Silkkiuikkujen leikit

Etelä-Koreassa Everlandin eläintarhassa elävä 15-vuotias aasiannorsu-uros Kosik osaa eläintarhan edustajien mukaan muodostaa lyhyitä sanoja, kuten bal (ruoka), joa (hyvä) ja anja (istu).

Lapsuudessa tulivat tutuiksi kottaraisen konsertit, kun ne matkivat vaikka niittokonetta, muita lintuja, traktoria, niittokonetta, jne… Kissankin on väitetty matkivan ihmisen puhetta.

Nyt kuitenkin tuli enkat, kun olin 7.9.2013 järven rannalla ja silkkiuikun poikaset alkoivat moikkailla kuin konsanaan ihmiset räpylöillään. Eikä siinä kaikki. Kohta ne matkivat moottorivenettä ojentaen räpylän ”propelliksi” ja mennä huristivat pitkin järven pintaa. Pistänpä pari kuvaa todisteeksi tästä erikoisesta leikistä.

DSC_0058

DSC_0056

3 comments for “Silkkiuikkujen leikit

 1. No jopas jotain !! Kaikkea sitä näkee.
  Tuossa leikissä jalat menee varmaan solmuun.

  Olet saanut hienot kuvat siepatuksi talteen.

 2. Olispa Joukolla ollut mukana videokamerea! Palkinto Cannesin juhlilla jää nyt saamatta. Voi harmi! Mutta otapa seuraavan kerran videokamera mukaan! Värtsi on niin hieno ”lehti”, että siinä voi nähdä myös videoita ja kuunnella cd-levyjä. Eipä pärjää Karjalainen moisessa mediakilpailussa!

  Terveisiä sinne Lappeenrantaan! Kävin muutama viikko sitten ikimuistoisessa entisten seurakuntanuorten tapaamisessa. Siellä olivat mm. Nappi, Ritu, Pertsa, Hessu, Juksu ja monta muuta, joita usein muistelen mielihyvällä.

  Ierikka

 3. Meilläkin oli tässä silkkiuikkuja, mutta en noita temppuja
  nähnyt niiden tekevän. Hienot kuvat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *