muuttui jo vesisateeksi
  joten eipä tuo lumi kauan kestäne maassa.

  ”Jos pysyvä talvi ei tule lokakuussa, ei se tule marraskuussakaan”,
  vai miten se vanha sanonta menikään.

  Kun aloitimme hartiapankkirakentamisen ensimmäiseen
  omaan asutnoomme, satoi lumi 6.10. eikä se siiitä
  enää pois lähtenyt ennen kevättä.

 9. Viime vuonna satoi ensilumen Join kaupungissa 31. 10. 2012. Sitä tuli kerralla reilusti 10cm, mutta suli kahden päivän aikan pois.

  Seuraava sade oli 6. 11. reilut 10cm, muutaman päivän aikana ne suli pois. Maat oli sulana,12 – 30. 11. saakka. Pysyvä lumipeite tuli 1. 12. noin 3cm.

  Ei näitä muistaisi, ellei olisi kirjannut muistiin. Lyhyt on muisti taaksepäin. Taitaa sulaa lumet pois, nyt satanut vettä jonkin aikaa. Paikoin maakunnassa on satanut radion mukaan 10 – 15cm lunta ja ajokeli erittäin huono.

 10. Nyt on kaupan toteutuessaan myyntivoitto kohdallaan!

  Venäläisille suunnatussa matkailulehdessä (uusin Venäjän Kauppatie) on myytävänä Peijonniemen koulu vaatimattomaan 685.000€ hintaan!

  Taisi kaksi vuotta sitten kunta myydä saman kiinteistön alle kymmenesosalla tuosta pyyntöhinnasta. Kuka muistanee?

  Nyt kannattaisikin kaikki Tohmajärven kunnan myytävät tilat laittaa tuonne myyntiin, hinnoittelu olisi varsin helppoa – nolla perään jokaisen kohteen nykyiseen myyntihintaan =)

  Hullu ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa…

 11. Edellisessä kommentissa mainittuun Peijonniemen kouluun liittyen seuraavaa:

  Iltalehti on julkaissut teemanumeron Katri Helenan 50-vuotisen uran kunniaksi.Lehdessä on kolmen aukeaman juttu ”Sen pihan muistan vieläkin”. Katri Helenaa on kuvattu viime keväänä lapsuutensa maisemissa, mm. Peijonniemen koulun pihalla ja sisätiloissa. Vaan mitä kirjoittaakaan toimittaja ko. koulusta – ”Wärtsilän vuonna 1952 valmistunut komea koulukin on tyhjillään ja myyty venäläisille.”

  Toisaalla lehdessä puolestaan mainitaan Katri-Helenan solmineen ensimmäisen avioliittonsa Uuden Värtsilän kirkossa. Mitähän kirkkoa toimittaja mahtanee tarkoittaa?

 12. Katri-Helena avioitui Matti Turusen kanssa.Matti asui Kivenvaarassa. Tarkoitetaan Kirkkoniemen kirkkoa.Olivat lapsuuden kavereita.

 13. Pera, näin minäkin mielessäni arvelin, että kysymyksessä oli Tohmajärven kirkko, koska Uusi Värtsilä kuuluu Tohmajärven seurakuntaan.

 14. Liukkaalla Rajantiellä on sattunut eilen
  kolme ulosajoa, uutisoi Iltalehti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *